مدیرعامل بانک ملت از احتمال انتشار اسکناسهای درشت پس از تغییر واحد پول ملی خبر داد و گفت:بانک مرکزی در این باره مطالعاتی را انجام داده است.
احتمال انتشار اسکناس درشت پس از تغییر واحد پول ملی
احتمال انتشار اسکناس درشت پس از تغییر واحد پول ملی
به گزارش دیوان اقتصاد،هادی اخلاقی در گفت و گو با ایبنا، در خصوص مصوبه اخیر دولت درباره تغییر واحد پول کشور از ریال به تومان و تفاوت آن با طرح رفرم پولی و حذف صفرها، گفت: در حال حاضر، عملا تغییر نام پول به عنوان یک واقعیتی است که سالیان متمادی اتفاق افتاده و در جریان است.
مدیرعامل بانک ملت اظهارداشت: معمولا مردم در مراودات خود از تومان استفاده میکنند و ریال عملا حذف شده بنابراین جایگزینی تومان از گذشته انجام شده و هم اکنون دولت خواستار رسمی کردن این موضوع است.
اخلاقی تصریح کرد: علاوه بر این، در ایران چکها هم به عنوان نمونه که یک صفر اضافه وجود دارد مورد استفاده قرار نمیگیرد و این تصمیم درستی بوده است و با رفرم پولی نیز تفاوت دارد.
وی درباره تاثیر تغییر واحد پولی کشور بر اقتصاد ایران گفت: چیزی قرار نیست تغییر کند که تاثیری در چرخه اقتصادی کشور داشته باشد و در بحث چاپ اسکناسهای جدید هم باید به تدریج انجام شود و هزینههای آن قابل توجه نیست.
مدیرعامل بانک ملت افزود: به نظر میرسد از این پس چاپ اسکناسهایی با ارقام بزرگتر در دستور کار قرار خواهد گرفت و این در حالی است که از شبه پولهایی که در سیستم فعلی بانکی داریم در واقع عین پول هستند و در قبال پول منتشر میشوند و مانند گذشته نیست که کسی بدون پشتوانه آنها را منتشر کند.
به گفته اخلاقی، حال اگر ما توانستیم به جای ۵۰۰ هزار ریالی، ۵۰ هزار تومانی داشته باشیم این امر تاثیرگذاری مناسبی خواهد داشت. البته تاکنون هم که ۱۰ هزارتومانی در چرخه بوده است و بنابر این هم اکنون میتوانیم ۲۰ هزار تومانی و ۵۰ هزار تومانی نیز منتشر کنیم.
اخلاقی خاطرنشان کرد: مدت ها است که بانک مرکزی در صدد است که اسکناس های درشت تر را منتشر کند و تا جایی که اطلاع دارم طراحی اسکناس های جدید هم صورت گرفته است.
وی افزود: اگر قرار است پول های درشت تر وارد چرخه اقتصادی شود، مطالعات و اقدامات گذشته میتواند مبنا قرار گیرد و تغییر واحد پول در اصل اجازه انتشار اسکناسهای درشت تر را خواهد داد.
مدیرعامل بانک ملت ادامه داد: در حال حاضر، ایران چک یک میلیون ریالی نیز وجود دارد که در اصل ۱۰۰ هزار تومان است. در ۱۰ سال گذشته ایران چکهای ۵۰۰ هزار تومانی وجود داشت و ۲۰۰ هزار تومانی نیز در دست مردم بود که پشتوانه پولی نداشتند و بانکها خودشان منتشر میکردند و بانک مرکزی در اقدامی تمامی اینها را جمع آوری کرد و صرفا آنهایی که مبنای پولی داشتند را اجازه داد تا در چرخه پولی باقی بمانند.
به گفته اخلاقی، قبل از آن تنها از بانک میپرسیدند که به چه میزان نیاز دارد تا چاپ شود ولی امروز دیگر اینگونه نیست و شبه پول و ایران چک هم مانند پول منتشر می شود و اینها عملا پول هستند. به نظر می رسد تغییر واحد پولی تاثیر خاصی در متغیرهای پولی کشور نداشته باشد.
وی تاکید کرد: البته ممکن است تاثیر روانی در جامعه داشته باشد که آن هم منفی نخواهد بود. مدیرعامل بانک ملت درباره نظر برخی نمایندگان مجلس درباره اینکه باید تغییر واحد پول و رفرم به صورت همزمان باشد تا هزینه های آن هم یکبار باشد و برای مردم نیز تغییرات یک مرتبه اتفاق بیافتد گفت: من به این موضوع اعتقاد دارم و چون این کار برای کشور هزینه هایی ایجاد می کند و اگر قرار باشد رفرم پولی نیز داشته باشیم می تواند با تغییر واحد پول انجام شود.
اخلاقی با اشاره به اینکه تغییر واحد پولی کشور به حذف یک صفر میانجامد افزود: در ادامه نیز رفرم می تواند انجام شود که باید درباره تعداد حذف صفرها در رفرم تصمیم گیری شود. تصور این است که انجام یکباره منطقی و درست است.
مدیرعامل بانک ملت اظهارداشت: حرف این است که اگر بناست در جامعه اتفاقی بیافتد و همسو نیز است باید به صورت همزمان باشد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد