رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: هیئت واگذاری براساس درخواست دستگاه اجرایی حدود ۳۰۰ طرح را از اولویت سال جاری خارج کرد و حدود ۳۰۰ شرکت دیگر در اولویت امسال باقی ماند.
خروج ۳۰۰ شرکت دولتی از لیست سازمان خصوصیسازی
خروج ۳۰۰ شرکت دولتی از لیست سازمان خصوصیسازی
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از تسنیم، درحالی که کارشناسان بر این باورند که توجه به اجرای سیاست خصوصیسازی شاهکلید رهایی اقتصاد کشور از مشکلات کنونی و یکی از پایههای اصلی تحقق شعار "رونق تولید" و نیز "اقتصاد مقاومتی" است و در صورت اجرای این سیاست بخش قابل توجهی از تحریمها نیز بیاثر میشود، رئیس سازمان خصوصیسازی از خروج 300 شرکت دولتی از اولویت واگذاریهای این سازمان خبر داد.
به گفته پوری حسینی، آنچه که سازمان خصوص سازی برای واگذاری بنگاههای دولتی اعلام کرده است 610 شرکت بود که هیئت واگذاری براساس درخواست دستگاه اجرایی و مسائلی که وجود داشت حدود 300 طرح را از اولویت سال جاری خارج کرد و حدود 300 شرکت دیگر در اولویت امسال باقی ماند.
وی با بیان اینکه هیئت واگذاری بنگاههای دولتی به واگذاری سهام بورسی توجه خاصی داشت، افزود: حدود 18 شرکت بورسی در بین این 300 شرکت وجود داشت که هیئت واگذاری آنها را در اولویت قرار داد و قیمتهای پایه را تصویب کرد که در هفته گذشته روزهای مزایده برخی از این شرکتها در بورس فرارسید و بیمه البرز و شرکت پالایش و پخش شیراز به مزایده گذاشته شدند، اما با استقبال روبه رو نشدند.
عرضه سهام بانکهای تجارت، صادرات و ملت اواخر مرداد
پوری حسینی ادامه داد: دو هفته دیگر پالایشگاه های دیگر و اواخر مرداد سه بانکی که دولت در آن سهام دارد شامل تجارت، صادرات و ملت در بورس ارائه میشوند که مشخص نیست چه میزان از آنها استقبال میشود.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه تنها 18 شرکت از 300 شرکت اصلی ما بورسی هستند، تاکید کرد: هیئت واگذاری تاکنون درباره نحوه واگذاری مابقی شرکتهای غیربورسی فعال نشده و تصمیم نگرفته است که امیدواریم در جلسات بعد در این باره تصمیمگیری شود.
قیمت پایه و شرایط واگذاری ایران خودرو و سایپا تصویب شد
وی افزود: تا زمانی که درباره نحوه واگذاری شرکتهای غیربورسی هیئت واگذاری تصمیمگیری صریح و شفاف اتخاذ نکرده، نمیتوان زمان دقیقی برای خصوصیسازی آنها تعیین کرد.
پوری حسینی با بیان اینکه سهام ایران خودرو و سایپا تاکنون در اختیار سازمان خصوصیسازی قرار نگرفته است، ادامه داد:مسئولان سازمان گسترش(ایدرو) در سالهای گذشته سهام این دو شرکت خودروسازی را در ازای تشکیلاتی که دریافت کردند و یا تعهداتی که داشتهاند، وثیقه کردهاند و در دسترس سازمان خصوصیسازی نیست که آنها را عرضه کنند.
به گزارش خانه ملت، رییس سازمان خصوصی سازی تصریح کرد: ابتدا باید سهام ایران خودرو و سایپا از وثیقه خارج و سپس درباره واگذاری آنها صحبت شود، البته هیئت واگذاری شرایط واگذاری و قیمت پایه را تصویب کرده است، اما امکان عرضه آن فعلا وجود ندارد.
این گزارش میافزاید: در حالی پوری حسینی، رئیس سازمان خصوصیسازی از خروج 300 شرکت دولتی از لیست واگذاریهای امسال این سازمان خبر داده است که بر اساس قانون سال 93 پایان واگذاریهای دولت تکلیف شده و تا کنون دولت تدبیر و امید و سازمان خصوصیسازی به ریاست پوری حسینی تاخیر 5 ساله در اجرای این فصل مهم از اصل 44 قانون اساسی داشته است و با توجه به توضیحات پوری حسینی در این رابطه نباید در آینده نزدیک منتظر پایان واگذاریها بود.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد