سند آمایش سرزمین بعد از چهار سال از تکلیف قانون نهایی شد

سند آمایش سرزمین بعد از چهار سال از تکلیف قانون نهایی شد

رئیس امور نظارت و آمایش سرزمین از نهایی شدن سند آمایش سرزمین بعد از چهار سال از تکلیف قانون خبر داد.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از تسنیم، امیر امینی رئیس امور برنامه‌ریزی، نظارت و آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه، با اشاره به اینکه، محرومیت زدایی با اجرای سند آمایش سرزمین و توسعه متوازن محقق خواهد شد گفت: تلاش داریم در آستانه تدوین برنامه هفتم بسته‌های این برنامه برش‌هایی از سند آمایش کشور را داشته باشیم که به همکاری و همراهی قانونگذار بازمی‌گردد.
وی افزود: در سه ماه گذشته تماس‌های زیادی با دفتر مقام رهبری با توجه به دغدغه ایشان نسبت به این مساله داشتیم و تلاش داریم سیاست‌های برنامه هفتم توسعه مبتنی بر خروجی‌های سند آمایش سرزمین باشد. اگر حتی با یک ضریب 80 درصدی آنچه در سند پیش‌بینی شده، خوب شناسایی کنیم و بسته‌های متناسب را طراحی و تدوین کنیم، می‌توانیم تا افق 1424 به اهداف پیش‌بینی شده سند برسیم. سنجه‌ها و مشخصه‌هایی برای این سند در نظر گرفته‌ایم و سالانه در برنامه‌ها بازنگری می‌کنیم و سند را در شورای عالی آمایش سرزمین ارزیابی کرده و انحرافات آن را رفع خواهیم کرد تا بتوانیم اهداف آن را محقق کنیم.
وی در مورد رایزنی‌های انجام شده برای اجرا و پایبندی دولت آینده به اجرای سند آمایش سرزمین گفت: رایزنی ما از گفتمان‌سازی به صورت عمومی و تخصصی شروع شده است. سند ملی آمایش زمینه قانونی دارد و به دولت‌ها ارتباطی ندارد و حتما دولت‌ها ملزم به اجرای قانون هستند و دستگاه‌های نظارتی در ارتباط با عدم اجرا پا به میان می‌گذارند. سند تصویب شده است و هر دولتی که بیاید ممکن است بخش‌هایی از سند را اصلاح و بخش‌هایی را هم تقویت کند، اما قطع به یقین در شورای عالی آمایش سرزمین قابل اصلاح است، اما معماری اصلی ان موجود و قابل اجرا است. تقاضا داریم که آمایش سرزمین، محور گفتمان در دیدگاههای کاندیدهای ریاست جمهوری هم قرار بگیرد و آنها شفاف دیدگاههایشان را بگویند.
امینی در پاسخ به نمایشی بود تدوین سند آمایش سرزمین در واپسین روزهای دولت دوازدهم گفت: قانونگذار در سال 96 دولت را مکلف به تدوین سند آمایش ملی و اسناد آمایش استانی کرد و باید تا پایان سال 97 آن را طراحی و تدوین می‌کردیم اما ایا واقعا یک سال برای طراحی و خروجی مطالعات آمایش سرزمین برای چهار دهه کفایت می‌کند؟ دولت همه تلاش خود را به کار گرفت که این فرایند در زمان خودش صورت بگیرد، همواره مطالعات امایش سرزمین در کشور وجود داشته است. اگر امروز چنین سندی داریم باید اجرا کنیم. از همه داشته‌هایمان در چهار دهه گذشته در این سند بهره گرفته‌ایم از تمام دانش متخصصان این حوزه‌ها استفاده کردیم. فکر نمی‌کنم این کار به عنوان نمایش باشد. اگر چنین تفکری بود دولت حتما در آخرین روزهایش مصوب نمی‌کرد. اگر نگاه فراجناحی داشته باشیم، سند ملی آمایش میراث ماندگاری است که دولت تدبیر و امید برجای گذاشت تا دولت‌های بعدی بتوانند با اصلاح و به روزسانی و بهینه کردن آن راه بهتر پیاده‌سازی سند را هموار کنند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.