سود 300 شرکت بورسی به صورت متمرکز واریز می‌‌شود 

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس :

سود 300 شرکت بورسی به صورت متمرکز واریز می‌‌شود 

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس با بیان این که پیشنهاد الزام ناشران به واریز سود سهامداران به صورت متمرکز را به هیات مدیره سازمان بورس ارائه می‌کنیم، گفت: امسال سود سهام 300 شرکت بورسی به صورت متمرکز از طریق سجام واریز می‌شود.
 

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از فارس، با توجه به اینکه سال گذشته به خاطر آزاد شدن سهام عدالت و همچنین رشد بازار سرمایه، تعداد زیادی از شهروندان ایرانی در بازار سرمایه حضور پیدا کردند، به گونه‌ای که هم‌اکنون بیش از 57 میلیون ایرانی در بازار سرمایه حضور دارند که حدود 70 درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، این افراد عمدتاً سهامداران خرد و پراکنده هستند که تعداد اندکی سهام در اختیار دارند و اگر بخواهند سهامداری کنند، سود سهام آنها هم معمولا اندک است، بنابراین برای دریافت سودهای اندک اگر قرار باشد هر شرکتی به روش خاص خود برای دادن سود به سهامداران به کار گیرد و از طریق بانک‌ها انجام شود، اولاً در این شرایط کرونایی لازم نیست مردم را برای دریافت سود ناچیز به بانک‌ها بکشند، ثانیا بسیاری از سهامداران خرد اصولا متوجه نمی‌شوند چه زمانی مراجعه کنند و سودهای آنها در حساب شرکت‌های سرمایه پذیر رسوب می‌کند.
از طرفی بیش از 85 هزار نفر از مخاطبان سامانه «فارس من»، با ثبت موضوعی با عنوان «الزام شرکت‌های بورسی به واریز سود سهام از طریق سجام و به صورت متمرکز» تاکید کردند که این هم نشان می‌دهد، باید شرکت‌های بورسی و حتی شرکت‌های سهام عدالت سود سهامداران خود را به صورت متمرکز واریز کنند.
محسن انصاری مهیاری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان گفت: روال کار در شرکت‌های فعال در بازار سرمایه تاکنون این گونه بوده که هر شرکت به روش خاص خود یک بانکی را معرفی می‌کرد که سهامداران باید با مراجعه به بانک و ارائه شناسنامه و کارت ملی سود سهام خود را دریافت می‌کردند که این موجب رفت و آمد و زحمت مردم می‌شد، اما از دو سال قبل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه تقویت شده و زیرساخت‌های خوبی فراهم شده است.
وی اظهار داشت: سال گذشته سود سهام مربوط به 123 ناشر اوراق بهادار از طریق سامانه جامع توزیع سود سمات در مجموعه شرکت سپرده‌گذاری به صورت متمرکز واریز شده که بیش از 25 میلیون نفر و حدود 7 میلیون و 200 هزار کد سهامداری را شامل شده است و پیش بینی می‌شود سال 1400 سود سهام  بیش از300 شرکت به همین روش پرداخت شود.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس تصریح کرد: واریز سود به صورت متمرکز و خودکار انجام می‌شود و ما طرحی در دست داریم که تا آخر سال 1401 سود همه شرکت‌های بورسی از طریق سامانه جامع توزیع سود سمات و به صورت متمرکز به حساب سهامداران واریز شود، زیرا این روش علاوه بر اینکه برای شرکت‌های سرمایه‌پذیر کم‌هزینه و کم‌دردسر است، سهامداران  نیز به راحتی سود سهام تقسیم شده در مجامع به حساب آنها واریز خواهد شد.
انصاری اضافه کرد: مطابق با دستورالعمل انضباطی ناشران پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ، ناشر موظف است، جهت تسهیل امور سهامداران، انجام کلیه اقدامات شرکتی خود از جمله توزیع سود را در صورت قبول شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، به آن شرکت واگذار نماید. در حال بررسی طرحی به هیات مدیره سازمان بورس هستیم که تمامی شرکت‌های فعال در بازار سرمایه را الزام کند تا سود تقسیم شده در مجامع عمومی به صورت متمرکز و از طریق شرکت سمات به حساب سهامداران واریز شود.
وی افزود: فقط کافی است ناشر قراردادی با شرکت سپرده‌گذاری مرکزی منعقد کند و سعی می‌کنیم این قراردادها با کمترین مبلغ و به بهترین حالت ممکن منعقد شود و سود سهامداران به صورت صد درصد به حساب آنان و در اسرع وقت واریز شود.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس در مورد اینکه آیا قانون تجارت در زمینه سود سهام شرکت‌ها ایراد ندارد که یک فرصت چهار ماهه برای برگزاری مجمع و یک فرصت هشت ماهه برای واریز سود در نظر گرفته و عملا شرکت‌ها یک سال سود سهامداران را می‌توانند نزد خود نگه دارند که وی پاسخ داد: بله، این گونه است، اصلاحیه قانون تجارت مصوب 1347 می باشد و بیش از 50 سال از تصویب آن می گذرد، در حال حاضر اصلاح قانون تجارت در مجلس در حال بررسی است. باید این قانون با شرایط روز اصلاح شود. طبق قانون یک شرکت بعد از اتمام سال مالی چهار ماه فرصت دارد، مجمع برگزار کند و اگر سودی در مجمع تصویب شد، هشت ماه فرصت دارد که این سود را به حساب سهامدار شرکت خود پرداخت کند.
انصاری در مورد حق تقدم‌های سهام که به سهامداران تعلق می‌گیرد گفت: مطابق با بند (چ) ماده ۶۸ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بسیاری از امور مربوط به شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان، از جمله، ارسال گواهینامه حق تقدم خرید سهام جدید از طرف شرکت به صاحبان سهام به جای استفاده از پست سفارشی، معتبر می‌شناسد؛ در قانون ظرفیت ارسال گواهینامه­‌های حق‌تقدم‌ها به صورت الکترونیکی دیده شده است و لازم نیست که گواهی حق تقدم سهام به آدرس پستی سهامداران ارسال شود.
وی افزود: اگر کسی حق تقدم خود را در فرصت 60 روزه به فروش نرساند و یا به ازای هر گواهی که سهامداران در اختیار دارند، مبلغی معادل ارزش اسمی سهم را پرداخت ننماید. شرکت سرمایه پذیر به نیابت از او حق دارد این حق تقدم را به فروش رسانده و وجه آن را به حساب سهامدار واریز کند.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس این را هم گفت که الان فصل برگزاری مجامع اکثر شرکتهای بورسی و فرابورسی است و امیدوار هستیم، با همکاری شرکت سپرده‌گذاری سودهای این شرکت‌ها به حساب سهامداران به صورت متمرکز واریز شود.
 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.