تأمین مالی ۴.۲ میلیارد دلاری اگزیم بانک ایران در حوزه انرژی

تأمین مالی ۴.۲ میلیارد دلاری اگزیم بانک ایران در حوزه انرژی

شنبه, فوریه 4, 2017 - 08:58 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

صالح آبادی اعلام کرد: در بانک توسعه صادرات ۴.۲ میلیارد دلار در سالهای اخیر در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی تامین مالی انجام شده که بخشی از آن از طریق صندوق توسعه ملی و سپرده گذاری های این صندوق برای پروژه های نفت و گاز در این بانک انجام پذیرفته است

به گزارش دیوان اقتصاد، اعطای گارانتی به شرکت های خارجی که پروژه های صادرات محور حوزه های نفت ، گاز و پتروشیمی را فاینانس می کنند ، ضمانت بازپرداخت اوراق قرضه شرکت های ایرانی که بتوانند این ابزارهای مالی را در بازارهای خارجی عرضه کرده و همچنین آمادگی برای جذب ، گشایش و ابلاغ فاینانس پروژه های حوزه های نفت و انرژی را می توان جدیدترین برنامه ها و رویکردهای اجرایی بانک توسعه صادرات به شمار آورد که در حاشیه همایش همایش سه روزه نفت ۲۰۱۷ که هم اکنون در حال برگزاری است، اعلام شد.
هم اکنون این کنفرانس به مکانی برای تبادل اطلاعاتی ارزشمند بدل شده که بررسی این موارد به تنهایی می تواند چهره شفاف تری از صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی را ترسیم کند. حضور کارشناسان برجسته این حوزه در کنار برگزاری پنل های تخصصی و ارائه نظرهای مختلف در کنار بررسی وضعیت سرمایه گذاری در این صنعت و توجه به برخی چالش های این صنعت را می توان مهمترین ویژگی این همایش به شمار آورد اگرچه زوایی پر رنگ تری را نیز در بر داشته است. هم اکنون تأمین مالی را باید مهمترین معضل در صنایع انرژی در کشور برشمرد که با توجه به برآوردها ، رقمی نزدیک به 250 میلیارد دلار ، جذب سرمایه برای این بخش مورد نیاز است. همین ویژگی مهم در کنار تلاش برای حضور بخش خصوصی واقعی به برگزاری دومین پنل این کنفرانس با عنوان «تامین مالی و تضامین بخش خصوصی در بخش پایین دستی و میان دستی صنعت نفت ایران» انجامید که در آن علی صالح آبادی مدیر عامل بانک توسعه صادرات به ایراد سخن پرداخت.
صالح آبادی در سخنرانی خود در این پنل با اشاره به فرصت ها و ظرفیتهای کشور در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی و لزوم و اهمیت سرمایه گذاری در این بخش گفت: در بانک توسعه صادرات ۴.۲ میلیارد دلار در سالهای اخیر در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی تامین مالی انجام داده ایم. که بخشی از آن از طریق صندوق توسعه ملی و سپرده گذاریهای این صندوق برای پروژه های نفت و گاز در بانک توسعه صادرات انجام پذیرفته است.
وی در ادامه افزود: سال گذشته صندوق توسعه ملی در این بانک ۸۰۰ میلیون دلار سپرده گذاری برای پروژه های نفت و گاز انجام داد که ما این مبلغ را در پروژه های نفتی و گازی صرف کردیم.
همچنین صالح آبادی به فاینانس چین اشاره کرد و گفت: فایناس جذب شده از کشور چین ۲.۲ میلیارد یورو بوده که با عاملیت بانک توسعه صادرات در پتروشیمی بوشهر اجرایی شده است. با به بهره برداری رسیدن این پروژه پیش بینی می شود سالانه ۳ میلیارد دلار به صادرات کشور افزوده خواهد شد.
وی در ادامه به پروژه های مشترکی اشاره کرد که می توان بخش بزرگی از منابع مالی آن را از سایر کشورها و بازارهای مالی بین المللی تأمین کرده و عنوان داشت: در پروژه های مشترک، طرفی که قصد اجرای پروژه ای را در داخل کشور دارد، فاینانس آن را نیز با خود می آورد و بانک توسعه صادرات به عنوان بانک عامل ایرانی برای آن اعتبار اسنادی باز کرده و تعهدات آن را به عهده می گیرد.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات به سایر ابزارهای حمایتی از صادرات در این بانک اشاره کرد و گفت: ما در قالب سرمایه در گردش نیز به پروژه هایی که ماهیت صادراتی داشته و نیازمند سرمایه در گردش صادراتی هستند، تسهیلات سرمایه در گردش هم بصورت ارزی و هم ریالی پرداخت می کنیم. در واقع اگر پروژه ای در خارج از کشور باشد که بتوان برای آن، زنجیره صادراتی تعریف کرد نیز از سوی ما تامین مالی خواهد شد.
صالح آبادی در ادامه صحبت های خود به موضوع مشارکت بانک توسعه صادرات در پروژه هایی که با فاینانس خارجی شروع شده اند اشاره کرد و گفت: اگر فاینانسی از خارج کشور وارد شود آن را تضمین می کنیم. همچنین بانک توسعه صادرات آمادگی دارد بصورت سندیکایی در پروژه هایی که با فاینانس خارجی آغاز به کار کرده اند مشارکت داشته باشد. این مشارکت را هم از طریق منابع بانک و هم از طریق محل سپرده گذاریهای صندوق توسعه ملی و یا سایر خطوط اعتباری انجام خواهیم داد.
علی صالح آبادی از ضمانت بازپرداخت اوراق عرضه شده در خارج از کشور خبر داد و اظهار داشت: اگر شرکتی بتواند در خارج از کشور اوراق ( صکوک ) عرضه کند، ما ضمانت بازپرداخت آن را از طریق شرکتهای تامین سرمایه زیر مجموعه بانک پیگیری می کنیم تا این شرکت ها بتوانند از طریق بازارهای خارجی تامین سرمایه انجام دهند.
وی در ادامه افزود: بانک توسعه صادرات در پروژه های داخل کشورکه ماهیت صادراتی دارند، محصول آنها صادراتی هستند و می توانند ارز آوری داشته باشند، آمادگی فاینانس دارد. در حوزه های نفت و گاز و پتروشیمی که جزو اولویت های کشور است آمادگی انجام فاینانس بصورت مستقیم، سندیکایی ( مجموعه ای از چند بانک ) و هم در قالب خطوط فاینانس دریافتی از خارج کشور را داشته و نیز به فاینانسورهایی ( تأمین مالی کنندگان پروژه های صنعتی و زیرساختی ) که این پروژه ها را فاینانس می کنند گارانتی اعطا خواهد کرد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.