تغییرات در محاسبه سپرده های کوتاه مدت به مهار نقدینگی منتهی می شود

تغییرات در محاسبه سپرده های کوتاه مدت به مهار نقدینگی منتهی می شود

عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس می گوید با تغییر رویه در سپرده های کوتاه مدت می توان رشد نقدینگی را مهار و سرمایه ها را به سمت تولید هدایت کرد.

به گزارش دیوان اقتصاد،محمدرضا تابش در گفت و گو خانه ملت؛ با اشاره به تصمیم جدید شورای پول و اعتبار، مبنی بر اینکه بانک‌ها دیگر اجازه پرداخت سود روزشمار به سپرده‌های کوتاه‌مدت را نخواهند داشت، گفت: در جلسه شورای پول و اعتبار برای تصمیم گیری در راستای سودسپرده های کوتاه مدت بحث های زیادی شد و در نهایت تغییرات آنچنانی ایجاد نشد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس تاکید کرد: سیاست دولت، بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار این است که به هر ترتیبی نقدینگی در کشور مهار شود و سرمایه ها به سمت تولید سوق پیدا کند.

نماینده مردم اردکان در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: در حال حاضر سود بالایی به سپرده ها روز شمار اختصاص پیدا می کرد و دارندگان این سپرده ها می توانستند هر زمان پول را از حساب خارج کنند که این شرایط مغایر سیاست های کلی بانک مرکزی و شورای پول واعتبار بود.

وی توضیح داد: در واقع اگر شما 20 میلیون تومان در حساب کوتاه مدت داشتید به تعداد روزهایی که پول در حساب بود آخر هر ماه سود 15 درصدی دریافت کنید اما با تغییر این رویه، به کمترین مبلغی که پول در حساب بوده برای مدت یک ماه سود تعلق می گیرد.

تشریح هدف از تغییر رویه سپرده های کوتاه مدت

تابش هدف از این تغییر رویه در سپرده های کوتاه مدت را تشریح کرد و گفت: با تغییر سود روزانه به ماهانه در واقع ماندگاری پول در حساب بیشتر می شود و می توان نقدینگی را در جامعه مهار کرد تا در صورتی که زمینه های مساعد برای تولید فراهم شد نقدینگی به آن سمت و سوی سوق داده شود.

این نماینده مجلس اظهار داشت: این روش تاثیر بسزایی بر مهار نقدینگی دارد با این حال نمی توان برای آن برآورد مالی ارائه کرد.

عضو ناظر مجلس در شورای  پول و اعتبار عنوان کرد: با تغییر در رویه سپرده های کوتاه مدت، رشد نقدینگی مهار می شود و می توان سرمایه ها را به سمت سپرده های بلند مدت که برنامه ریزی برای آن وجود دارد برد و هدایت آنها به سمت تولید را رقم زد.

بر اساس بخشنامه جدید بانک مرکزی که روز گذشته به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده است، زین پس بانک‌ها حق ندارند به سپرده‌های کوتاه‌مدت سود روزشمار پرداخت کنند و باید ضوابط جدید را برای پرداخت سود به این سپرده‌ها رعایت کنند.

با تغییر سود روزانه به ماهانه در واقع ماندگاری پول در حساب بیشتر می شود و می توان نقدینگی را در جامعه مهار کرد تا در صورتی که زمینه های مساعد برای تولید فراهم شد نقدینگی به آن سمت و سوی سوق داده شود.

براساس مصوبه شورای پول و اعتبار از این پس، معیار پرداخت سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری عادی از روزشمار به ماه‌شمار تغییر می‌یابد.

همچنین در این مصوبه تأکید شده که حداکثر نرخ سود علی‌الحساب برای سپرده‌های کوتاه‌مدت عادی 10 درصد سالانه است.

هدف اعضای شورای پول و اعتبار از تصویب این طرح کاهش فعالیت‌های سفته‌بازی بوده است؛ بانک مرکزی معتقد است این طرح منافع خیلی از سوداگران را به خطر می‌اندازد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.