مدیرعامل بانک توسعه صادرات از ارائه تسهیلات به صادرکنندگان خوش قول با نرخ ترجیحی ۱۱ تا ۱۴ درصدی خبر داد وگفت: تسهیلات به صادرکنندگانی که ارز حاصل از صادرات را به اقتصاد باز میگردانند، ارائه می شود.
جایزه بانکی به صادرکنندگان خوش قول
جایزه بانکی به صادرکنندگان خوش قول
به گزارش دیوان اقتصاد،علی صالح آبادی در گفتگو با ایبِنا درباره بازگشت ارز حاصل از صادرات و نقش این بانک در این زمینه، اظهار داشت: امروزه، موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور یک معقوله مهم و راهبردی است. زیرا ارز لازم در کشور باید تامین شود و هنگامی که با کاهش صادرات نفت مواجه هستیم، لازم است ارز حاصل از صادرات غیر نفتی جایگزین ارز نفتی، شود.
وی افزود: با توجه به اینکه بیش از ۴۰ میلیون دلار صادرات غیر نفتی در کشور وجود دارد و واردات نیز در همین حدود است اگر فروش نفت کشور به صفر برسد، ارز حاصل از صادرات غیر نفتی توان تامین ارز کشور را برای واردات دارد.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ادامه داد: اخیرا هم سامانه ای به نام سامانه نیما برای بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور ایجاد شده و هم سیاست های تشویقی و تخفیفی برای صادرکنندگان در نظر گرفته شده است.
حضور تمامی گروه های صادراتی در نیما
صالح آبادی درباره گروه های صادراتی که ارز خود با در این سامانه عرضه می کنند، گفت: گروه های مختلفی از جمله فولادی، پتروشیمی و ... هستند که هرکدام ارز خود را به سامانه نیما عرضه می کنند و یکی از مهمترین گروه ها پتروشیمی ها هستند که عرضه ارز این گروه از طریق بانک توسعه صادرات و صرافی وابسته به بانک به عنوان مجموعه مورد اعتماد بانک مرکزی است، انجام می شود.
به گفته وی، اکنون در بانک و صرافی توسعه صادرات، هیچ ثبت سفارشی در صف قرار ندارد و تمام ثبت سفارش ها به طور کامل از طریق سامانه نیما تامین ارز و تعیین تکلیف شده و حتی ارزهای اضافی نیز از طریق صرافی بانک خریداری و در اختیار سایر بانکها و ثبت سفارشها قرار داده میشود.
تشویق صادرکنندگان خوش قول
این عضو شورای فقهی بانک مرکزی، درباره سیاستهای تشویقی برای صادرکنندگان، توضیح داد: یکی از اقداماتی که بانک برای تشویق صادر کنندگان در نظر دارد، ارائه تسهیلات به صادرکنندگان خوش قول با نرخ ترجیحی ۱۱ تا ۱۴ درصد است که به صادرکنندگانی که ارز حاصل از صادرات خود را به چرخه اقتصاد باز میگردانند، ارائه می شود.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات درباره گروه های صادراتی که با این بانک همکاری دارند، گفت: گروه های مختلف صادرکنندگان از جمله محصولات غذایی، دارو، پتروشیمی و ... و هرگونه صادرات خرد و کلان مشتری بانک توسعه هستند و ارز خود را از طریق این بانک به چرخه اقتصاد کشور باز میگردانند به تبع از خدمات و تسهیلات این بانک نیز استفاده میکنند.
وی در پاسخ به اینکه چه گروه هایی مشمول دریافت تسهیلات هستند، توضیح داد: گروه های خاصی نیستند و همه مشمول دریافت خدمات و تسهیلات از بانک هستند و عرضه ارز نیز به همه گروه ها از طریق صرافی بانک انجام می شود. البته در حال حاضر عمده عرضه ارز غیر نفتی متعلق به مواد شیمیایی و پتروشیمیها است.
صالح آبادی درباره آخرین آمار در این زمینه، توضیح داد: ارز غیر نفتی عرضه شده از طریق صرافی بانک تاکنون معادل یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است که این رقم در مدت مشابه سال گذشته حدود ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات در ادامه درباره خدمات تشویقی در نظر گرفته شد از سوی بانک برای صادرکنندگان، گفت: در صورتی که صادرکنندگان خدماتی از بانک بخواهند، مثل ال سی داخلی، ضمانت نامه و ... مشتریان خاص و عضو باشگاه مشتریان بانک هستند و در نتیجه خدمات، تخفیف ها و بسته هایی نیز برای آن ها تعریف و در نظر گرفته شده است.
به گفته وی یکی از خصایص مهم بانک توسعه صادرات، ارائه خدمات با سرعت بالاتر به صادرکنندگان است.
تامین سرمایه در گردش در اولویت
وی در پاسخ به برخی اعتراض ها نسبت به این شیوه و شباهت آن به پیمان سپاری ارزی، گفت: صادرکنندگان معتقدند که این اقدام به نوعی پیمان سپاری است، اما باید بدانند که این یک اقدام شبه پیمان سپاری و اجتناب ناپذیر است زیرا باید ارز کشور تامین شود. در قوانین مختلف در کشور بر بازگشت ارز حاصل از صادرات تاکید شده و صادرکنندگان نیز باید ارز خود را به چرخه تجاری کشور بازگردانند زیرا در غیر این صورت، این شکل صادرات برای کشور نفعی نخواهد داشت.
صالح آبادی درباره تسهیلات پرداختی از سوی این بانک، توضیح داد: ما در بانک توسعه صادرات تمامی منابع ارزی و ریالی را برای پرداخت تسهیلات با نرخ ترجیحی و از ۱۱ تا ۱۴ درصد تجهیز کرده ایم. همچنین با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، از ابتدای سال تا پایان آذر ماه سال جاری، ۵۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت به شرکتهای صادرکننده پرداخت شده که ۷۱ درصد به سرمایه در گردش و ۲۹ درصد به طرح های سرمایه گذاری اختصاص دارد.
وی با تاکید بر اینکه اولویت فعلی ما تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی برای حمایت و توسعه از اشتغال در کشور است، اظهار داشت: یکی از گروه هایی که امسال برای حمایت مورد توجه بوده شرکت های دانش بنیان صادراتی است و از آنجایی که این شرکت ها نقش قابل توجهی دارند، ۹۵۰ میلیارد ریال هم تسهیلات به آن ها پرداخت شد.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات در ادامه اظهار داست: تاکنون از محل سپرده گذاری های صندوق توسعه ملی ۲۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال منابع در اختیار بانک قرار داده شده که به نسبت سال گذشته رشد قابل قبولی داشته و از ۱۷۰۰ میلیارد تومان به ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش منابع از محل صندوق داشتیم. همچنین از سوی بانک مرکزی نیز ۵ هزار میلیارد ریال خط اعتباری به صادرات کشور اختصاص یافته است.
وی در پایان تاکید کرد: تسهیلات و تعهدات بانک نیز از ابتدای سال تا پایان آذر ماه نسبت به مدت مشابه ۵۴ درصد افزایش داشته است.
یادآور می شود، بانک مرکزی نیز در راستای تشویق صادرکنندگانی که مطابق دستورالعمل های ابلاغی نسبت به بازگشت ارز حاصل از صادرات خود اقدام کرده اند، نحوه بازگشت ارز حاصل از صادرات را اعلام کرده است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد