رکود بازار و انظباط مالی دولت عوامل افزایش صادرات هستند

عضو اتاق فکر کنفدراسیون صادرات ایران:

رکود بازار و انظباط مالی دولت عوامل افزایش صادرات هستند

یک‌شنبه, ژولیه 31, 2016 - 12:55 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

عضو اتاق فکر کنفدراسیون صادرات ایران گفت:  دو عامل باعث پیشی گرفتن صادرات غیر نفتی از واردات هستند که یکی انضباط مالی دولت و تعهد به تنظیم واردات در برابر صادرات و دیگری رکود و کاهش تقاضای در بازار داخلی را می توان نام برد.

 

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از نسیم اقتصاد، مرتضی میری با بیان اینکه قرار بود برجام بستری برای افزایش صادرات غیرنفتی فراهم کند، افزود: عملیاتی شدن این مهم منوط به فراهم شدن امنیت در کشور است اما اکنون قوانین کار و سرمایه‌گذاری در کشور دچار مشکلاتی است.

 به گفته حسین قضاوی معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد برای اولین بار در چند دهه اخیر میزان صادرات غیرنفتی نسبت به واردات فراتر رفته است و پیش‌بینی‌ها حاکی از ادامه این روند مثبت است.

میری درباره تاثیر سرمایه‌گذاری خارجی در کشور بیان کرد: پس از برجام انتظار می‌رفت تا سیل سرمایه‌گذاران برای مذاکره در ایران حضور یابند اما در عمل چنین اتفاقی نیفتاد.

او تاکید کرد: برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی باید بستر مناسب فراهم شود و به سمت استانداردهای جهانی حرکت کنیم که در این صورت قطعاً به نتیجه مورد نظر خواهیم رسید.

این عضو اتاق فکر کنفدراسیون صادرات ایران درباره نحوه حضور هیات‌های سرمایه‌گذار خارجی در ایران نیز تاکید کرد: اکثر این هیات‌ها که وارد کشور شدند و تفاهم‌نامه امضا کردند، فروشنده بودند و ما خریدار محصولات آنها اما کمتر پیش آمده که بحث صادرات در این تفاهم‌نامه‌ها مطرح شود.

او در راستای مشکلات بانکی برای افزایش صادرات نیز گفت: درست است که سوئیفت باز شده اما  ترس بانک ها از موانعی که امریکا ایجاد می‌کند از جمله جریمه‌هایی که  پیشتر برای بانک‌های مرتبط با ایران اعمال کرده آنها را در تصمیم‌گیری برای ارتباط با ایران دچار مشکل کرده است.

میری ادامه داد: بنابراین هنوز ارتباط بانکی مناسب ایجاد نشده و بسیاری از بانک‌ها در همان مراحل اولیه باقی مانده‌اند.

او تاکید کرد: البته برخی از کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا بستر مناسب‌تری در ایران ایجاد کرده‌اند.

این فعال اقتصادی درباره دلایل حضور بیشتر کشور ایتالیا در ایران گفت: ایتالیا در دوران تحریم نیز ارتباط بیشتری نسبت به باقی کشورهای اروپایی با ایران داشت و از غیاب کشورهای اروپایی دیگر استفاده کرد تا مزایای بیشتری به دست بیاورد و اکنون نیز این راه را ادامه می‌دهد تا از منافع بیشتری برخوردار شود.

بر اساس این گزارش، طبق آمار ارائه شده بهترین عملکرد تجارت در دو سال اخیر در 4 ماه گذشته ره داد که با افزایش 21 درصدی صادرات همراه بود




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.