برای خروج بخش مسکن از رکود، از سیاست‌های انقباضی باید خداحافظی کرد

برای خروج بخش مسکن از رکود، از سیاست‌های انقباضی باید خداحافظی کرد

یک‌شنبه, ژانویه 13, 2019 - 15:15 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مردم خودشان تصمیم می‌گیرند که کجا ساکن شوند و دولت نمی‌تواند برای سکونت مردم تصمیم‌گیری کند، گفت: برای خروج بخش مسکن از رکود، از سیاست‌های انقباضی باید خداحافظی می‌کنیم.

به گزارش دیوان اقتصاد ، محمد اسلامی در حاشیه نخسین نمایشگاه مسکن، شهرسازی و بازآفرینی شهری در پاسخ به سؤال فارس که پرسید تحرکات جمعیتی در کشور باعث شده تا برخی از شهروندان ساکن شهرهای یزد، خوزستان، آبادان و سیستان برای سکونت به شهرهای شمالی کشور اقدام کنند، آیا وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی بخش مسکن برنامه‌ای درباره این اقدام و این تحرکات جمعیتی دارد یا خیر، گفت: در خصوص تحرکات جمعیتی باید بگویم که مردم خودشان تصمیم می‌گیرند کجا ساکن شوند و دولت نمی‌تواند برای سکونت مردم تصمیم بگیرد، پس این مردم هستند که باید محل سکونت خود را انتخاب کنند.

وی در پاسخ به سؤال که پرسید وزارت راه و شهرسازی برای رونق بخش مسکن در سال ۹۸ چه برنامه‌ای دارد، گفت: برنامه‌های جدیدی که وزارت راه و شهرسازی ابلاغ کرده در راستای خروج بخش مسکن از رکود است، پس باید از سیاست‌های انقباضی خداحافظی کنیم و با یک سیاست انبساطی که همانا عرضه زمین و تسهیل برای ساخت و ساز است رونق را به بخش مسکن ایجاد کنیم.

وی در پاسخ به سؤال که پرسید طبق آمارهای اعلام شده، نرخ ازدواج کاهش یافته، اما سالهاست که وزارت راه و شهرسازی براساس آمارهای ازدواج اعلام می‌کند که سالانه به یک میلیون واحد مسکونی برای تولید و پاسخگویی به عرضه نیازمندیم، آیا وزارت راه و شهرسازی قرار نیست آمارهای خود را به روزرسانی کند؟ گفت: جوانان باید شجاعت پیدا کنند که ازدواج کنند.

وی افزود:‌ اخیرا مجددا اقدام دقیقی انجام داده‌ایم که آمارهای ساخت و ساز به روزرسانی شود، اما برای وزارت راه و شهرسازی، مرجع آماری، مرکز آمار ایران است.

وی با اشاره به آمارهای سال ۹۵، گفت: طبق این آمار، ما مشخص کردیم که برای ده دهک جامعه چه میزان نیازمند خانه هستند و آمارهای آنها را استخراج کرده‌ایم.

وی تأکید کرد:‌وزارت راه و شهرسازی براساس آمار کار می‌کنند و واقعیت را باید سنجش و پالایش کنیم.

اسلامی در خصوص کارت اعتباری مصالح ساختمانی نیز گفت: کارت اعتباری مصالح یک طرحی است که در حال مذاکره است و اقدامات کارشناسی و مدیریتی خود را طی می‌کند.

وزیر راه شهرسازی ادامه داد: هدف از این برنامه، کنترل ورود نقدینگی به بازار مسکن و جلوگیری از افزایش قیمت تمام شده مسکن است.

وی افزود: در این برنامه برای سازندگان مزایای درآمدی و سود متعارفی که انتظار دارند لحاظ خواهد شد تا مسکن با قیمت مناسب ارزیابی شود؛ این برنامه در مراحل نهایی خود قرار دارد.

وی تأکید کرد: هنوز سقفی برای کارت اعتباری مصالح ساختمانی تعیین نشده است اما اگر به عنوان مثال ۳۰ درصد قیمت مسکن سهم مصالح ساختمانی باشد، در همان میزان سقف درنظر گرفته می‌شود.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.