ستار هاشمی وزیر ارتباطات که در طول ماههای مسئولیت او تاکنون خبری از رفع فیلترینگ نبوده و سرعت اینترنت هم درجه درجه، پایینتر می آید، اخبرا ضمن پیوستن به پویش «۲ درجه کمتر» گفته است: درجه حرارت محیط کار و خانه خود را حداقل دو درجه کاهش خواهیم داد.
آقای وزیر! «دو درجه» سرعت اینترنت را بالا ببر، «دو درجه» فیلترینگ را پایین
آقای وزیر! «دو درجه» سرعت اینترنت را بالا ببر، «دو درجه» فیلترینگ را پایین
به گزارش دیوان اقتصاد، انگار مشکل اینترنت در ایران حلنشدنی است. فیلترینگ از یکسو و کندی سرعت اینترنت از سوی دیگر همهجانبه مردم را آزار میدهد.
مسعود پزشکیان در ایام تبلیغات انتخاباتی بارها گفت که با فیلترینگ دائمی به شدت مخالفم. در واقع یکی از شعارهای او و ستاد انتخاباتیاش رفع فیلترینگ بود که تا اینجای کار به هیچ نتیجهای نرسیده است و شورای عالی فضای مجازی هم مدام تصمیمگیری نهایی را موکول به بعد میکند و مشخص نیست این «بعد» چه زمانی فرا میرسد!
فرای فیلترینگ، اما مسئله کندی اینترنت هم عملا استفاده مردم از سایتها، پیامرسانها و شبکههای مجازی را به شدت با اخلال روبه کرده است. پزشکیان میگوید که رفع فیلتر صرفا در اختیار دولت نیست و باید اعضای شورای عالی فضای مجازی که متشکل از افرادی غیردولتی هم هست، در این ارتباط نظر بدهند.
با این وصف فارغ از آنکه مردم بپذیرند یا خیر، اما دولت توجیهی برای رفع نشدن فیلترینگ تا این لحظه دارد، اما هیچ توجیهی برای افزایش پهنای باند شبکه اینترنتی و بهبود سرعت اینترنت در کشور وجود ندارد؛ زیرا این موضوع صرفا در اختیار وزارت ارتباطات است؛ چنانکه در حاشیه نخستین نشست رسانهای پزشکیان، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در گفتگو با یکی از خبرنگاران گفت که رفع فیلترینگ به سیاستگذاریها مربوط میشود و وزارت ارتباطات سیاستگذاری نمیکند. او در ادامه گفت که ما میخواهیم فعلا در کوتاه مدت کیفیت اینترنت را بهبود دهیم، زیرا کیفیت شبکه «مشخصا در حوزه مأموریت وزارت ارتباطات است».
او گفت: «ما حتما به جد این موضوع را دنبال میکنیم و امیدواریم در آیندهای نزدیک در بحث ارتقای کیفیت ارتباطات و دسترسیها خبرهای خوبی به مردم بدهیم».
او بعد از این سخنان بار دیگر مدعی شد که در آیندهای نزدیک افزایش پهنای باند خواهیم داشت و متناسب با نیازهای مجود این افزایش انجام میشود.
چندماه از شروع به کار دولت چهاردهم میگذرد و در عمل هیچ تغییری در حوزه اینترنت مشاهده نمیشود. این درحالی است که به گفته خود وزیر ارتباطات افزایش سرعت اینترنت و کیفیت آن مستقیما در حوزه اختیارات وزارت ارتباطات است. حالا پرسش آن است که مشکل چیست که وضعیت سرعت اینترنت به این میزان خراب است؟ آیا دولت ارادهای بر بهبود کیفیت اینترنت در کشور ندارد یا آنکه قادر به آن نیست؟ در شرایطی که فیلترینگ همچنان ادامه دارد، اگر سرعت اینترنت بهتر شود، دستِکم مردم به میزانی ولو اندک راحتتر میتوانند از اینترنت استفاده کنند. حالا پرسش آن است که آیا ستار هاشمی هنوز این وعده خود را در ذهن دارد یا آنکه فرزندش در خانه به او یادآوری میکند که همچنان اینترنت کشور به شدت کند است؟
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد