دلایل حذف بانک ها از چرخه صدور واحدهای سرمایه گذاری

دلایل حذف بانک ها از چرخه صدور واحدهای سرمایه گذاری

عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: با توجه به افزایش تعداد شعب بانک های صادرکننده واحدهای سرمایه گذاری، نظارت مستقیم سازمان بورس بر عملکرد مدیران ثبت صندوق ها به منظور حمایت از حقوق سرمایه گذاران ضروری بود و بر این اساس ساماندهی صدور و ابطال الکترونیکی واحدهای سرمایه گذاری در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از سازمان بورس و اوراق بهادار، علی سعیدی بیان داشت: گستردگی حوزه جغرافیایی و تعداد شعب بانک ها و نظارت غیر مستقیم سازمان بر آن شعب، از دلایل اصلی اجرای این برنامه بود.
وی با بیان اینکه در گذشته برخی از مدیران صندوق های سرمایه گذاری که بیش از نیمی از دارایی های تحت مدیریت کل صندوق ها را اداره می کنند، زیرساخت های الکترونیکی جهت صدور و ابطال، بدون نیاز به مراجعه حضوری به دفتر مدیر صندوق یا شعب بانک را فراهم کردند، افزود: این امر باعث تسهیل در صدور و ابطال واحدهای سرمایه گذاری و امکان نظارت مناسب تر برای سازمان بر عملکرد مدیران را فراهم کرده است.
معاون رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، افزود: در حال حاضر بیش از 50 درصد تعداد صدور و ابطال توسط مدیران صندوق های سرمایه گذاری صورت می گیرد که از طریق زیرساخت الکترونیکی تهیه شده برای این منظور انجام می شود.
وی ادامه داد: مشتریان این صندوق ها نیازی به حضور در شعب بانک و یا مراجعه حضوری به مدیر را ندارند و دریافت و پرداخت از طریق زیرساخت الکترونیکی ایجاد شده توسط مدیران سرمایه گذاری انجام می شود.
معاون رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، تاکید کرد: پیش بینی سازمان این است که سایر مدیران صندوق های سرمایه گذاری نیز از این زیرساخت الکترونیکی استفاده کنند.
علی سعیدی با اشاره به اینکه در حال حاضر امکان ابطال واحدهای سرمایه گذاری توسط شعب بانک میسر است، گفت: این امر در جهت تسهیل شرایط برای ابطال واحدهای سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران که از طریق شعب بانک صورت گرفته در نظر گرفته شده است.
عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: با مذاکراتی که با بانک مرکزی انجام می شود، در صورت ایجاد مکانیزم نظارتی مناسب، صدور و ابطال از طریق بانک ها و شعب منتخب آنها که زیرساخت الکترونیکی لازم را برای صدور و ابطال فراهم و توسط بانک مربوطه معرفی شده اند، امکان پذیر خواهد شد.
صندوق های سرمایه گذاری، پول های خرد سرمایه گذاران مختلف را جمع آوری کرده و سپس از طرف آنها این پول ها را در انواع اوراق بهادار مثل سهام و اوراق با درآمد ثابت کوتاه مدت و بلند مدت سرمایه گذاری می کند.
کوچکترین جزء سرمایه صندوق، «واحد سرمایه گذاری» است. اشخاص در مقابل سرمایه گذاری در صندوق ها، گواهی سرمایه گذاری دریافت می کنند که معرف تعداد واحدهای سرمایه گذاری در تملک آن سرمایه گذار است.
بدین ترتیب سرمایه گذران با دارا بودن واحدهای صندوق سرمایه گذاری، در مالکیت و درآمدهای صندوق سهیم می شوند. بانک ها از مراکزی هستند که افراد می توانستند از آنها واحدهای سرمایه گذاری را خریداری کنند.
بیش از 200 شرکت و صندوق سرمایه گذاری اکنون در بازار سرمایه ایران فعالیت دارند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.