رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه موضوع نقل و انتقال ارز در حال رفع شدن است، گفت: با برخی کشور ها توافق شده تا در مبادلات خود، از پول های ملی استفاده شود تا دغدغه استفاده از دلار و یورو برای سرمایه گذاران خارجی برطرف شود.
توافق با سایر کشورها برای استفاده از پول های ملی بجای دلار در مبادلات بورسی
توافق با سایر کشورها برای استفاده از پول های ملی بجای دلار در مبادلات بورسی
![](https://divaneghtesad.ir/sites/default/files/styles/600x400/public/field/image/41_33.jpg?itok=wjvth0Xa)
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل ازایرنا، «شاپور محمدی» در چهارمین نمایشگاه بورس بانک و بیمه کیش افزود: بیشتر اوراق منتشر شده در کشور ما دارای تضمین بانکی هستند که این موضوع از دلایل گران تر شدن تامین مالی است.
وی ادامه داد:ما به دنبال رتبه بندی هستیم تا تامین مالی ارزان تر شود.
وی گفت: گاهی این نگرانی مطرح می شود که بازارهای سرمایه ای که با شریعت اسلام منطبق است، برای سرمایه گذار محدودیت هایی و مشکلاتی ایجاد کند که برای رفع آن تلاش می شود.
محمدی یادآور شد: یک تفاوت سرمایه گذاری های اوراق اسلامی با اوراق مرسوم در دنیا این است که در منابع مخصوصی هزینه می شود.
وی گفت: بدین ترتیب کسی که از منابع جذب می کند، چشم انداز مشخصی را به مشارکت می گذارد و پروژه شناخته شده است.
رئیس سازمان بورس، یکی از ویژگی های مثبت این راهکار را کاهش ریسک دانست و افزود: وقتی جای سرمایه گذاری مشخص باشد، ریسک کمتری به همراه خواهد داشت.
محمدی افزود: برای جلوگیری از شتاب زدگی سرمایه گذاران صندوق تثبیت بازار سرمایه ایجاد شده است.
وی گفت: این صندوق به سرمایه گذاران اطمینان می دهد که از رفتار های غیرمنطقی جلوگیری کند.
برنامه های سازمان بورس برای جذب سرمایه گذاری خارجی
شاپور محمدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، در مراسم افتتاحیه کیش اینوکس ٢٠١٧ بازار سرمایه را دروازه ورود به عرصه جهانی اقتصاد دانست و گفت: چشم انداز آتی اقتصاد ایران در مسیر پیشرفت قرار دارد.
به گزارش سنا شاپور محمدی، گفت: چشم انداز آتی اقتصاد ایران در مسیر پیشرفت قرار دارد.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار برنامه های آتی جذب سرمایه گذار خارجی را برشمرد و عنوان کرد: عقد قراردادها و تفاهم نامه های همکاری با سایر نهاد های ناظر بازار سرمایه و بورس ها، تدوین دستورالعمل نحوه اعطای مجوز تاسیس یا مشارکت شرکای خارجی در نهاد های مالی، تدوین برنامه بین المللی شدن بازار سرمایه ایران و حمایت از بورس های کالایی، 4 برنامه سازمان بورس و اوراق بهادار برای جذب سرمایه گذاری خارجی است.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: عقد قرارداد و امضای تفاهم نامه همکاری با بازار سرمایه هند به خصوص در بخش بورس های کالایی، تفاهم با بورس ژاپن و بررسی امکان انتشار اوراق در بازار سرمایه این کشور و همچنین همکاری با بورس هنگ کنگ به منظور بررسی امکان لیست شدن شرکت های ایران در بازار این کشور، از جمله اقدامات اخیر انجام شده است.
محمدی با اشاره به اینکه امروزه جذب سرمایه گذاری های خارجی به یکی از مسائل مهم توسعه اقتصادی کشورها از جمله ایران تبدیل شده است، ادامه داد: در این زمینه موفقیت هایی صورت گرفته که نیازمند بسترسازی فنی و عملیاتی است، در این مسیر ضرورت دارد مبادلات وجه بین بانک های داخلی و خارجی تسهیل و امکان تسویه اوراق در کوتاه مدت فراهم شود.
وی با بیان اینکه سازمان بورس در نظر دارد بستری فراهم کند تا در بورس های منطقه ای و جهانی، اوراق بهادار ناشران داخلی خرید و فروش شود افزود: به عنوان مثال، دولت می تواند از طریق فروش اسناد خزانه اسلامی در بورس های دیگر کشورها تامین مالی کند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه فعالیت و قراردادهای تجاری خارجی ایران در حال افزایش است، عنوان کرد: چنانچه استانداردهای بین المللی در اقتصاد ایران جاری شود می توان شاهد افزایش روابط تجاری ایران با سایر کشور ها بود.
وی با بیان اینکه شاخص های اقتصاد کلان ایران طی دوسال گذشته با رشد مستمر همراه بوده است، گفت: اقتصاد ایران در سال گذشته بالاترین نرخ رشد جهانی را تجربه کرده که حاکی از علاقه اقتصاد جهانی نسبت به سرمایه گذاری در ایران است.
حضور خارجیها در صنعت کارگزاری ایران
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: به تازگی یک شرکت ایتالیایی بخشی از سهام یک شرکت کارگزاری ایران را خریداری کرده است.
شاپور محمدی گفت: بازار سرمایه با شفافیتی که دارد، پتانسیل خوبی برای حضور سرمایههای خارجی دارد و بازار سرمایه به عنوان یکی از درگاههای اصلی ورود سرمایه خارجی مطرح است؛ چرا که این بازار ریسک کم و سودآوری بالایی دارد و در عین حال قوانین حمایت از سرمایه گذاران خارجی به خوبی در ایران تدوین شده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: این سازمان در راستای شفاف سازی، توسعه گزارشگری مالی بین المللی را با همکاری بانک مرکزی و بیمه مرکزی در دستور کار خود قرار داده است؛ ضمن اینکه تدوین دستورالعمل شناسایی مشتریان حقیقی و حقوقی در بازار سرمایه این اطمینان را می دهد که قوانین مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم رعایت شود.
وی با اشاره به این که خوشبختانه سه مجوز برای سه موسسه رتبه بندی داخلی که شریک خارجی دارند، صادر شده است ادامه داد: امیدواریم موسسات خارجی نیز کمک کنند تا اوراق منتشره در بازار سرمایه ایران، از رتبه قابل اتکا برخوردار باشد.
محمدی اذعان داشت: در این راستا مشارکت در تدوین لایحه حاکمیت شرکتی نیز صورت گرفته و این مقوله نیز در حوزه بیمه مرکزی و بانک مرکزی و سازمان بورس در حال پیگیری است.
وی افزود: این موارد از جمله مواردی هستند که به سرمایه گذاران خارجی اطمینان می دهد تا مدیران شرکتها و حسابرسان داخلی، در راستای منافع سرمایه گذاران گام برداشته و اطمینان معقولی در حفاظت و صیانت از سودهای ایجاد شده در شرکت به نفع سرمایه گذاران ارایه دهد.
محمدی همچنین به همکاری بورس کالای ایران با هند اشاره کرد و گفت: امکان تامین مالی برای کسانی که در حوزه کالا فعالیت دارند، فراهم است؛ ضمن اینکه سرمایه گذاری خارجی در ایران نیز رشد مناسبی داشته است و از 813 سرمایه گذار حقیقی و حقوقی در سال 95 به 944 سرمایه گذار حقیقی و حقوقی در پایان مهرماه سال 96 رسیده ایم که این یک رشد مناسب است.
به گفته وی؛ منابع مالی که در این حوزه وارد شده نیز 33 درصد رشد داشته است که البته حجمی که توان جذب آن وجود دارد، بسیار بالا است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد