بانک صادرات ایران با انتشار صورتهای مالی ۶ماهه خود نشان داد که وعده مدیران این بانک در مسیر تحقق قرار دارد. همچنین در این گزارشها تحول در وضعیت «وبصادر» و قرارگیری بانک در مسیر کاهش زیان به وضوح قابل مشاهده است .
۱۳۲۷ میلیارد تومان کاهش زیان در بانک صادرات
۱۳۲۷ میلیارد تومان کاهش زیان در بانک صادرات
به گزارش دیوان اقتصاد، بررسی دقیقتر گزارش اخیر بانک صادرات ایران نشان میدهد تحول قابل تأملی در سرفصل تسهیلاتدهی «وبصادر» در حال شکلگیری است. سود تسهیلات بانک با رشد ١٤ درصدی به سطح ٦٣٧٨ میلیارد تومانی رسیده، در حالی که سود سپردههای سرمایهگذاری آن تنها ٣ درصد رشد داشته که نشان از کنترل بسیار خوب بانک بر نرخ منابع خود دارد.
جهش ١٣٨ درصدی سود سرمایهگذاری
بنابراین گزارش، در نهایت جهش ١٣٨ درصدی سود سرمایهگذاریها باعث شد سهم بانک از درآمدهای مشاع در حالی که در ٦ ماهه اول سال قبل، منجر به شناسایی زیان ٣٧٦ میلیاردی شده بود، امسال به سود قابل توجه ١١٦٥ میلیاردی برسد. اما در درآمدهای غیرمشاع تقریباً تمامی سرفصلها با جهش همراه شده است تا جایی که سود وجه التزام با جهش ٣٠ درصدی به سطح ٩٩١ میلیارد تومان افزایش یافته است.
رشد ١٨١درصدی درآمدها
این گزارش به نقل از هفتهنامه مذکور میافزاید: درآمد کارمزد بانک نیز با رشد خوب ٢٢ درصدی مواجه شده و به سطح ٥٩٥ میلیارد تومان رسیده است. همچنین نتیجه مبادلات ارزی بانک با جهش بسیار خوب ٢٩٥ درصدی، ٥٩٢ میلیارد تومان مثبت است و نشان از پتانسیل ارزی بالای بانک دارد. درنهایت جمع درآمدهای بانک توانسته جهش ١٨١ درصدی را به همراه داشته باشد و در مقابل این جهش درآمدی هزینههای بانک تنها ٢٨ درصد رشد داشته است.
٥٩درصد کاهش زیان و غیره
این بررسی حاکی از آن است که رشد درآمدهای بانک از یکسو و کنترل هزینه منابع و عدم جهش هزینههای بانک از سوی دیگر، سبب شده تا زیان ٦ ماهه بانک با کاهش قابل توجه و جدی ٥٩ درصدی از ٢٢٦٧ میلیارد تومان در ٦ ماهه سال قبل به ٩٤٠ میلیارد تومان در پایان شهریور امسال کاهش پیدا کند.
البته با توجه به شدت روند کاهش زیاندهی بانک صادرات، امید به کاهش بیش از پیش این زیاندهی و تحقق گامهای بعدی یعنی خروج از زیان در سال آینده محتمل به نظر میرسد.
جلوگیری از زیان و رسیدن به سود
بنابراین گزارش، نکته مهم اینکه در ٣ ماهه اول سال شاهد تحقق زیان ٩٤٨ میلیاردی «وبصادر» بودیم و در ٣ ماهه دوم سال عملاً زیانی در صورتهای مالی کارسازی نشده و حتی تحقق سود ٨ میلیاردی را نیز شاهد هستیم که این رخداد منجر به کاهش زیان شرکت به سطح ٩٤٠ میلیارد تومان شده است. به عبارتی بانک در ٣ ماهه دوم سال توانسته جلوی زیان خود را گرفته و به سود اندکی نیز دست یابد.
آغاز تهاتر بزرگ ۱۰۰هزار میلیارد تومانی
همچنین چندی پیش مدیرعامل بانک صادرات با اشاره به آغاز فرایند تهاتر ۱۰۰هزار میلیارد تومانی بدهی پیمانکاران، دولت، شرکتهای دولتی و عمومی، بانکها و بانک مرکزی گفت: به نظر میآید تا چند هفته آینده کار نهایی شده و اوراق اسناد خزانه برای آن منتشر شود.
پرداخت بدهیها در قالب اوراق اسناد خزانه
حجتالله صیدی درخصوص روند اجرای تبصره ٥ قانون بودجه سال ٩٧ که براساس آن تا سقف ١٠٠ هزار میلیارد تومان از بدهیهای پیمانکاران، دولت، شرکتهای دولتی، شرکتهای عمومی، بانکها و بانک مرکزی، تهاتر میشود، اظهارکرد: فرمهایی به بانک داده شده است که پیمانکاران و سایر بدهکاران به بانک آن فرمها را پر میکنند و پس از بررسی و تأیید نهایی، مجموع بدهیها در قالب اوراق اسناد خزانه منتشر میشود.
صیدی در پاسخ به این پرسش که چه میزان از بدهی بانک صادرات در این چارچوب تسویه و تهاتر خواهد شد، گفت: سهمیهای که برای بانک صادرات در نظر گرفتهاند ٨٥٠٠ میلیارد تومان است و ما در این چارچوب مطالباتمان را از پیمانکاران و شرکتهای دولتی و عمومی غیردولتی وصول و بدهی بانک را با بانک مرکزی تسویه میکنیم.
تداوم ارایه حواله ارزی
مدیرعامل بانک صادرات درخصوص خبرهای منتشر شده مبنیبر توقف انجام حوالههای ارزی در بانکها، اظهارکرد: تاکنون مشکل خاصی بابت انجام حوالههای ارزی وجود نداشته است و تا زمانی که امکان استفاده از سامانه پیامرسانی مالی وجود داشته باشد، حواله ارزی هم انجام میشود. هر چند ممکن است یک بانک خارجی به عنوان کارگزار حواله ارزی ما را قبول نکند اما بانکهای دیگری این حواله را میپذیرند.
بنابراین انجام حوالههای ارزی متوقف نشده است و تا زمانیکه امکان پیامرسانی مالی بین بانکهای ایرانی و خارجی وجود داشته باشد، انجام حواله ارزی هم امکانپذیر است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد