رئیس کل سازمان خصوصیسازی گفت: تاکنون 5 میلیون مشمول زنده و ورثه 2.4 میلیون متوفی برای دریافت سود سهام عدالت مراجعه نکردند.
7.2 میلیون نفر برای دریافت سود سهام عدالت مراجعه نکردند
7.2 میلیون نفر برای دریافت سود سهام عدالت مراجعه نکردند
به گزارش دیوان اقتصاد،میرعلی اشرف عبداله پوری حسینی در گفتوگو با فارس، در مورد اعلام شماره شبای حساب بانکی مشمولان سهام عدالت گفت: از آغاز طرح تا پایان سال 94 که طرح 10 ساله سهام عدالت تمام شد، در مجموع 49 میلیون و 226 هزار و 193 نفر مشمول دریافت سهام عدالت شدهاند و پس از آن ورودی جدیدی برای این سامانه نداشتهایم.
وی افزود: از 49 میلیون نفر مشمول سهام عدالت 2.2 میلیون نفر تا آن تاریخ متوفا شده بودند و 47 میلیون نفر مشمول سهام عدالت در قید حیات بودند و ظرف حدود سه سال گذشته که طرح واریز سود سهام عدالت اجرا شد، حدود 300 هزار نفر جدید از مشمولان نیز فوت کردند که تاکنون 2.5 میلیون مشمول سهام عدالت در مجموع فوت شدهاند.
به گفته پوری حسینی در مورد مشمولان متوفای سهام عدالت نیاز به اعلام شماره شبای حساب بانکی نیست، بلکه باید ورثه آنها با داشتن گواهی حصر وراثت و مدارک قانونی به دفاتر پیشخوان دولت الکترونیک مراجعه کنند که از 2.5 میلیون ورثه سهام عدالت تاکنون 103 هزار نفر مراجعه کرده؛ یعنی فقط 4 درصد مراجعه کرده و بقیه هنوز به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه نکرده اند.
رئیس کل سازمان خصوصیسازی این را هم گفت: 5 میلیون نفر مشمول زنده سهام عدالت هنوز برای اعلام شماره شبای شماره حساب بانکی خود مراجعه نکرده و شماره شبا ندادند که از این عده درخواست میشود برای گرفتن سود سال 95 و 96 سهام عدالت به سامانه سهام عدالت به نشانی https://www.samanese.ir/ مراجعه کنند و بعد از راستیآزمایی شماره شبای آنها سود سهام عدالت به تدریج واریز میشود.
به گفته پوری حسینی، همچنین ورثه 2.4 میلیون متوفای سهام عدالت نیز مراجعه نکردهاند که در مجموع حدود 7.2 میلیون عدم مراجعه برای دریافت سود سهام عدالت وجود دارد.
رئیس سازمان خصوصیسازی در پاسخ به اینکه آیا باید شماره شبای سرپرست خانوار اعلام شود یا برای هر فرد شبای جداگانه باشد، گفت: شاید یکی از دلایل عدم مراجعه این تعداد افراد تصوری باشد که سهام عدالت را مانند یارانه نقدی ماهانه تلقی میکنند، در حالی که سهام عدالت هر فرد به نام خودش و سود متعلقه نیز به شماره حساب خود فرد واریز میشود و بنابراین ممکن است، خانوادههایی باشند که بعد از ثبتنام اولیه کودکانی به دنیا آورده باشند که آنها هنوز سهام عدالت ندارند؛ بنابراین هر مشمول سهام عدالت گرچه به سن قانونی نرسیده باشد، باید شماره شبای بانکی متعلق به همان مشمول در سامانه سهام عدالت اعلام شود.
پوری حسینی در مورد زمان برای اعلام شماره حساب گفت: از نظر وقت فعلا محدودیت زمانی وجود ندارد و شورای عالی اصل 44 زمان تعیین نکرده، اما ممکن است در آینده نزدیک برای ورثه متوفیان سهام عدالت به احتمال زیاد اگر وراث مراجعه نکنند، در مورد سهام آنها تصمیم جدیدی بگیرند. بنابراین از ورثه محترم مشمولان سهام عدالت و نیز مشمولانی که در قید حیات هستند، درخواست میشود به سامانه سهام عدالت مراجعه کرده و شماره شبای حساب بانکی خود را اعلام کنند.
وی این را هم گفت: فرق نمیکند شماره حساب مشمولان در کدام بانک و یا موسسه مالی مجوزدار باشد و تاکنون شماره شبا از 35 بانک و موسسه مالی مجوزدار به سازمان خصوصیسازی اعلام شده و مبالغ سود سهام عدالت مشمولان در آن شماره حسابها واریز شده است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد