ضرورت وجود حسابرسی آی تی در نظام بانکی

مدیرعامل بانک مسکن خبرداد:

ضرورت وجود حسابرسی آی تی در نظام بانکی

سه‌شنبه, ژانویه 3, 2017 - 08:49 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

مدیرعامل بانک مسکن با تاکید بر اینکه حسابرسی آی تی لزوما مچ گیری از آی تی نیست، گفت: باید فرهنگسازی در این زمینه انجام شود چرا که حسابرسی و امور مشابه مانند چکاب است.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبنا، محمد هاشم بت شکن در سخنرانی در حاشیه ششمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت به اهمیت حسابرسی آی تی در بانک ها اشاره کرد و افزود: حسابرسی آی تی لزوما مچ گیری از آی تی ها نیست، بلکه قصد دارد نواقص کار را برطرف کند.
مدیرعامل بانک مسکن با بیان اینکه این حسابرسی آی تی مانند چکاب است، بر ضرورت وجود آن در نظام بانکی تاکید کرد و افزود: باید این فرهنگ عوض شود و بانکها به سمت حسابرسی آی تی حرکت کنند.
بت شکن تصریح کرد: فناوری اطلاعات نسل های مختلفی را طی کرده است، در گام اول باعث بهبود کارآیی و اثربخشی شده و در گام بعدی توان رقابت پذیری محصولات افزایش یافت ولی در گام سوم آی تی به خط کسب و کار تبدیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه امروزه هیچکدام از مدیران ارشد نظام بانکی بدون دسترسی به داده های پردازش شده قادر به پیاده سازی سیستم ها و برنامه های خود نیستند، گفت: هنگام مواجهه با این پیچیدگی ها باید دید نظام بانکی می تواند با کارکردهای خودش پیش برود یا خیر.
بت شکن به وجود بسترهای قانونی حاکمیت فناوری اطلاعات در قانون تجارت الکترونیک، لایحه قانون بانکداری و قانون رفع موانع تولید اشاره کرد و افزود: البته بخشنامه های مختلفی از سوی بانک مرکزی به بانکها ابلاغ شده که به موضوع حسابرسی و اهمیت کنترلهای داخلی اشاره می کند.
وی با بیان اینکه یکی از اجزای حاکمیت شرکتی، حاکمیت فناوری اطلاعات است که مسئولیت آن با هیئت مدیره می باشد، افزود: سیستم مدیریت ریسک شامل حاکمیت و اجرای شیوه های صحیح است.
مدیرعامل بانک مسکن تصریح کرد: در تمام سازمانها هیئت مدیره مسئولیت شناسایی ریسک های فناوری اطلاعات و نظارت بر طراحی و پیاده سازی یک سیستم مدیریت ریسک مناسب را برعهده دارد.
بت شکن ادامه داد: بدنه ای که می تواند به هیئت مدیره برای پیاده سازی حاکمیت فناوری اطلاعات اطمینان دهد کمیته حسابرسی است؛ حسابرسی فناوری اطلاعات فرآیند سیستماتیکی است که سعی می کند ببیند آیا سیستم های اطلاعاتی از دارایی ها محافظت می کنند یا خیر. به عبارت کلی ریسک های عملیاتی، استراتژیک و شهرت را پوشش می دهد.
وی به وضعیت حسابرسی آی تی در داخل کشور اشاره کرد و گفت: آنچه مقام ناظر در حسابرسی آی تی ابلاغ کرده فقط اسناد و ترجمه هایی بوده که جهت اطلاع به بانکها داده شده و الزام آور نبوده است.
به گفته مدیرعامل بانک مسکن استفاده از تجارب جهانی، تدوین دستورالعمل های بومی، تقویت جایگاه حرفه ای و استقلال حرفه ای حسابرسان داخلی بانکها و نهادسازی به منظور برون سپاری خدمات فناوری اطلاعات از پیش نیازهای عملیاتی شدن حسابرسی آی تی در داخل کشور است.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.