برگرداندن فنر دلار با ترفند از ۱۰۰ هزار تومان به  ۸۰ هزار تومان

موهبت دولت برای مردم در آخر سال؛

برگرداندن فنر دلار با ترفند از ۱۰۰ هزار تومان به  ۸۰ هزار تومان

یک‌شنبه, ژانویه 26, 2025 - 12:58 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: دولت فنر دلار را تا مرز ۱۰۰ هزار تومان رها کرده است که در روز‌های انتهایی سال با ترفند هرساله خود قیمت‌ها را به مرز ۸۰ هزار تومان برمی‌گرداند، اینجاست که مردم این سیاست دولت را موهبت می‌دانند و از دولت چهاردهم تقدیر می‌کنند. این سناریو هر سال تکرار می‌شود و قرار هم نیست که دولت‌ها این رویه را کنار بگذارند.

به گزارش دیوان اقتصاد، خبر رسیدن دلار به بیش از ۸۳ هزار تومان دیگر شوک نیست، بلکه واقعیتی است که نه تنها اقتصاد بلکه کل معیشت مردم کشور را تحت شعاع خود قرار داده است چراکه زنجیره تامین هر کالا و محصولی در ایران وابستگی شدید به دلار دارد و این بحث، شرایط را برای بازار و قیمت‌ها سخت‌تر کرده است. البته با حذف سامانه نیما و جایگزینی آن با بازار توافقی، تنش ارزی قابل پیش‌بینی بود.

طی چند ماه اخیر قیمت دلار سیر صعودی گرفته و هر روز بر قیمت آن افزوده می‌شود تا جایی که قیمت دلار به بیش از ۸۳ هزار تومان رسیده است.

بازار ارز مدتی است که در انتظار تثبیت قیمت دلار است و این روند علیرغم ایجاد تنش‌های زیاد در اقتصاد، همچنان سیر صعودی به خود گرفته و هر روز تب قیمت بالاتر می‌رود و این بازتاب سنگینی بر روی قیمت کالا‌ها و محصولات ضروری مردم داشته است.

از گرانی نان، گوشت، لبنیات و سایر خوراکی‌های مورد نیاز سفره‌های مردم گرفته تا دارو، حمل و نقل داخل شهری و جاده‌ای، مسکن، دستگاه‌های صنعتی و ... همه این‌ها نشان از وضعیت پُرخطر گرانی ارز بر معیشت و اقتصاد مردم دارد؛ اما دولت تنها نظاره گر است و تا امروز هیچ اقدامی در کنترل این رویه نداشته است.

تکرار سناریوی گرانی دلار تمامی ندارد

در همین رابطه سهراب هاشمی کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی اظهار کرد: دولت فنر دلار را تا مرز ۱۰۰ هزار تومان رها کرده است که در روز‌های انتهایی سال با ترفند هرساله خود قیمت‌ها را به مرز ۸۰ هزار تومان بر می‌گرداند اینجاست که مردم این سیاست دولت را موهبت می‌دانند و از دولت چهاردهم تقدیر می‌کنند. این سناریو هر سال تکرار می‌شود و قرار هم نیست که دولت‌ها این رویه را کنار بگذارند.

هاشمی گفت: وضعیت قیمت دلار در بازار شرایط قیمت‌ها را در بسیاری از کالاها افزایش داده و اقتصاد مردم، صنعتگران و فعالان اقتصادی را نسبت به اوایل سال سخت‌تر کرده است. صنعتگر برای تامین قطعات، مواد اولیه و سایر مایحتاج تولیداتش نیاز به ارز کافی با قیمت مناسب دارد، اما گویا دولت‌ها برای توسعه تولید هیچ انگیزه‌ای ندارند و بازی با قیمت گذاری دلار به عادت تبدیل شده و این رویه تنش زیادی را در فضای تولید و صنعت ایجاد کرده است.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی ادامه داد: افزایش نرخ دلار دلایل مختلفی دارد که بخشی از آن به اقدامات سیاستگذار و سیاست گذاران ارزی بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و بخشی دیگر به تنش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی بر می‌گردد. به نظر می‌رسد کشور در دو ماه گذشته با مشکلاتی در هر دو بخش مواجه شده است که نرخ ارز از حدود ۵۰ هزار تومان به بیش از ۸۰ هزار تومان رسیده است. بر اساس گزارش‌های رسمی، کمبود منابع ارزی چنان بود که بانک مرکزی در تامین ارز کالا‌های اساسی هم دچار چالش می‌شد، اما با این وجود منتقدان می‌گویند، چون امکان تک نرخی کردن ارز در کشور وجود ندارد، اقدامات اخیر در این زمینه تنها به گرانی‌ها دامن خواهد زد.

منببع: اقتصاد ۲۴




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.