ششمین نمایشگاه بین‌المللی خرما و صنایع وابسته با حضور صندوق کارآفرینی امید

در استان بوشهر برگزار شد؛

ششمین نمایشگاه بین‌المللی خرما و صنایع وابسته با حضور صندوق کارآفرینی امید

ششمین نمایشگاه بین‌المللی خرما و صنایع وابسته با مشارکت ۶۳ شرکت از ۱۰ استان، مهمانان خارجی و هیئت‌های تجاری، بازرگانی و فعالان اقتصادی در عرصه تولید و فرآوری خرما در بوشهر با مشارکت صندوق کارآفرینی امید در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان بوشهر با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر آیت‌الله صفایی بوشهری، معاون اتاق بازرگانی کشور، رئیس انجمن خرمای کشور، ارسلان زارع استاندار بوشهر، مدیر صندوق کارآفرینی امید استان بوشهر، سفیر بنگلادش در استان بوشهر، رایزن اقتصادی سفارت بنگلادش در کشور، معاونین استاندار بوشهر، فرمانداران و مدیران کل دستگاه های اجرایی بوشهر برگزار شد.

به گزارش دیوان اقتصاد، استاندار بوشهر در آیین گشایش نمایشگاه بین‌المللی خرما اظهار داشت: قدردان حضور همه مهمانان از ۱۰ استان و همچنین مهمانان خارجی نمایشگاه بین‌المللی تخصصی خرما در بوشهر هستم.

ارسلان زارع اظهار امیدواری کرد: با برگزاری جشنواره و همایش ملی خرما بازار موجود تقویت و بازار جدید در جهان برای عرضه محصول خرما استان بوشهر شناسایی شود.

وی با تقدیر از دست‌اندرکاران جشنواره افزود: تلاش زیادی توسط اتاق بازرگانی، انجمن خرما و بخش‌های دولتی و خصوصی و نمایشگاه بین‌المللی بوشهر برای برپایی این نمایشگاه صورت گرفته است.

زارع اضافه کرد: متاسفانه تناسب معناداری بین میزان برداشت و سطح زیر کشت نخیلات در کشور وجود ندارد که باید این فاصله را کم کنیم.

استاندار بوشهر با تاکید بر اینکه بخش زیادی از اشتغال استان‌های خرماخیز به خرما اختصاص دارد گفت: اکنون در استان بوشهر ۱۶ هزار نفر مستقیم و ۶۹ هزار نفر نیز غیر مستقیم در حوزه نخل و خرما اشتغال دارند.

زارع تاکید کرد: تقویت زنجیره ارزش خرما از تولید، فراوری و عرضه‌ و فروش و صادرات این میوه بهشتی از اولویت‌های ماست و برپایی چنین جشنواره‌هایی به دلیل اینکه زمینه ساز رفع مشکلات نخلداران می شود، اهمیت زیادی دارد.

مدیر صندوق کارآفرینی امید استان بوشهر در آیین افتتاح ششمین نمایشگاه بین‌المللی خرما و صنایع وابسته در بوشهر با اشاره به نقش این نمایشگاه‌ها در رشد و توسعه اقتصاد کشور، اظهار کرد: این نمایشگاه‌ها پلی برای ارتباط بین کسب‌وکار، صنایع، بازار و فرصت مهمی برای تبلیغات و فروش محصول محسوب می‌شود و همچنین مکانی برای تبادل اطلاعات بین مشتریان و رقبا و ارتقای دانش فنی با مشارکت شرکت‌های مختلف دانش‌بنیان دانست.

مهدی هاشمی بیان کرد: تبادل فرهنگ‌ها، رسوم و آیین‌ها، نمایش آخرین دستاورد، فناوری در صنایع، تأثیر در اقتصاد محلی، ایجاد اشتغال و افزایش درآمد برای فروشندگان از دیگر خصوصیات این نمایشگاه‌ها است.

وی میزان تولید خرما در کشور را سالانه ۱.۳ میلیون تن اعلام و اضافه کرد: ایران رتبه دوم را در جهان از لحاظ تولید و رتبه نخست در زمینه سطح زیر کشت این محصول دارد و 15 استان در کشور در تولید خرما مشارکت دارد که عمده استان‌های خرماخیز شامل بوشهر، کرمان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان است و استان بوشهر نیز از لحاظ اراضی تحت پوشش و تولید محصول خرما در کشور با تولید حدود ۲۰۰ هزار تن در سال رتبه دوم کشور دارد.

هاشمی با بیان اینکه ۹۳ نوع خرما در ایران تولید می‌شود، گفت: ۱۲ نوع خرما از کشور صادر می‌شود که یک از اهداف برپایی نمایشگاه خرما افزایش و معرفی محصولات به جامعه هدف، موضوع صادرات خرما می باشد.

وی خاطرنشان کرد: خرما یکی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی و صادراتی کشور است و بسته‌بندی مناسب نه تنها باعث افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت محصول می‌شود، بلکه امکان رقابت در بازارهای جهانی را نیز فراهم می‌کند.

مدیر صندوق کارآفرینی امید با اشاره به اینکه بسته‌بندی مناسب می‌تواند قیمت نهایی محصول را به طور قابل توجهی افزایش دهد ادامه داد: این صنعت می‌تواند به رشد صنایع مرتبط مانند تولید مواد بسته‌بندی کمک و فرصت‌های شغلی جدیدی در مناطق تولیدکننده خرما ایجاد کند و صنایع بسته‌بندی خرما نقشی حیاتی در زنجیره ارزش این محصول استراتژیک داشته و امکان تولید محصولات جدید و متنوع را بر پایه خرما افزایش می‌دهند.

هاشمی شکرگزاری از برداشت خرما استان بوشهر را یکی دیگر از برنامه‌ها اعلام و خاطرنشان کرد: در کنار برگزاری نمایشگاه و جشنواره خرما، برداشت میوه خرما در محوطه نمایشگاه بین‌المللی بوشهر نیز برگزار می شود.

در پایان این مراسم توسط مدیر صندوق کارآفرینی امید به 3 نفر از برگزیدگان جشنواره خرما لوح سپاس و به هر یک مبلغ 1 میلیارد و پانصد میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه در قالب تندیس نمادین چک با مراسمی ویژه به ایشان اهدا و از تلاشها و دستاوردهای کارآفرینان تقدیر بعمل آمد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.