کاهش قاچاق و افزایش نظارت با سامانه جامع تجارت

کاهش قاچاق و افزایش نظارت با سامانه جامع تجارت

سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیک کشور، گفت: سامانه جامع تجارت، تعامل بازرگان با دستگاه‌های مختلف را یکپارچه می‌کند و امکان نظارت بر کل این چرخه را به صورت مرکزی فراهم می‌کند.

 

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبِنا، علی رهبری با اشاره به اینکه در ۶ سال گذشته دستگاه‌های مرتبط با فعالیت‌های اقتصادی به سامانه‌های الکترونیک مجهز شدند، اظهار داشت: در گام نهایی، سامانه مرکزی به عنوان سامانه جامع تجارت را راه اندازی کردیم که وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری دستگاه‌ها این سامانه را راه اندازی کرده است و حدود دو سال در مرحله راه اندازی و بهره برداری قرار دارد.

وی ادامه داد: اکنون همکاری ما با گمرک نواقصی دارد امیداریم تفاهم نامه‌های بسته شده عملیاتی شود.

سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیک کشور اضافه کرد:‌ بیشتر پرونده‌های فساد اقتصادی کشورمان دو تخلف و فساد در آن‌ها رخ داده است. اگر بتوانیم اسناد تجاری را الکترونیک کنیم و کاغذ را حذف کنیم زمینه جعل از بین می‌رود و اگر فرایند را سیستمی کنیم امکان تبانی و ارتشاء از بین می‌رود.

رهبری گفت: سامانه جامع انبارها با احتکار مقابله می‌کند و انبار و کالاهایی که در این سامانه ثبت نشده باشند به قاچاق و احتکار مظنون هستند.

وی با اشاره به اینکه ضمانت اجراهای مختلفی برای این موضوع پیش بینی شده است، افزود:بیمه مرکزی هم در حال تسریع در این اقدام است تا انبارها و کالاهایی که در سامانه جامع انبارها ثبت نشدند از خدمات بیمه‌ای محروم شود.

سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیک کشور اضافه کرد:‌ در حمل و نقل و عرضه و انبار چنانچه اطلاعات کالا در سامانه ثبت نشود مظنون به قاچاق است. پردازش اطلاعات حمل و نقل، گمرک و انبارها و بازرسی‌های موردی به ما در کشف قاچاق کمک می‌کند.

وی افزود: مسیر این سامانه‌ها ادامه دار است و با فرآیندهای جدید اقتصادی همگام می‌شوند.  برخی موانع قانونی و اختلاف نظر بین دستگاه‌ها در این زمینه وجود دارد که تلاش می‌کنیم آن را حل کنیم.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.