معاون وزیر راه با بیان اینکه در نوروز پروازها، خدمات و تأخیرات پروازی شرکتها، روزانه بررسی میشود، گفت: آییننامه حقوق مسافر مدام بهروز میشود و تلاش میکنیم شرکتها سازوکارهای لازم برای رسیدگی به این موضوع را داشته باشند.
بهروز رسانی مداوم آییننامه حقوق مسافر
بهروز رسانی مداوم آییننامه حقوق مسافر
به گزارش دیوان اقتصاد,علی عابدزاده در گفتوگو با فارس با بیان اینکه سازمان هواپیمایی کشوری از سالهای گذشته آییننامه حقوق مسافر را تدوین و به شرکتها ابلاغ کرد، افزود: در راستای رعایت حقوق مسافر در پروازها، این آییننامه تدوین شد.
وی ادامه داد: طبق قوانین سازمان جهانی هواپیمایی (ایکائو)، سازمان هواپیمایی کشورها ملزم هستند، ضوابط و دستورالعملهای لازم را برای عملکرد ایمن و بهرهوری صنعت هوایی تدوین و اجرا کنند.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری بیان کرد: حقوق مسافر مجموعهای از سیاستها، دستورالعملها، استانداردها، ضوابط و مقرراتی است که الگوی رفتاری شرکت هواپیمایی و دستاندرکاران امور پروازی را تدوین میکند و هدف آن تضمین حقوق مادی و معنوی و رعایت شأن و منزلت مسافران در مسافرتهای هوایی است؛ با این آییننامه مردم با حقوق خود در مقابله با تأخیرهای پروازی آگاه میشوند.
به گفته عابدزاده مسافران در صورت بروز تأخیرات و همچنین ضایع شدن حق آنها از سوی شرکتهای هواپیمایی میتوانند با درج شکایت خود در واحد رسیدگی به شکایات سازمان هواپیمایی کشوری و یا شرکتهای هواپیمایی نسبت به طرح انتقادات و شکایات خود اقدام کنند.
وی میگوید: آییننامه حقوق مسافر بهروز شده است و این امر ادامه دارد و تلاش میکنیم شرکتهای هواپیمایی سازوکار لازم برای رسیدگی به این موضوع را داشته باشند.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تأکید کرد: این آییننامه یکی از خطوط قرمز سازمان هواپیمایی کشوری است و شرکتهای هواپیمایی اجازه ندارند در این حوزه کمکاری کنند.
عابدزاده اظهار داشت: سازمان هواپیمایی کشوری بر اجرای دقیق آییننامه حقوق مسافر تأکید دارد و اگر شرکتی در این حوزه کمکاری کند، شبکه پروازی آن محدود میشود.
وی یادآور شد:در راستای رسیدگی به مشکلات مسافران سازمان هواپیمایی در پروازهای داخلی، «سامانه ثبت شکایات مربوط به پروازهای داخلی» را راهاندازی کرد تا علاوه بر تکریم ارباب رجوع، از حضور مستقیم آنها جلوگیری به عمل آمده و بر روند فعالیت ارگانهای زیر نظر خود نظارت کاملتری داشته باشد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: این بخش از سامانه جهت دریافت شکایات و رسیدگی به مشکلات پروازی مسافران در بخشهای «شرکت هواپیمایی»، «آژانس هواپیمایی»، و «فرودگاه» است.
وی اضافه کرد: پس از دریافت هر گزارش، صحت آن توسط کارشناس سامانه مورد بررسی قرار میگیرد و درصورت نیاز به اطلاعات تکمیلی با گزارش دهنده تماس گرفته میشود؛ پس از بررسی نتیجه حاصل از بررسی گزارش، به متقاضی اطلاع رسانی خواهد شد.
* رصد خدمات شرکتهای هواپیمایی در ایام نوروز
عابدزاده با اشاره به افزایش تقاضای سفر در ایام نوروز، بیان کرد: بیشترین تقاضای سفرهای حمل و نقل هوایی خصوصاً در پروازهای داخلی، مربوط به ایام نوروز است.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به صدور مجوز پرواز فوقالعاده برای سفرهای هوایی نوروز افزود: زمانی که تقاضای سفر افزایش مییابد، شرکتهای هواپیمایی هم از سازمان درخواست صدور مجوز برای پروازهای فوقالعاده میکنند.
وی با تأکید بر اینکه سازمان هواپیمایی نظارت بر عملکرد ایرلاینها و پروازهای آنها را در دستور کار دارد و اجازه تخطی به هیچ ایرلاینی داده نمیشود، افزود: پروازها و خدمات شرکتهای هواپیمایی به ویژه در ایام نوروز روزانه رصد میشود.
عابدزاده با بیان اینکه در ایمنی پرواز کوچکترین کمکاری قابل چشمپوشی نیست، اظهار داشت: افزود: تلاش میکنیم در ایام نوروز پروازها، خدمات و تأخیرات پروازی شرکتها را روزانه بررسی و رصد کنیم.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: به شرکتهای هواپیمایی تأکید شده است آییننامهها و دستورالعملهای سازمان هواپیمایی کشوری خصوصاً آییننامه حقوق مسافر را به دقت رعایت کنند.
وی تأکید کرد: دفتر نظارت بر فرودگاهها، شرکتها و مؤسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی در برخورد با شرکتهای متخلف جدی عمل میکند و در صورت کمکاری احتمالی توسط شرکتها، صدور مجوز پروازهای جدید و فوقالعاده این شرکت هواپیمایی را به حالت تعلیق درمیآورد.
* کمیته تدوین مقررات ملی هوانوردی
عابدزاده اضافه کرد: با توجه به اینکه سازمان هواپیمایی کشوری وظیفه نظارت بر شرکتهای هواپیمایی از نظر تأیید صلاحیت و رعایت نکات و استانداردهای ایمنی، تدوین استاندارد پرواز، صدور گواهینامهها و تدوین و تنظیم مقررات مربوط به آن، تهیه و تدوین دستورالعملهای امنیتی و حفاظتی با رعایت مقررات و استانداردهای بینالمللی و داخلی مربوطه و نظارت بر اعمال آنها و بررسی و ارائه طرحهای فرودگاهی و نظارت بر رعایت استانداردهای بینالمللی مربوطه را برعهده دارد، به منظور استانداردسازی و ساماندهی صنعت هواپیمایی در کشور، اقدام به تشکیل کمیته تدوین مقررات ملی هوانوردی کرده است.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری اظهار داشت: در تدوین هر بخش از مقررات ملی هوانوردی به ترتیب چهار کمیته شامل کمیتههای مقدماتی، تخصصی، بازنگری و عالی، تشکیل تصویب و به تأیید رئیس سازمان رسیده و ابلاغ شده است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد