مشاور عالی سازمان برنامه و بودجه، سفر رئیس جمهوری به هند به عنوان یک اقتصاد نوظهور را فرصتی برای تعمیق مناسبات و استفاده از همه ظرفیت های اقتصادی دو کشور ارزیابی کرد.
سفر روحانی به هند که یک اقتصاد نوظهور است، فرصت تلقی می شود
سفر روحانی به هند که یک اقتصاد نوظهور است، فرصت تلقی می شود
به گزارش دیوان اقتصاد، رئیس جمهوری کشورمان به دعوت رسمی «ناراندا مودی» نخست وزیر هند، برای یک دیدار رسمی سه روزه و تحیکم روابط تهران - دهلی نو، وارد حیدرآباد مرکز ایالت تلنگانای این کشور شد.
«ابوذر ندیمی » روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در رابطه با این سفر گفت: اقتصاد ایران و هند بیش از گذشته به هم پیوند خورده و روابط بسیار خوبی بین دو کشور برقرار شده است.
وی با بیان اینکه از همه ظرفیت های اقتصادی در مناسبات دو کشور ایران و هند استفاده نشده است، افزود: مناسبات تاریخی و نزدیک ما به هند، یک امتیاز مهم در توسعه روابط دو جانبه تلقی می شود.
این کارشناس اقتصادی افزود: اکنون هند از جایگاه جهانی برخوردار است و همکاری در بخش های مختلف اقتصادی از جمله انرژی و فناوری برای ایران یک فرصت مطلوب تلقی شود.
وی با تاکید بر اینکه راهی جز توسعه ارتباطات جهانی نداریم، افزود: تنوع ارتباط با همسایگان و دسترسی های آبی و خشکی، راهی برای توسعه ارتباط بیشتر با منطقه و دنیاست و در این میان، ارتباط با هند به عنوان کشوری که در مناسبات جهانی برای خود سطح ارتباطی قائل است و در کنار اقتصادهای بزرگ دنیا مانند چین، ادعاهایی دارد و در مقابل امپریالیسم نیز مقاوم تر است، یک فرصت تلقی می شود.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه هند در چند سال گذشته تلاش کرده ارتباط خود با ایران در سطح خوبی حفظ کند، افزود: هند به اهمیت روابط با ایران واقف است، ایران نیز در صنایع مختلف با هند وارد فعالیت های اقتصادی شده که لزوم تداوم آن، در سفر رئیس جمهوری دنبال خواهد شد.
وی با بیان اینکه مصرف انرژی هند تا سال ۲۰۲۰ میلادی دو برابر فعلی خواهد شد، افزود: هند در سال های آینده، به منابع انرژی اصلی در حوزه خزر و خلیج فارس وابسته خواهد بود و ایران باید روی این موضوع متمرکز شود.
مشاور عالی سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه هر ارتباط خارجی سه دستاورد مهم به همراه دارد،افزود: اولین دستاورد، توسعه روابط مستقم است که با آن کشور خواهیم داشت، دوم اثر این ارتباط روی دیگر کشورهاست که به روابط بیشتر ما با دنیا کمک می کند و سوم تاثیر این ارتباط بر سرمایه گذاری داخلی است که هر سه بعد، در نهایت موجب انتفال کالا، استفاده از تکنولوژی های روز، تامین منابع ارزی و مسایل مربوط به توسعه بازار و تحرک داخلی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، به نظر می رسد در دیدارهای فردا (شنبه) رئیس جمهوری با مقامهای هندی، مسائل اقتصادی و امضای توافقات در این زمینه مورد توجه ویژه قرار گیرد، البته موضوع صادرات انرژی ایران به هند در سال های اخیر، یکی از زمینه های جدی شکل گیری مناسبات اقتصادی بین دو کشور بوده که میتواند زمینه ساز مناسبات جدیدی بین تهران - دهلی نو باشد.
نگاهی به حجم روابط اقتصادی ایران و هند در ۸ ماهه نخست امسال نشان می دهد که ارزش صادرات ایران به هند در دوره مورد بررسی، ۱.۸ میلیارد دلار و میزان صادرات از هند به ایران، ۱.۶ میلیارد دلار بوده است.
همچنین تراز تجاری دو کشور نیز بیانگر آن است که در ۸ ماهه نخست امسال، تراز به میزان ۲۳۴ میلیون دلار به نفع ایران بوده است و دو کشور تلاش می کنند با انجام توافق های جدید، حجم تجارت دو کشور افزایش یابد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد