محورهای تحقیق و تفحص از سازمان خصوصی‌سازی اعلام شد

محورهای تحقیق و تفحص از سازمان خصوصی‌سازی اعلام شد

تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد سازمان خصوصی‌سازی با ۱۰ امضا و محورهای مشخص شده، تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد.

 

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از تسنیم، "تحقیق و تفحص از سازمان خصوصی‌سازی روی میز نمایندگان مجلس"، دو هفته پیش بود که یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس این خبر را داد و گفت: در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس که با حضور اعضا و با دستور بررسی تقاضای طرح تحقیق و تفحص از سازمان خصوصی‌سازی برگذار شد، تقاضای طرح تحقیق و تفحص از این سازمان توسط صدیف بدری، نماینده اردبیل مطرح شد و مورد بررسی اعضای این کمیسیون قرار گرفت.

در این جلسه اعضای این کمیسیون نظرات خود را در خصوص طرح مذکور بیان کردند که به‌علت طولانی شدن بحث، رأی‌گیری برای تصویب طرح برگزار نشد و در نهایت نیز مقرر شد رأی‌گیری نهایی و تصمیم‌گیری برای تحقیق و تفحص از سازمان خصوصی‌سازی در جلسه بعدی کمیسیون اقتصادی انجام شود.

بر این اساس به تازگی ادیانی، نماینده مردم قائمشهر‌ و سوادکوه‌ از ارائه درخواست تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد سازمان خصوصی‌سازی با 101 امضا، به هیئت رئیسه مجلس خبر داده است و گفته بنده، حاجی دلیگانی، سلیمی نماینده مردم محلات، حجت‌الاسلام آزادی‌خواه، سید راضی نوری، مهرداد لاهوتی، محمدرضا نجفی، علیم یارمحمدی‌، جمشید جعفرپور و ذبیح نیک‌فر از نمایندگانی هستند که درخواست تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد سازمان خصوصی‌سازی کشور را امضا کرده‌اند.

این گزارش می‌افزاید: حاشیه‌های ناتمام سازمان خصوصی‌سازی از نحوه ارزش‌گذاری و واگذاری سهام شرکت‌های دولتی گرفته، تا تأخیر در اتمام واگذاری‌ها و آزادسازی سهام عدالت همواره مورد نقد متولیان اقتصادی کشور به‌ویژه نمایندگان مجلس بوده و هست؛ تا جایی که حالا کار به تحقیق و تفحص از این سازمان کشیده شده است.

بر اساس شنیده‌ها در حالی علاوه بر نحوه قیمت‌گذاری و واگذاری شرکت‌های دولتی توسط سازمان خصوصی‌سازی که با انتقادات فراوانی نیز همراه بوده است، برخی انتصابات در این سازمان و سایر مسایل از جمله موضوعات مالی مورد توجه و زیر ذره‌بین نمایندگان مجلس قرار گرفته است که به گفته نماینده مردم قائمشهر‌ و سوادکوه‌ محورهای درخواست این تحقیق و تفحص به شرح زیر است:

. چگونگی احراز صلاحیت و اهلیت خریداران شرکت‌ها یا مؤسسات و ... واگذاری شده به ویژه در واگذاری شرکت‌ها و مؤسسات بزرگ با برند ملی یا استانی و منطقه‌ای.

. علت تفاوت قیمت واگذاری‌ها با قیمت کارشناسی و عرفی‌ شرکت‌های واگذار شده با اعتبار ملی یا استانی.

. چگونگی نظارت و صیانت از حق‌السهم‌ سازمان و دولت در شرکت‌های واگذار شده.

. نحوه اعمال حاکمیت شرکتی توسط سازمان در شرکت‌های سرمایه‌پذیر متعلق به سهام عدالت.

. نقش و جایگاه پیوست‌های سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی در واگذاری شرکت‌ها.

. چگونگی اعمال نظارت و اجرای قوانین ذیربط‌ نسبت به تعهدات خریداران پس از واگذاری شرکت‌ها.

. میزان انطباق شرکت‌های واگذار شده با قوانین و مقررات ذیربط‌.

 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.