آخرین خبرها از راه اندازی بورس ارز

رییس انجمن مالی اسلامی تشریح کرد:

آخرین خبرها از راه اندازی بورس ارز

شنبه, دسامبر 31, 2016 - 12:21 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

پیشرفت های بازار سرمایه در حوزه نوآوری های مالی در چارچوب کاملا اسلامی باعث شده تا این بازار از بازار سرمایه جلوتر باشد.

به گزارش دیوان اقتصاد،علی صالح آبادی، رییس اسبق سازمان بورس در گفت و گو با "عصر مالی" با اشاره به پیشرفت های قابل توجه بازار سرمایه در حوزه ابزارها و نهادهای مالی تاکید کرد: این بازار هم اکنون از بازار پول جلوتر است.

رییس انجمن مالی اسلامی با تاکید بر اینکه بازار سرمایه در یک مسیر رو به جلو قرار دارد، گفت: ابزارها و نهادهای مالی در بازار سرمایه رو به پیشرفت هستند.

وی به آغاز فعالیت اختیار معامله و صندوق های جسورانه در بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: این بازار در حوزه ابزارسازی و نهادسازی در چارچوب کاملا اسلامی مسیر پیشرفت را دنبال می کند .

وی درباره انتشار حجم بالای اوراق بدهی و اینکه بازار سرمایه ظرفیت انتشار این حجم از اوراق را دارد و آیا ریسک نکول بازار بدهی را تهدید نمی کند، گفت: اوراق بدهی معمولا از ضامن های معتبر برخوردار است و تا امروز بانک ها توانسته اند به تعهداتشان عمل کنند.

به گفته وی از آنجایی که بانک ها در چارچوب کفایت سرمایه و توان مالی ضمانت اوراق را می پذیرند، ریسک نکول ندارند.

صالح آبادی معتقد است اگر قرار باشد بازار بدهی توسعه یابد و حجم اوراق این بازار افزایش پیدا کند نیاز است ضمانت بانکی از اوراق بدهی حذف شود و هر اوراقی هرچند با بازده ثابت ریسک نکول داشته باشد. با حذف ضمانت از روی این ابزارها سود اوراق به ارزیابی سرمایه گذاران از ریسک اوراق بستگی خواهد داشت و هر چقدر ریسک اوراق بیشتر باشد سود هم افزایش خواهد یافت و با کاهش ریسک، سود نیز کاهش خواهد یافت.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات تاکید کرد: لازمه چنین فرآیندی راه اندازی موسسات رتبه بندی است که اخیرا سازمان بورس و اوراق بهادار در حال پیگیری برای صدور مجوز برای این موسسات است . با راه اندازی این موسسات حجم انتشار اوراق با ریسک های متنوع و بدون ضمان افزایش خواهد یافت.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر درباره تک نرخی شدن ارز گفت: ارزیابی کننده این موضوع بانک مرکزی است و این نهاد اعلام کرده است اگر شرایط مهیار شود به سمت تک نرخی شدن ارز در اقتصاد حرکت خواهد کرد.

صالح آبادی درباره شرایط مهم این موضوع گفت: مهمترین موضوع دسترسی به منابع ارزی است که به طور طبیعی دسترسی های این نهاد به ارز و حجم ارزی که بازار برای تک نرخی کردن ارز نیاز دارد، نیازمند بررسی جامع است.

وی درباره زمان راه اندازی بورس ارز اظهار بی اطلاعی کرد و در خصوص افزایش نرخ برابری دلار و ریال گفت: میزان عرضه و تقاضا تعیین کننده نرخ ارز است، این رشد نشان دهنده پویایی و فعال شدن بازارهای مختلف و در نتیجه اقتصاد است.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا نوسان و رشد نرخ ارز بیش از رقم فعلی خواهد شد؟ گفت: از دیدگاه بنده نرخ ارز با رشد بیشتری همراه نمی‌شود، اما نمی توان پیش بینی از روند نرخ آن در آینده داشت.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات، درباره ضوابط آغاز به کار بانک های مشترک در کشور تاکید کرد: اگر بانک مشترکی قصد فعالیت در ایران را داشته باشد باید در چارچوب بانکداری بدون ربا حرکت کند. اما عموما بانک های مشترک ابزارهای تجارت بین الملل مثل LC  و حواله جات و نقل و انتقالات ارزی است که هیچ کدام مشکل شرعی ندارند. در این بانک ها بحث تسهیلات کمتر مطرح است اما در صورتی که قرار باشد تسهیلاتی پرداخت شود باید بر طبق عقود اسلامی و قوانین بانک مرکزی باشد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.