عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که کاهش سود بانکی به صورت لاک پشتی برای شرایط فعلی اقتصاد ایران و خروج از رکود کافی نیست گفت: با نرخ سود دو رقمی امروز هیچ تولیدکنندهای قادر به بهرهگیری از تسهیلات بانکی نیست.
کاهش لاک پشتی نرخ سود برای خروج از رکود کافی نیست
کاهش لاک پشتی نرخ سود برای خروج از رکود کافی نیست
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از تسنیم، علی اکبر کریمی در همایش سیاستهای صنعتی، تجاری و خدماتی که در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد، گفت: رفتن به سمت صادرات و جذب مشتریان خارجی و توانمند عامل موثری برای رونق تولید و اقتصاد کشور است.
کریمی ادامه داد: در سال گذشته شاهد کاهش 16 درصدی در میزان صادرات بودیم و مجموع صادرات از 50 میلیارد دلار به 40 میلیارد دلار کاهش پیدا کرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: امروز اقتصاد کشور در شرایط رکودی قرار دارد. منفی بودن نرخ رشد اقتصادی در سالهای گذشته و اعلام خبر مثبت شدن این نرخ از سوی دولت میتواند نویدی باشد برای به حرکت درآمدن چرخ اقتصاد و ایجاد رونق در کشور.
رئیس فراکسیون توسعه صادرات ادامه داد: عمده تولیدکنندگان آمادگی برای افزایش ظرفیت تولید را دارند اما مشکل اصلی چه در داخل و چه خارج از کشور نبود تقاضاست.
وی افزود: در همین زمینه سیاستهای دولت باید معطوف به تحریک تقاضا باشد.
کریمی گفت: در شرایط کنونی توسعه صادرات یک راهبرد اساسی برای تقویت بنیان اقتصاد ایران است.
این نماینده مجلس ادامه داد: اولین اثر توسعه صادرات بحث ارزآوری است که میتواند در کاهش تورم موثر باشد. توسعه صادرات میتواند منجر به افزایش تولید و همچنین در توسعه اشتغال نیز اثرگذار باشد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با مطرح کردن موضوع صادرات و اقلام نفتی گفت: سهم عمده اقلام نفتی در سبد کالاهای صادراتی موضوع قابل توجهی است که نشاندهنده سهم بالای حوزه نفت در صادرات کشور میباشد.
وی ادامه داد: انتظار و حالت ایدهآل آن است که صادرات معطوف به کشاورزی، صنعت و خدمات فنی مهندسی و حوزهایی از این دست باشد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی 1183 دلار است در حالیکه این رقم برای کالاهای صادراتی نصف میباشد و این موضوع نشان میدهد که ارزش محصولات وارداتی به مراتب بیشتر از صادرات است.
کریمی افزود: هر چقدر اقتصاد به سمت تقویت شرکتهای دانشبنیان برود میتواند ارزش ریالی صادرات را با توناژ پایینتر افزایش دهد و در این راستا تقویت شرکتهای دانشبنیان میتواند اثرگذار باشد.
وی در ادامه سخنانش به موضوع قاچاق کالا پرداخت و گفت: قاچاق کالا در روند تولید محصولات ایران اثر محسوس دارد. تولیدکننده با کالای وارداتی که بدون تعرفه و نظارت وارد کشور میشود نمیتواند رقابت کند.
این نماینده مجلس افزود: متاسفانه بخشی از قاچاق کالا از گمرکات و مبادی قانونی و رسمی انجام میشود که این موضوع باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.قاچاق از مبادی رسمی کشور خسارات عظیمی برای تولید و اقتصاد کشور در پی دارد.
کریمی گفت: طبق آمارها به صورت میانگین هر ساله 25 میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور میشود که طبق ادعای دولت در سال گذشته این رقم کاهش پیدا کرده است ما هم امیدواریم با کاهش مستمر ورود کالای قاچاق به کشور تولیدکنندگان بتوانند در فضای رقابتی اثر محسوسی داشته باشند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به موضوع تعرفههای وارداتی گفت: تعرفههای پایین نمیتواند مانعی برای ورود کالاهای آسیبرسان به تولید باشد و این تعرفهها در حال نابود کردن صنایع تولیدی کشور میباشند.
رئیس فراکسیون توسعه صادرات مجلس با اشاره به موضوع عدم تعامل نظام بانکی در حوزه تولید گفت: نظام بانکی به لحاظ مقررات و فرآیندها و همینطور نرخ سود بانکی بزرگترین مانع برای فعالیتهای تولیدی و صنعتی کشور است.
وی افزود: تلاش برای رسیدن به تورم زیر 5 درصدی از سوی دولت دنبال میشود که باید در کنار آن کاستن از نرخ سود بانکی مد نظر باشد تا از این طریق بتوان انگیزههای تولیدکنندگان برای ادامه حضور در فضای تولید را حفظ کرد.
کریمی تاکید کرد: کاهش سود بانکی به صورت لاکپشتی برای شرایط فعلی اقتصاد ایران و موضوع خروج از رکود کافی نیست و با نرخ سود دو رقمی امروز هیچ تولیدکنندهای قادر به بهرهگیری از تسهیلات بانکی نیست.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد