وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران که با شانگهای سفر کرده است گفت: صنعت خودرو ایران از سرمایه گذاران و خودروسازان چینی که بخواهند با قیمت و کیفیت مناسب در ایران خودرو تولید کنند حمایت می کند و آماده مشارکت با خودروسازان چینی است.
ایران آماده همکاری با سرمایهگذاران چینی است
ایران آماده همکاری با سرمایهگذاران چینی است
به گزارش دیوان اقتصاد، رضا رحمانی در جریان سفر به شانگهای در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: کشور ما براساس همه شاخص های موجود یک ظرفیت رو به رشد و توسعه ای از نظر خودرو دارد و حداقل تا سال های آینده هم پیش بینی می شود بازار خودرو یکی از بازارهای پرمصرف در ایران باشد.
وی افزود: ما در گذشته با برخی از شرکت های اروپایی همکاری داشتیم البته به یک توانمندی خوبی هم در این حوزه رسیده ایم اما هنوز نیاز به توسعه روز افزون و تولید خودروهایی به روز و کیفی وجود دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران گفت: تصور مناسبی در گذشته از خودروهای ساخت چین در ایران وجود نداشت در حالی که واقعیت چیز دیگری است و خودروهای کیفی و مدرن دنیا هم در چین تولید می شوند.
همکاری قطعه سازان چین و ایران
او یادآور شد: ما می توانیم با شرکت هایی که با ما همکاری داشته اند در صادرات بخصوص صادرات قطعه و تولید خودرو با تاکید بر خودروهای با کیفیت با قیمت مناسب همکاری داشته باشیم.
رحمانی اظهار داشت: یکی از جاهایی که محل توسعه در روابط اتصالی ما با کشورهای دیگر است حوزه خودرو و قطعه سازی است و موقعیت ایران ایجاب می کند شرکت های چینی سرمایه گذاری مشترک با ما داشته باشند و بازارهای منطقه را پوشش دهند.
وی اضافه کرد: حتی در صادرات قطعه هم توانمندی های خوبی در ایران وجود دارد و قطعه سازان ایرانی می توانند با همکاری مشترک با شرکت های چینی به همه جای دنیا هم صادرات داشته باشند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی با بیان اینکه بازار خودرو ایران آماده جذب و حمایت از سرمایه گذاران چینی است، افزود: مهمترین حمایت این است که یک بازار بزرگ و رو به رشد در اختیار خودرو سازان ما وجود دارد که با همکاری مشترک می توانند سرمایه گذاری های بیشتری انجام دهند.
نمایشگاه شانگهای فرصتی برای تولید کنندگان ایرانی
رحمانی در بخش دیگری از سخنانش نمایشگاه واردات چین را یکی از نمایشگاه های بی نظیر دنیا از لحاظ حجم واردات کالا در چین اعلام کرد و گفت: امسال دومین سالی است که این نمایشگاه برپا می شود و جمهوری اسلامی ایران امسال در دو بخش پاویون و تجاری با حضور حدود ۱۵ شرکت محصولات خود را در معرض دید قرار داده است.
او افزود: در این نمایشگاه توانمندی های دانشی کشور در حوزه های صنعتی، فناوری، نانو و فناوری های پیشرفته در معرض دید علاقه مندان و طرف های چینی قرار داده شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: با توجه به مجموعه اقداماتی که وجود دارد هم نمایشگاه و هم برنامههایی که برای مذاکرات با طرف های چینی مخصوصا در حوزه تکنولوژی و دانش در حال انجام است فرصت کم نظیری است که ما بتوانیم هم حضور پیدا کرده و هم در جهت صادرات محصولات اقدام کنیم.
فناوری ایرانی قابل عرضه در بازارهای جهانی است
وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: کشور ما با محصولات سنتی در قالب فرش و اینگونه اقلام شناخته می شد اما در حال حاضر بجز کالاهای صنعتی و سنتی که تا کنون صادرات داشته ایم، در این نمایشگاه محصولات دانشی و فناورانه هم در معرض دید و مورد استقبال قرار گرفت که نشان دهنده جایگاه بالای محصولات دانشی در ایران است.
وی افزود: پیشرفت ما در حوزه فناوری های دانش بنیان، این نوید را می دهد که صنعت و فناوری ما توان حضور در عرصه های بین المللی را دارد و باید تقویت شود و در این زمینه نیز برنامه هایی در حال پیگیری است.
رحمانی اضافه کرد: این نمایشگاه فرصت خوبی برای تقویت شرکت های دانش بنیان و رونق تولید در ایران است و چینی ها هم از واردات این محصولات استقبال کرده اند و امیدواریم ما هم بتوانیم با برنامه ریزی مناسب و پیگیری جدی از این فرصت استفاده کنیم.
بخص خصوصی در زمینه صادرات کالا مدرن تر عمل کنند
وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران در ادامه بر ضرورت تشویق شرکت های ایرانی برای حضور فعال تر در بازار چین و نگاه مدرن بخش خصوصی به بحث صادرات کالا تاکید کرد و گفت: باید به شرکت های ایرانی انگیزه دهیم که از صادرات سنتی فاصله گرفته و با برنامه وارد شوند تا در بازار چین که اقیانوسی از تجارت است حضور فعالی داشته باشند.
وی با بیان اینکه ما می توانیم نقش مهمی در زمینه صادرات کالا به چین ایفا کنیم، افزود: باید شناخت و اطلاعات بیشتری از کشور چین و توانمندی و نیازمندی های این کشور داشته باشیم تا بتوانیم در زمینه صادرات کالا به آن گام های بهتر و موفق تری برداریم.
رحمانی یادآور شد: بیش از ۲ هزار میلیارد دلار واردات کالا به چین در سال گذشته و واردات ۳۱۲ میلیارد دلار کالا به شانگهای عدد بسیار بزرگی است که باید از این فرصت به خوبی برای توسعه صادرات بهره برد.
رحمانی با بیان اینکه ایران نه تنها در زمینه صادرات کالا منزوی نشده است بلکه حضور فعالی در همه نقاط دنیا دارد اظهار داشت: نیاز است در زمینه صادرات هوشیارانه عمل کنیم چرا که تمام کالاهای ایرانی لزوما خریدار ندارند اما ذهنیت نسبت به کالای ایرانی مثبت است و رسانه ها از جمله ایرنا باید در حوزه معرفی کالای ایرانی به چین فعال و تخصصی تر عمل کنند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد