برجام به معنای بازکردن درهای کشور به روی تولید خارجی نیست

برجام به معنای بازکردن درهای کشور به روی تولید خارجی نیست

دوشنبه, ژولیه 17, 2017 - 14:35 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: برجام به معنای بازکردن درهای کشور به روی تولید خارجی نیست و این سیاست تا کنون دنبال نشده است.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایرنا، «منصور معظمی» در حاشیه مراسم نکوداشت پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمانن توسعه و گسترس صنایع ایران در جمع خبرنگاران افزود: برجام یک فرصت و زمینه ساز فراهم شدن امکانات بیرون در داخل کشور با حفظ توانمندی داخلی است.
وی اظهارداشت: برجام در واقع کمکی برای افزایش توانمندی داخلی است برای مثال در صنعت خودرو، هم اکنون 19 میلیون خودرو در کشور است و تقریبا هر خانوار یک خودرو دارد و این در زندگی روزمره بی تاثیر نیست این در حالی است که مردم رضایتمندی مورد نظر خود را ندارند و ما باید تلاش کنیم تا رضایت مردم را فراهم کنیم.
معظمی گفت: پس از برجام شش قرارداد در صنعت خودرو منعقد شده که دو تای آن اجرایی شده و محصول آن در بازار وجود دارد و در قراردادهای خودرویی بحث واردات نیست و بحث سرمایه گذاری است و بعد از مسیر فروش مجددا سرمایه گذاری شد که این شرکت ها پول های خود را واریز و اشتغال ایجاد کردند.
وی بیان کرد: در بحث برجام براساس قراردادهای منعقد شده هشت میلیارد دلار قرارداد امضا شده که 5.5 میلیارد دلار قرارداد اجرایی شده و این فرصتی است و برای کشور ما که نیاز به حل مشکل اشتغال است هیچ راهی جز سرمایه گذاری نیست و سرمایه گذاری نیز با استفاده از منابع داخلی و خارجی باشد.
رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تاکید کرد: به نظر من صنعت خودرو بیشترین استفاده را از برجام کرده و اخیرا نیز قرارداد توتال منعقد شده و این هم فرصت خوبی بوده که وزارت نفت انجم داده و ما باید تلاش کنیم بخش خصوصی به سمت مشارکت هر چه بیشتر حرکت کند.
وی در ادامه گفت: در بحث مبادلات بانکی نیز ما هم اکنون مبادلات بانکی انجام می دهیم آن چیزی که ما انتظار داریم بانک های بزرگ سرمایه گذاری کنند هنوز اتفاق نیفتاده است. بانک های بزرگ به دلیل شرارت های آمریکایی ها و محدودیت هایی که برایشان وجود دارند بیش از حد محافظه کار هستند که البته وزارت خارجه پیگیری های لازم را انجام می دهد
معظمی گفت: ما از اروپایی ها و بانک ها خارجی انتظار داریم که فعال تر باشند و متناسب با مواردات سیاسی مواردات اقتصادی هم داشه باشیم.
وی درباره سرمایه گذاری خودرو در عراق گفت: در گذشته سرمایه گذاری کردیم و محدودیت هایی مواجه شده و با صحبت هایی که با وزیر صنایع عراق داشتیم که این محدودیت ها برطرف شود.
رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تاکید کرد: ما به دنبال رانت نیستیم و می گوییم که در عراق دارای مزیت هستیم و باید از آن استفاده کنیم که وزیر صنعت عراق نیز قول دادند که محرومیت های برطرف شود تا بتوانیم محصولات خود را صادر کنیم.
معظمی اظهارداشت: خودروسازان ما هم اکنون در کشورهای الجزایر و مراکش سرمای گذاری کرده و فعال هستند و آورده داشته اند چرا که این بنگاه ها اقتصادی هستند و براساس توجیه اقتصادی سرمایه گذاری کردند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.