اصلاح بانک‌ها در اولویت دولت

رییس‌جمهور در صحن علنی مجلس عنوان کرد:

اصلاح بانک‌ها در اولویت دولت

سه‌شنبه, دسامبر 25, 2018 - 09:14 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

رییس جمهور با تاکید بر اینکه اصلاح نظام بانکی به اصلاح اقتصاد منجر می‌شود، گفت: شاید برخی ندانند اما در ابتدای سال جاری در شرایطی قرار گرفتیم که ذخیره اسکناس ارزی کشور صفر شد.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبِنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح امروز (سه شنبه) که برای تقدیم لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافته بود، گفت: دی امسال، دی پر برکتی برای مردم ما خواهد بود و در بهمن ماه چهلمین سال پیروزی انقلاب را گرامی می داریم. اما حوادث دی ماه سال گذشته باعث شد تا آمریکایی ها با تصور غلط و ناروا، اواخر دی ماه موضع گیری جدیدی را علیه ایران و توافق هسته ای اعلام کنند. لایحه بودجه سال ۹۸ در شرایطی تقدیم مجلس می شود که ما از اواخر سال گذشته با شرایط فشار و تحریم ظالمانه آمریکا مواجه شدیم.

رییس جمهور هدف اصلی آمریکا از تحریم و فشار را به زانو در آوردن نظام جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت: آمریکایی ها مانع بزرگ خود را در منطقه حساس خاورمیانه ایران سرافراز و قدرتمند می بینند و لذا هرگاه که ما در پیشرفت های داخلی توانستیم حرکت بزرگی را به وجود بیاوریم، آنها سد راه شدند اما بی تردید آمریکا به هدف خود نخواهد رسید.

روحانی ادامه داد: از سال ۹۲ و آغاز دولت یازدهم دولت و مجلس و مردم همه با هم تصمیم گرفتیم که از تورم فزاینده جلوگیری کرده و آن را متعادل و تک رقمی کنیم. رشد منفی را به رشد مثبت برسانیم و اشتغال را به نقطه نسبتا مطلوب برسانیم اما این اهداف که با همکاری هم به دست آوردیم، برای دشمنان ما قابل تحمل نبود.

وی خاطرنشان کرد: ما در سال ۹۶ یعنی پایان دولت یازدهم به تورم تک رقمی و رشد ۳.۷ درصد دست یافتیم و ۷۹۰ هزار اشتغال خالص داشتیم و رشد سرمایه گذاری ما از منفی ۱۷.۴ به مثبت ۳.۴ درصد رسید.

رییس جمهور گفت: همه شاخص های اقتصادی ایران در پایان دولت یازدهم مثبت بود و ما به سمت اهداف بالاتر با انتخاب مسیر درست حرکت می کردیم، اما آمریکایی ها در این میان توطئه خودشان را برای تحریم ملت ایران اجرا کردند و ما در اوایل سال ۹۷ با التهاباتی در بازار ارز و سپس کالا و در سایر بازارها مواجه شدیم.

ایران ونزوئلا نشد

روحانی افزود: بعضی ها از ابر تورم حرف زدند و بعضی ها از اینکه ایران بزودی ونزوئلا می شود حرف زدند و تلاش کردند تا مردم را ناامید کنند و دولت را ناکارآمد نشان دهند. دوستانی که زمان سختی حرف دشمن را تکرار می کنند برای نظام خطرناک خواهد بود. چرا اینگونه شد؟ کشوری که تورم را تک رقمی کرده بود، اشتغال را به سمت نقطه مطلوب برد، رشد سرمایه گذاری را مثبت و صادارت غیر نفتی را در ۲ سال با طراز مثبت حرکت داده بود و در زمینه های مهم و سرنوشت ساز مثل گندم - گازوئییل به خودکفایی رسید.

خودکفایی در فولاد و پتروشیمی

وی خاطرنشان کرد: کشوری که در کالاهای فولاد و پتروشیمی به خودکفایی رسید و در همه بخش های کشور این توسعه ادامه پیدا کرد. آب آشامیدنی و برق مردم را مدیریت کردیم. بر اساس آمارها، در چند سال گذشته بیش از ۹.۶ هزار مگاوات افزایش تولید برق داشته باشیم و قصد داریم در دولت دوازدهم ۱۲ هزار وات برق تولید کنیم.

ذخیره اسکناس ارزی صفر بود

رییس جمهور تاکید کرد: چرا در ماه های اولیه سال ۹۷ کشور و اقتصاد با التهاب مواجه شد؟ دلیل این بود که اولا تحریم ها توانست بر بازار ارز هم در عمل هم از نظر روانی تاثیر بگذارد. ما در مقطعی در اوایل سال ۹۷ قرار گرفتیم که ذخیره اسکناس ارزی صفر بود و دولت ناچار شد برای آرام کردن بازار تصمیماتی سخت بگیرد تا بتوانند کشور را مدیریت کند.

به گفته روحانی، هیچ کس نمی تواند بگوید تحریم بر اقتصاد کشور و زندگی مردم تاثیر منفی نمی گذارد اما آمریکا هم به اهدافش دست نیافت. در عین حال، تحریم مشکلاتی را برای زندگی مردم به وجود آورد. مجلس، دولت و نظام ما قادر است مشکلات را حل کند.

سهم نفت از بودجه ۱۴۲ هزار میلیارد تومان

وی با اشاره به ساختارهای ناسالم اقتصادی که از دهه‌ها پیش در کشور وجود داشته است، اظهار داشت: بروز و ظهور این ساختار نامناسب در زمان تحریم بیشتر خواهد بود. روحانی یادآور شد: اگر ساختار اقتصاد کشور ساختار سالمی بود، امسال و حتی سال گذشته می‌توانستیم بودجه بدون نفت داشته باشیم. این در حالی است که در بودجه ۹۸ کل سهم نفت ۱۴۲ هزار میلیارد تومان است.

رییس جمهور با اشاره به وضعیت نامناسب صندوق‌های بازنشستگی تصریح کرد: تمام حقوق بازنشستگی نیروهای مسلح در بودجه سالانه درج می‌شود، در حالی که صندوق‌ها برای تامین این بودجه‌ها به وجود آمده‌اند.

وی با بیان اینکه در بودجه سال آینده ۱۱۰ هزار میلیارد تومان در بخش رفاهی هزینه می‌شود که ۸۱ هزار میلیارد تومان مربوط به صندوق‌ها است، افزود: تا چه زمانی باید بودجه صندوق‌ها از بودجه سالانه پرداخت شود؟ پس این همه سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها برای چه بوده است.

روحانی با بیان اینکه تامین اجتماعی که امروز باید روی پای خود بایستد بنگاه‌های اقتصادی ضررده زیادی دارد، تاکید کرد: در اقتصاد دولتی مشکل داریم و بخش خصوصی را فعال نکردیم، اگر بار اقتصاد بر دوش بخش خصوصی بود و بار بودجه بر دوش نفت نبود اثر تحریم به مراتب کمتر بود.

تلاش دولت برای اصلاح نظام بانکی بیش از هر زمان دیگر است

رییس جمهور با تاکید بر ضرورت اصلاح نظام بانکی یادآور شد: ببینید یک موسسه غیرمجاز چه بلایی بر سر کشورآورد و خانوارها، سپرده‌گذاران و دولت را گرفتار کرد. وی ادامه داد: امروز تلاش ما برای اصلاح بانک‌ها از هر روز دیگر بیشتر است و در جلسات شورای عالی هماهنگی اقتصادی که به دستور مقام معظم رهبری تشکیل شده، یکی از مباحثی که بیشترین وقت این جلسات را گرفته مسائل بانکی است، چرا که تا بانک ما سالم نشود، اقتصاد سالم نمی‌شود.

پیش بینی درآمد ۱۵۳ هزار میلیارد تومانی دولت از محل مالیات و عوارض گمرکی

روحانی در ادامه با بیان اینکه کشور در زمینه اخذ مالیات و معافیت های مالیاتی با مشکل مواجه است، افزود: مردم با صراحت و شفافیت بدانند، بیشترین سود را سوداگران و دلالان می برند و کمترین مالیات را آنها می دهند.

رییس جمهور تصریح کرد: نظام مالیاتی باید به گونه ای تصحیح شود که پایه مالیاتی را گسترش دهیم و همه را شامل شود تا اینکه هر کسی درآمد بیشتری دارد، باید مالیات بیشتری بدهد نه اینکه در شرایط رکود از مالیات دهندگان، مالیات بیشتری گرفته بشود.

وی مجموع درآمد دولت از محل مالیات و عوارض گمرکی در سال آینده را ۱۵۳ هزار میلیارد تومان پیش بینی کرد و گفت: آنچه ما در اینجا مشکل داشتیم، شرایط های ساختاری اقتصاد از جمله در زمینه بودجه ریزی بود.

روحانی با بیان اینکه حرکت های مخفی در بودجه باید آشکار شود، گفت: بودجه باید شفاف باشد و هیچ راهی برای فرار از رانت و فساد جز شفافیت نداریم. رییس جمهور تاکید کرد: بزرگترین اقدامی که دولت دوازدهم باید انجام دهد و فکر می کنم مجلس هم با من موافق باشد، اجرای دولت الکترونیک است؛ تا زمانی که دولت را الکترونیک نکنیم و همه داده های اطلاعاتی در یک جا جمع نشود، بازهم دچار رانت و فساد خواهیم شد.

روحانی با اشاره به نقدهای جدی مردم نسبت به بودجه سال جاری، بار دیگر از مردم خواست تا بودجه سال آینده را نیز نقد جدی کنند. وی تصریح کرد: دولت و مجلس توان اصلاح برخی مسائل را ندارند ولی قدرت افکار عمومی مردم این توان و قدرت را دارد. این قدرت زمانی به وجود می آید که مردم بدانند چه کسی بودجه می گیرد و چرا برخی وزارتخانه ها چندین دانشگاه، دانشکده و پژوهشکده دارند؟ مگر یک آموزش عالی بیشتر باید داشته باشیم؟

رییس جمهور با تاکید بر لزوم ادغام یا انحلال دانشگاه ها و دانشکده های وزارتخانه ها و نهادهای دیگر گفت: آموزش عالی کشور در مسیر درستی قرار ندارد و نباید هرکسی دانشگاه، استاد و دانشجو داشته باشد و مدرک صادر می کند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.