وزیر اقتصاد آلمان از امضای تفاهم نامه مشترک بین بانک مرکزی ایران و آلمان خبر داد و گفت: آلمان علاقه دارد مراکز آموزش فنی و حرفهای در ایران راه اندازی کند.
بانک مرکزی ایران و آلمان تفاهمنامه همکاری امضا میکنند
بانک مرکزی ایران و آلمان تفاهمنامه همکاری امضا میکنند
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از مهر، زیگمار گابریل در نشست شورای تجاری ایران و آلمان که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، با بیان اینکه در این هیات تجاری نماینده صد کشور آلمانی هم حضور پیدا کرده اند، گفت: شرکتهای بزرگی مانند زیمنس و فولکس واگن و دیگر شرکت های بزرگ آلمانی در این هیات تجاری حضور دارند.
وی با اشاره به حضور شرکت های متوسط و کوچک در این هیات تجاری گفت: این شرکت ها هم با تحقیقات علمی روز حرکت می کنند، هر چند نام آنها شناخته شده نیست اما این شرکت ها هم فعالیت گسترده ای در آلمان دارند.
وزیر اقتصاد آلمان با اعلام اینکه نگاه نباید فقط به سمت شرکت های بزرگ باشد بلکه شرکتهای متوسط و کوچک هم فعالیت های خوبی در بخشهای مختلف دارند، افزود: خوشحالم که توانستیم تعامل بازرگانی بین ایران و آلمان را برقرار و در اتاق بازرگانی حضور یابیم.
گابریل با بین اینکه پس از ۱۵ سال قصد داریم تا جلسه کمیسیون اقتصادی مشترک را برگزار کنیم، گفت: ما می توانیم در راستای این سنت روابط خوب اقتصادی گذشته را احیا کنیم و تشکر می کنم از تمام شرکتهایی که علیرغم تحریم ها و موانع سیاسی همکاری های خود را قطع نکردند.
وی ادامه داد: در چنین شریطی ماندگاری بسیار سخت است اما میتوان از این پایه ها استفاده کرده و ستون های آینده را ساخت.
وی با اشاره به این که هیات های آلمانی علاقهمند هستند که سیاست های اقتصادی ایران گام به گام در راستای سیاست های اقتصادی بینالمللی حرکت کند و ما هم از این موضوع حمایت می کنیم، افزود: اقتصاد پویا و پیشرو میتواند کار خود را به خوبی پیش ببرد و درآمد حاصله را به رفاه مردم انتقال دهد.
وی با تاکید بر اینکه ما می دانیم بین سیاست های ایران و اروپای غربی تفاوت های زیادی وجود دارد، اظهار داشت: اما می توان در مورد همه اینها صحبت کرد. از جمله اینکه نقش مذهب در جامعه ایران و آلمان متفاوت است، همچنین در مسائل سوریه اختلاف نظرهایی بین دو کشور وجود دارد.
وی با اشاره به اختلاف نظر دو کشور در موضوع اسرائیل و فلسطین گفت: باور دارم که روابط خوب و محکم دو کشور می تواند این امکان را به ما بدهد که مشکلات پیچیده را به بحث و مناظره بگذاریم.
وزیر اقتصاد آلمان به همکاری های مختلف در بخش های انرژی های تجدید پذیر، سلامت و بهداشت، فعالیتهای زیربنایی، بخش آب و تکنولوژی های محیط زیست اشاره کرد و افزود: باید زمان جدیدی را برای همکاری های دو کشور شروع کرد، ضمن آنکه شرکت های آلمانی فقط به دنبال سود نیستند بلکه انتقال دانش فنی و استفاده از توانایی های کشور ایران در اولویت کارهای آنها قرار دارد.
وی با شاره به اینکه اقتصاد آلمان آماده است تا تعهد بیشتری را بپذیرد، گفت: همکاران ما برای آموزش نسل جوان ایرانی تلاش می کنند چرا که آموزش فنی و حرفه ای در آلمان اهمیت زیادی دارد و آلمان آمادگی دارد تا برای راه اندازی مراکز فنی و حرفه ای در ایران فعالیت کند.
وی ادامه داد: قشر تحصیلکرده در کشور شما زیاد است و ۶۰ درصد از جوانان دانشگاهی هستند ولی کشور فقط به دکتر و مهندس نیاز ندارد بلکه مهارت های عملی مهم هستند.
وزیر اقتصاد آلمان با اشاره به راهاندازی نخستین مرکز فنی و حرفه ای توسط آلمان ها در ایران گفت: امیدواریم این سنت ادامه پیدا کند و آلمان ها همچنین در این بخش فعالیت داشته باشند پیشنهاد من این است که با وزارت مربوطه هدف ها تعیین شود.
گابریل به حل مشکلات هرمس در ایران اشاره کرد و گفت: جلساتی بین نمایندگان ایران و آلمان برگزار شد تا راهکارهای مناسبی برای حل مسائل بانکی پیدا کنند، ما می خواهیم پس از توافقات هستهای پیامدهای آن به عینیت مشخص باشد.
وی افزود: قرار است ظهر امروز با بانک مرکزی ایران یک تفاهم نامه را برای همکاری های بانک مرکزی دو کشور به امضا می رسانیم که این نشانگر پیشرفت ما در این بخش است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد