یک عضو کانون صرافان درباره تشکیل بازار متشکل معاملات ارزی، گفت: با تشکیل این بازار، خرید و فروش سنتی ارز سر و سامان میگیرد و دیگر کشف قیمت توسط دلالان انجام نمیشود.
ساماندهی معاملات سنتی ارز
ساماندهی معاملات سنتی ارز
به گزارش دیوان اقتصاد، کامران سلطانی زاده در گفتگو با ایبِنا درباره تشکیل بازار شفاف معاملات ارزی، اظهار داشت: پس از آغاز به کار دور جدید کانون صرافان و شورای عالی این کانون، تاکنون جلسات متعددی با بخشهای مختلف اقتصادی برگزار شد.
وی افزود: در همین راستا، کانون صرافان نیز به عنوان نماینده بخش زیادی از صرافان، به دنبال مشکلات ایجاد شده طی ماههای اخیر، پیشنهاد تشکیل بازارشفاف معاملات ارزی را برای کشف قیمت به بانک مرکزی و سایر نهادهای تصمیم گیر داد.
این عضو کانون صرافان در ادامه گفت: البته این پیشنهاد ظرافتهایی هم داشت از جمله اینکه نرخی از سوی بانک مرکزی اعلام نشود، زیرا در صورت اعلام نرخ از طرف بانک مرکزی، این تفکر ایجاد می شود که نرخ دولتی ارز اعلام شده اما تاکنون نرخی از سوی بانک مرکزی اعلام نشده و همواره تاکید رییس کل بانک مرکزی نیز بر نرخ اعلامی از سوی بازار و عرضه وتقاضا است.
سلطانی زاده، با اشاره به اینکه در بخش اسکناس ارز نیز با مشکلاتی مواجه هستیم، گفت: بسیاری از کشورهای دنیا نقل و انتقالهای مالی خود را از طریق کارت های بانکی انجام میدهند اما در کشور ما به دلیل تحریمها، امکان اینگونه معاملات و رد و بدل پولی وجود ندارد و برای فعالیتهای مختلف به اسکناس نیاز است.
مدیریت بازارهای سنتی ارز
وی در ادامه با توضیح اینکه پیش از این در بازار مکانهایی به صورت سنتی وجود داشت، گفت: در بازارهایی مثل سبزه میدان، گلوبندک، چهارراه استانبول، پاساژ افشار و ... خرید و فروش به صورت سنتی انجام میشد و کشف قیمت نیز به وسیله دلالان انجام می گرفت.
این عضو کانون صرافان، افزود: با پیشنهاد کانون، برای کشف نرخ یک محل قابل کنترل، استناد و مدیریت شده تعیین شود زیرا هرچه به صورت آنلاین مدیریت و نظارت وجود داشته باشد، امکان کنترل بازارهای سنتی و شیوههای چهره به چهره وجود ندارد و نیاز است به مانند همه جای دنیا کشف نرخ به صورت فیزیکی انجام شود.
سلطانی زاده، گفت: گردانندگان اصلی این بازار نیز بر عهده کانون صرافان به عنوان نماینده بخش زیادی از صرافان و بانک مرکزی با وظیفه نظارت بر بازار و روند معاملات و برخی از نهادهای مرتبط با این حوزه است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد