نرخ سود دریافتی از تسهیلات متاثر از قیمت بالای تمام شده پول

نرخ سود دریافتی از تسهیلات متاثر از قیمت بالای تمام شده پول

چهارشنبه, اکتبر 19, 2016 - 12:03 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

عضو هیات مدیره بانک اقتصاد نوین گفت: دلیل کاهش نیافتن نرخ سود تسهیلات پرداختی، متاثر از بالا بودن قیمت تمام شده پول برای بانک هاست.

به گزارش دیوان اقتصاد، سیامک دولتی در گفت و گو با ایبِنا، گفت: مدیران عامل بانک ها در شورای هماهنگی بانک های خصوصی و دولتی با توجه به شرایط اقتصادی کشور به این نتیجه رسیدند که نرخ سود سپرده های بانکی را کاهش دهند.
وی درباره اینکه چرا کاهش نرخ سود سپرده ها باعث کاهش سود تسهیلات پرداختی نشده است، توضیح داد: سود سپرده های بانکی که بانک ها براساس قراردادهای گذشته خود در حال پرداخت آن هستند باعث شده تا قیمت تمام شده پول برای آنها افزایش یابد؛ هر اندازه سود پرداختی بانک ها به مردم بالاتر باشد، بانک ها ناچار می شوند سودی که از تسهیلات پرداختی می گیرند را بالاتر ببرند.
عضو هیات مدیره بانک اقتصاد نوین خاطرنشان کرد تا زمانی که قیمت تمام شده پول برای بانک ها بالاست، انتظار این است که قیمت تمام شده پول و سود دریافتی از تسهیلات بالا باشد.
وی با بیان اینکه باید بین دو نرخ سود سپرده های بانکی و سود تسهیلات تفاوت قائل شد، گفت: تا زمانی که بانک ها سود پرداختی به سپرده ها را براساس قراردادهای گذشته پرداخت می کنند، ناچار هستند سود تسهیلات بالاتری را دریافت کنند.
دولتی تصریح کرد: با توجه به کاهش نرخ تورم و رونق اقتصادی پس از برجام این انتظار وجود دارد که نرخ سود سپرده ها کاهش یافته و بر اساس آن قیمت تمام شده پول نیز کاهش پیدا خواهد کرد؛ انتظار داریم با توجه به این شرایط تعادلی بین سود پرداختی به سپرده ها و سود دریافتی از تسهیلات ایجاد شود.
این کارشناس مسائل بانکی به رقابت در شبکه بانکی برای جذب سپرده در سال های گذشته اشاره کرد و افزود: در سال های گذشته با توجه به کمبود منابع و نیاز فعالان اقتصادی به اعتبارات، هرکدام از بانک ها نرخ سود بالاتری را برای جذب سپرده پیشنهاد داده است.
دولتی به چسبندگی بین نرخ سود پرداختی به سپرده و نرخ سود دریافتی از تسهیلات اشاره کرد و اظهار داشت: در آینده و به تدریج با کم شدن تعهدات بانک ها به پرداخت سود سپرده ها و تعادل بیشتر در منابع و مصارف آنها، شاهد پایین آمدن نرخ سود دریافتی از تسهیلات متناسب با وضعیت تورم خواهیم بود.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.