توسعه ۲۹ میدان نفتی با تأمین مالی مردم ایران

توسعه ۲۹ میدان نفتی با تأمین مالی مردم ایران

تأمین سرمایه افزایش تولید در ۲۹ میدان نفتی و نگهداشت، نوسازی و بهسازی تجهیزات این میادین با سرمایه مردمی، خبری امیدبخش از وزارت نفت است که می‌تواند در راستای نهادینه کردن نگاه به ظرفیت‌های داخلی، قدمی مهم و تأثیرگذار باشد.

 

 

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از تسنیم، 12 روز پیش (هفتم خردادماه) در جلسه شورای عالی اقتصاد، درخواست وزارت نفت مبنی بر افزایش تولید نفت از 29 میدان نفتی در حال بهره‌برداری و نیز نگهداشت، نوسازی و بهسازی تجهیزات در این میدان‌ها تصویب شد.

بیژن زنگنه وزیر نفت در خصوص این مصوبه شورای عالی اقتصاد در گفت‌وگویی که با خانه ملت داشت، توضیحاتی ارائه داد. این عضو کابینه دولت تصریح کرد: 29 طرح برای نگهداشت و افزایش تولید میدان‌های در حال بهره‌برداری در ایلام، خوزستان، گچساران، فلات قاره و فارس طراحی شده که پول و سرمایه آن قرار است از طریق مردم تأمین مالی شود.

وزیر نفت با بیان اینکه  تمام فعالیت افزایش برداشت از این میادین به شرکت‌های ایرانی واگذار می‌شود، افزود: بیش از 75 درصد تجهیزات برای توسعه برداشت‌ها ایرانی است و لیست مفصلی از تجهیزات ایرانی ضمیمه قرارداد می‌شود که پیمانکاران مکلف هستند این تجهیزات را از شرکت‌های ایرانی خریداری کنند.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف اجرای این طرح ایجاد اشتغال و تقاضا برای کالا و خدمات ایرانی است، ادامه داد: 4 درصد از کل مبلغ درآمدی صرف رسیدگی به مناطق اجرای طرح‌ها شده و طرح‌هایی برای محرومیت‌زدایی در این مناطق اجرا می‌شود.

این عضو کابینه دولت دوازدهم، یادآور شد: بازپرداخت تمام اصل و فرع پول از محل 50 درصد درآمدهای اضافی حاصل از اجرای طرح‌ها انجام می‌شود.

زنگنه  با بیان اینکه در حال حاضر مناقصات این طرح‌ها در جریان است، افزود: قراردادها در سال جاری آغاز می‌شود و مدت اجرای طرح از زمان اولیه دو سال است که براین‌اساس ظرف سه سال 460 میلیون بشکه به تولید اضافه می‌شود و سپس تا 2 میلیارد بشکه به‌نسبت خط‌های تخلیه افزایش تولید خواهیم داشت که درآمد زیادی برای کشور ایجاد می‌کند.
وزیر نفت، تصریح کرد: این یکی از بهترین طرح‌هایی بوده که طراحی شده و با کمک 100درصدی شرکت‌های ایرانی به نتیجه می‌رسد.

به گزارش تسنیم، تأمین مالی صنعت نفت کشور از ظرفیت‌های مالی موجود در داخل کشور یکی از مباحثی بود که از سوی کارشناسان همواره طی سالهای اخیر مورد طرح و تأکید قرار گرفته بود، اما این موضوع با توجه به امید دولت به تأمین مالی پروژه‌های نفتی با جذب سرمایه‌های خارجی در دوران پسابرجام، کمتر مورد توجه قرار گرفت.

حال که با اقدام غیرمنطقی رئیس جمهور آمریکا و همراهی کشورهای اروپایی با این اقدام، توافق برجام عملاً بلااثر و متوقف شده، توجه به ظرفیت‌های داخلی می‌تواند نه‌تنها از دچار رکود شدن صنعت نفت کشور جلوگیری کند، بلکه با این رویکرد می‌توانیم شاهد توسعه صنعت نفت باشیم.

در حال حاضر حجم نقدینگی ایران حدود 1500 هزار میلیارد تومان است که در صورت اعمال سیاست‌های درست برای جذب این سرمایه مردمی، می‌توان پروژه‌های متعددی را تأمین مالی کرد.

مسئولان بازار سرمایه کشور از جمله مسئولان سازمان فرابورس بارها اعلام کرده‌اند که ظرفیت تأمین مالی صنعت نفت از بازار سرمایه وجود دارد، پیش از این نیز شاهد صدور اوراق مشارکت نفتی در بازار سرمایه کشور و فروش چنددقیقه‌ای این اوراق و استقبال کم‌نظیر مردم و دارندگان سرمایه از این اوراق بوده‌ایم.

تأمین سرمایه افزایش تولید در 29 میدان نفتی و نگهداشت، نوسازی و بهسازی تجهیزات این میادین با سرمایه مردمی، خبری امیدبخش از وزارت نفت است که می تواند در راستای نهادینه کردن نگاه به ظرفیت‌های داخلی، قدمی مهم و تأثیرگذار باشد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.