رئیس اداره کل صادرات کالا بانک توسعه صادرات ایران گفت: این بانک در راستای اجرای تفاهم نامه امضا شده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استفاده موثر از منابع تخصیصی به شرکت های دانش بنیان از محل منابع صندوق توسعه ملی در تلاش است از سایر منابع در دسترس نیز برای تامین مالی این شرکت ها استفاده نماید.
حمایت منسجم از شرکت های دانش بنیان
حمایت منسجم از شرکت های دانش بنیان
به گزارش دیوان اقتصاد,سید حسین حسینیان با اعلام این خبر گفت: اقدامات لازم جهت جذب منابع بیشتر از صندوق توسعه ملی و سایر دستگاه های مرتبط صورت گرفته و امید است با موافقت صندوق سهم استفاده بانک توسعه صادرات از منابع تخصیصی افزایش یابد.
وی تصریح کرد: یکی از نکات مهم در ارائه تسهیلات به شرکت های دانش بنیان تطابق درخواست ها با شرایط و مقررات بانکی است ؛ شرکت های دانش بنیان بایستی تلاش کنند همکاری خود را در این چارچوب با بانکها تقویت کنند اگر چه همواره یک نگاه تسهیل گرانه به این شرکت ها وجود دارد.
حسینیان اعلام کرد از اولین منابع تخصیصی صندوق توسعه ملی برای تامین مالی شرکت های دانش بنیان که بالغ بر 500 میلیارد ریال بوده و در آذرماه سال 97 در اختیار بانک قرار گرفته، بیش از 95 درصد به متقاضیان واجد شرایط پرداخت شده است و پیش بینی می شود در راستای اجرای مفاد تبصره 18 قانون بودجه، منابع بیشتری در سال جاری به این امر اختصاص یابد که شرکت های دانش بنیان از این تسهیلات بهره مند خواهند شد.
رئیس اداره کل صادرات کالا بانک توسعه صادرات ایران با اشاره به برنامه ریزی بانک برای تعامل بیشتر با شرکت های دانش بنیان گفت: اخیرا سمیناری با حضور همه سازمانها، شرکتها، صندوقها، پارکهای علم و فناوری توسط بانک با محوریت تبیین جایگاه بانک در اکوسیستم دانش بنیان برگزار شد که دستاوردهای خوب و قابل توجهی داشت.
به گفته این مقام مسئول فرایند تخصیص تسهیلات به شرکت های دانش بنیان با معرفی این شرکت ها از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز می شود.
بانک توسعه صادرات ایران در فرایند بررسی درخواست های متقاضیان و نظارت بر مصرف تسهیلات، حسب مورد از خدمات کارشناسی صندوق های پژوهش و فناوری بهره می گیرد.
رئیس اداره کل صادرات کالا بانک توسعه صادرات ایران از برگزاری کارگاه های آموزشی برای شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: در این کارگاه ها شرکت های دانش بنیان با فرآیند دریافت تسهیلات در بانک ها آشنا شده و آنچه که برای حصول نتیجه بهتر برای بهره مندی از تسهیلات و خدمات بانکی باشد به آنان آموزش داده خواهد شد. همچنین با ابراز رضایت از کارگاه های اجرایی و اطلاع رسانی های انجام شده اعلام داشت، نقش آموزش برای آشنایی متقاضیان با شرایط و مقررات بانکی و همچنین آموزش بدنه کارشناسی بانک را نباید نادیده گرفت.
حمایت از شرکت های دانش بنیان و فنآور در برنامه نهادهای مربوطه از جمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بانک های توسعه ای قرار دارد. تاسیس صندوق پژوهش و فناوری شریف با مشارکت بانک توسعه صادرات و دانشگاه شریف سرآغاز حمایت ویژه و هدفمند از شرکت های دانش بنیان بود.
بر اساس تفاهم نامه امضا شده بین بانک توسعه صادرات ایران با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال 96، این حمایت ها توسعه یافت و منابع خاصی از طریق صندوق توسعه ملی در اختیار بانک توسعه صادرات قرار گرفت. پیش بینی می شود با توجه به عملکرد مثبت بانک در حوزه تامین مالی شرکت های دانش بنیان، منابع بیشتری از طریق صندوق توسعه ملی با نرخ ترجیحی در اختیار اگزیم بانک ایران قرار گیرد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد