مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: رشد 12 درصدی درآمد شرکت فولاد هرمزگان در حالی رقم خورده است که این شرکت برای هفدهمین ماه پیاپی موفق به صادرات و فروش محصول خود در بازارهای بینالمللی شد و این مهم، نشاندهنده توانمندی «هرمز» برای حفظ پایدار بازارهای صادراتی خود در شرایط رکود بازار بوده است.
رشد ۱۲ درصدی درآمد «هرمز» با حفظ بازارهای داخلی و بینالمللی
رشد ۱۲ درصدی درآمد «هرمز» با حفظ بازارهای داخلی و بینالمللی
به گزارش دیوان اقتصاد، عطاالله معروفخانی بیان کرد: درآمد شرکت فولاد هرمزگان در یک ماهه آذر ماه برابر با ۳۲ هزار و ۳۰۸ میلیارد ریال بوده که از این میزان، ۱۸ هزار و ۸۶۰ میلیارد ریال از فروش داخلی و ۱۳ هزار و ۴۴۷ میلیارد ریال نیز از فروش صادراتی به دست آمده است. شرکت فولاد هرمزگان در این بازه زمانی مجموعا ۱۳۰ هزار و ۴۶۱ تن تختال در بازار داخلی و خارجی به فروش رسانده است.
به گفته وی، میزان درآمد حاصل شده از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه برابر با ۲۴۳ هزار و ۶۲۸ میلیارد ریال بوده است که این میزان در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته که مبلغ ۲۱۷ هزار و ۵۲۹ میلیارد ریال به ثبت رسید، رشد ۱۲ درصدی را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان تصریح کرد: در ۹ ماهه امسال، مشکلات و چالشهای بسیاری در زمینه تامین انرژی پیش روی این فولادساز بزرگ کشور قرار داشته است. با این وجود، طی این مدت توانستیم ۹۷۰ هزار و ۱۷۸ تن تختال تولید کنیم. میزان تولید آهن اسفنجی در ۹ ماهه امسال نیز یک میلیون و ۳۴۷ هزار و ۳۴ تن بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۲ (یک میلیون و ۳۴۵ هزارو ۷۴۷ تن) با رشد جزئی همراه بوده است.
حفظ بازارهای داخلی و بینالمللی
معروفخانی در ادامه به میزان محصولات فروخته شده شرکت فولاد هرمزگان در ۹ ماهه ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: در ۹ ماهه امسال، ۷۹۸ هزار و ۶۵ تن محصول شرکت در بازار داخلی به فروش رفته که از این میزان سهم تختال ۵۹۸ هزار و ۷۳ تن و مابقی آن آهن اسفنجی بوده است.
وی اضافه کرد: در بازار صادراتی نیز طی آذر ماه، ۵۸ هزار و ۱۰۰ تن و طی ۹ ماه امسال، ۳۷۲ هزار و ۶۸۸ تن تختال را به فروش رساندیم که این امر نشان از توانمندی و حفظ جایگاه تختال «هرمز» در بازارهای بینالمللی دارد و شرکت فولاد هرمزگان توانست برای هفدهمین ماه پیاپی محصول خود را در بازارهای جهانی عرضه کند؛ ضمن اینکه طی سال جاری، چین به دلیل داشتن مازاد تولید، محصولات خود را راهی بسیاری از بازارهای جهانی کرده و ثبات بازار فولاد را بر هم زده است. با این حال، تلاش برای حفظ بازارهای بینالمللی در کنار تامین نیاز داخلی، از جمله اقداماتی به شمار میآید که از سوی همکاران ما در بخش فروش به صورت مستمر وجود داشته است.
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان تاکید کرد: میزان فروش داخلی محصولات «هرمز» در مدت ۹ ماهه امسال به ۷۹۸ هزار و ۶۵ تن رسیده و این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۶۹۸ هزار و۴۰۱ تن بود، با رشد ۱۴ درصدی همراه شده است.
رشد هزینههای انرژی
معروفخانی عنوان کرد: یکی از موضوعات مهم دیگری که باید به آن پرداخته شود، میزان هزینههای پرداخت شده برای منابع انرژی و افزایش بهای ۱۵۵ درصدی برای برق مصرفی شرکت فولاد هرمزگان است. سال گذشته، نرخ مصرف برق شرکت پنج میلیون و ۶۴۳ هزار ریال به ازای هر مگاوات ساعت بود که این میزان با رشد ۱۸۲ درصدی در سال جاری، به ۱۵ میلیون و ۹۵۰ هزار ریال به ازای هر مگاوات ساعت رسیده است.
وی اظهار داشت: طی ۹ ماهه امسال، میزان مصرف برق در این مجموعه فولادی برابر با یک میلیون و ۳۱ هزار مگاوات ساعت بوده که برای آن، رقم ۱۶ هزار و ۴۴۵ میلیارد ریال پرداخت شده است. این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که مصرف برق بیشتر از ۹ ماهه امسال و یک میلیون و ۱۴۳ هزار مگاوات ساعت و بهای آن ۶ هزار و ۴۴۲ میلیارد ریال به ثبت رسیده است، افزایش بیش از ۱۵۵ درصدی را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان همچنین در خصوص وضعیت مصرف گاز این شرکت، خاطرنشان کرد: میزان گاز مصرفی فولاد هرمزگان نیز در مدت ۹ ماهه امسال، برابر با ۳۸۶ میلیون و ۲۳۹ هزار مترمکعب و بهای پرداختی آن به میزان ۱۳ هزار و ۹۹۹ میلیارد ریال بوده است؛ در حالی که سال گذشته طی همین مدت، ۴۲۱ میلیون و ۳۸ هزار مترمکعب مصرف شد و مبلغ آن حدود ۱۵ هزار و ۱۴۳ میلیارد ریال بود. به این ترتیب «هرمز» ضمن کاهش مصرف گاز و هزینه آن، موفق به افزایش تولید آهن اسفنجی نیز شده است.
گفتنی است شرکت فولاد هرمزگان به عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ تختال در کشور به شمار میآید و چندین طرح توسعهای به منظور تکمیل زنجیره تولید و متنوع ساختن سبد محصولاتی خود در دستور کار قرار داده است که با بهرهبرداری از آنها، ضمن ایجاد ارزش افزوده و سودآوری بیشتر، بخش بیشتری از نیاز صنایع داخلی را تامین خواهد کرد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد