معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: بخش عمده ای از درآمد سالیانه 22 هزار میلیارد ریالی فروش برق وزارت نیرو که پیشتر در قالب یارانه های نقدی به مردم پرداخت شده، در قالب مقوله « حمایت از تولید » به این صنعت بازخواهد گشت.
وجوه برداشتی از صنعت برق در قالب یارانه های نقدی به وزارت نیرو بازخواهد گشت
وجوه برداشتی از صنعت برق در قالب یارانه های نقدی به وزارت نیرو بازخواهد گشت
به گزارش دیوان اقتصاد،« هوشنگ فلاحتیان » در پاسخ به ایرنا درباره پرداخت یارانه های نقدی که از محل فروش برق وزارت نیرو صورت گرفته، افزود: براساس تصمیم گیری های انجام شده در دولت، مقرر شد، بابت پرداخت یارانه های نقدی به مردم از وزارت نیرو پولی کسر نشود و واریزی به سازمان هدفمندی یارانه ها از عهده صنعت برق برداشته شد.
به گفته این مقام مسئول، دولت از حدود 10 روز پیش مصوبه ای صادر کرد که بر مبنای آن مبلغ 102 ریال به ازای هر کیلو وات ساعت برق که پیش از این از درآمدهای شرکت توانیر برداشت و به سازمان هدفمندی یارانه ها واریز شده بود، به حساب خزانه واریز شود.
وی تصریح کرد: مقرر شده بخشی از مجموع واریزی ها که سالیانه افزون بر 22 هزار میلیارد ریال بود، توسط سازمان برنامه و بودجه کشور در قالب مقوله «حمایت از تولید» باردیگر به بخش برق بازگشت داشته باشد.
فلاحتیان یادآور شد: مصوبه مزبور، قرار بود از ابتدای امسال اجرایی شود، اما دولت برداشت هایی از این محل در سه ماه نخست سال انجام داد و تلاش می شود تا پایان سال وجوه برداشت شده به صنعت برق بازگشت داده شود تا حداقل صرف پرداخت بدهی پیمانکاران و مطالبات تولیدکنندگان برق شود.
وی تصریح کرد: امسال قیمت تمام شده برق تولیدی بدون احتساب هزینه های سوخت، بطور متوسط یکهزار تا یکهزار و 50 ریال در هر کیلو وات ساعت بوده و با این شرایط، میزان وصولی صنعت برق با در نظر داشتن هدفمندی یارانه ها 660 ریال بود که با 350 ریال زیان در هر کیلو وات ساعت همراه شد.
معاون وزیر نیرو ابراز امیدواری کرد: بهبود فضای کسب و کار موجب شود تا دولت نیز مطابق قانون بتواند این ارقام را اصلاح و نسبت به کاهش هر چه بیشتر مابه التفاوت قیمت تمام شده و تکلیفی اقدام کند.
پیشتر این مقام مسئول اعلام کرده بود، بخش برق مبلغ 240 هزار میلیارد ریال از محل مابه التفاوت قیمت تمام شده و قیمت تکلیفی برق از دولت طلبکار است.
وزیر نیرو پیشتر گفته بود، چنانچه قیمت های آب و برق از میزان واقعی پایین تر باشد، با مشکل کنونی روبرو می شویم که صنعت برق نمی تواند پول پیمانکارها و نیروگاه ها را پرداخت کند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد