ارز ۴۲۰۰ تومانی تاثیری در کاهش قیمت کالاهای اساسی نداشته است

ارز ۴۲۰۰ تومانی تاثیری در کاهش قیمت کالاهای اساسی نداشته است

عضو کمیسیون تلفیق بودجه با بیان اینکه سیاست ارز ترجیحی تاثیری در کاهش قیمت کالاهای اساسی نداشته است، گفت: کالاهای مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی با تورم بالا به دست مردم می‌رسد.

به گزارش دیوان اقتصاد،محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مهر در خصوص حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در بودجه ۱۴۰۰، گفت: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای اساسی باید در بودجه ۱۴۰۰ اجرایی شود. این سیاست ارزی هیچ‌گونه تأثیری در کاهش قیمت کالاهای اساسی نداشته است. در حال حاضر شاهد هستیم که کالاهای مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی گران و با تورم بالا به دست مردم می‌رسند. افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ در یک ماه گذشته به خوبی نشان دهنده این موضوع است.

وی ادامه داد: ارز ۴۲۰۰ تومانی در راستای حمایت از دلالان و رانت خواران است. دولت باید این سیاست ارزی را متوقف کند و منابع مالی حاصل از آن را به صورت مستقیم به خود مردم اختصاص بدهد. دولت می‌گوید این سیاست ارزی را ادامه خواهیم داد ولی مدیریت و نظارت بر آن بیشتر می‌شود. این ادعا پذیرفته نیست و عملی هم نخواهد شد.

آصفری در خصوص مقابله با فرارهای مالیاتی گفت: مقابله با فرارهای مالیاتی و حذف معافیت‌های مالیاتی بی فایده مثل «معافیت مالیاتی مناطق آزاد از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده» یکی از راه‌های افزایش درآمدهای دولت و کاستن از کسری بودجه است.

وی در ادامه گفت: افزایش پله‌های مالیات حقوق و مقابله با حقوق‌های نجومی از دیگر راهکارهایی است که کسری بودجه را تعدیل می‌کند. حقوق مدیران نباید بیش از ۷ برابر پایه حقوق یک کارمند جزئی باشد و اگر بیش از آن باشد تخلف است.

عضو کمیسیون تلفیق در پایان تصریح کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی که مبنای تعیین حقوق ورودی گمرک قرار دارد نیز باید برای سال آینده حذف شده و ارز نیمایی مبنا قرار گیرد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.