توسعه روابط ایران و عراق به رغم تحریم های آمریکا

توسعه روابط ایران و عراق به رغم تحریم های آمریکا

چهارشنبه, ژولیه 17, 2019 - 09:37 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

آمریکا چاره ای ندارد جز اینکه معافیت عراق از تحریم‌های ایران را مدام تمدید کند تا این کشور بتواند برق و گاز ایران را بخرد.

 

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از تسنیم ، ایران سعی دارد درد اقتصادی تحریم های آمریکا را با ایجاد روابط اقتصادی نزدیک‌تر با عراق تسکین دهد.

عراق خود را یک قطب اقتصادی منطقه ای می داند که روابط تجاری بین همسایگانش را برقرار می سازد و تاکید کرده که نمی‌خواهد بخشی از هیچ محور بین‌المللی یا منطقه‌ای باشد.

برای تهران، وابستگی عراق به گاز، برق، محصولات پالایشی و صادرات غیر انرژی ایران مجرای درآمدی ایجاد می‌کند که کمک می کند بخشی از آسیب های رسیده به خاطر تحریم های تجاری و سرمایه‌گذاری آمریکا ترمیم شوند. واشنگتن برای کاهش وابستگی بغداد به همسایه خود کار زیادی نمی تواند انجام دهد .

آمریکا چاره ای ندارد جز اینکه معافیت عراق از تحریم‌های ایران را مدام تمدید کند تا این کشور بتواند برق و گاز ایران را بخرد. شرایط تأسیسات تولید برق در عراق خوب نیست. آمریکا از عراق می خواهد خود را از وابستگی به انرژی ایران خلاص کند ولی مقامات عراق می گویند پیدا کردن منابع جایگزین درست به اندازه تعمیر تاسیسات برق در کشور زمان میبرد .

در کل، تجارت دو جانبه بین ایران و عراق رو به افزایش است . تجارت بین این دو کشور در فاصله مارس 2018 تا مارس 2019 ، 12 میلیارد دلار بود که 36 درصد به صورت سالانه افزایش داشت. تضعیف ارز ملی ایران به خاطر تحریم ها باعث افزایش این معاملات به دلیل ارزان تر شدن کالاهای ایرانی شد .

تهران امیدوار است تجارت دو جانبه در سال های آتی به 20 میلیارد دلار برسد. عراق دومین مقصد بزرگ صادرات ایران پس از چین است. تاجران ایرانی عراق را جانشین دبی به عنوان یک کانال تجارت با دنیا می‌دانند. در واقع بهرام صالح ، رئیس جمهور عراق اظهار داشت حالا کشورش در قلب یک راه ابریشم جدید به مدیترانه قرار دارد .

برای اطمینان از اینکه همکاری اقتصادی دو کشور ریسک نقض تحریم های آمریکا را نداشته باشد، ایران و عراق یک سیستم پرداخت بدون دلار شبیه به اینستکس اروپا ایجاد کرده‌اند. گفته می‌شود محافظه‌کاران ایران تاکید دارند دولت به جای تکیه بر اروپا، به عراق متمایل شود . به نظر می‌رسد تهران دیگر امیدی به اروپا ندارد.

واشنگتن بدون شک تجارت ایران و عراق را کنترل می کند. سال گذشته یک بانک عراقی به خاطر انتقال پول به ایران تحریم شد . عراق نمیخواهد روابطش با آمریکا با کمک به ایران در دور زدن تحریم‌ها به خطر بیفتد بنابراین اعلام کرده پروژه خط آهن مشترک باید تحت نظارت عراق باشد تا از آن برای شکستن تحریم ها استفاده نشود .

در حال حاضر دولت عراق سعی می کند تا حد امکان در معامله با ایران و آمریکا بی طرف باشد .




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.