مدیر عامل بورس انرژی می گوید: ارزش معاملات بورس انرژی در تیرماه به حدود 2 هزار و 560 میلیارد ریال رسید که رشد 83 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
ارزش معاملات بورس انرژی 83 درصد افزایش یافت
ارزش معاملات بورس انرژی 83 درصد افزایش یافت
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از سازمان بورس و اوراق بهادار، «سیدعلی حسینی» بیان داشت: در جریان معاملات تیرماه سال 1396 بیش از 198 هزار تن انواع فرآوردههای هیدروکربوری به ارزش نزدیک به 2 هزار و 560 میلیارد ریال در تابلوی نفت، گاز و سایر حامل های انرژی بازار فیزیکی معامله شد.
وی ادامه داد: از معاملات صورت گرفته در این مدت، سهم تالار داخلی یک هزار و 727 میلیارد ریال و تالار بینالملل 793 میلیارد ریال بوده، در حالی که در تیرماه 1395 ارزش معاملات بازار فیزیکی معادل یک هزارو 395 میلیارد ریال بوده است.
این مقام مسئول با اشاره به رشد 83 درصدی ارزش معاملات در تیر ماه 1396 در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته، اظهار داشت: حجم معاملات نیز از 131 هزار و 679 تن در تیر سال 1395 به 198 هزار و 145 تن در تیر سال 1396 افزایش یافته است که این افزایش در حجم معاملات رشدی معادل 50 درصدی دارد.
حسینی خاطرنشان کرد: افزایش ارزش معاملات در تیرماه سال 1396 درحالی صورت گرفته که عرضه برخی فرآوردههای صادراتی همچون کالای گازوییل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در تالار بین الملل در این ماه متوقف شده است.
وی گفت: توقف صادرات این محصول از مبادی مختلف، تالار صادراتی بازار فیزیکی را با کاهش 23 درصدی مواجه کرده، اما در این مدت تالار داخلی بازار فیزیکی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با رشد 150 درصدی در حجم معاملات روبرو بوده است.
مدیر عامل بورس انرژی درباره بیشترین کالای مورد استقبال خریداران گفت: کالای نفتای سنگین با ارزش معاملاتی بیش از 925 میلیارد ریال بیشترین سهم از معاملات تیرماه بازار فیزیکی را به خود اختصاص داده است و کالاهای حلال 402 و میعانات گازی به ترتیب با 657 میلیارد ریال و 373 میلیارد ریال در رتبه های بعدی قرار دارند.
به گزارش ایرنا، در بورس انرژی ایران انواع حامل های انرژی از جمله برق، گازوییل و نفت کوره با هدف عرضه در بازارهای داخلی و بین المللی به فروش می رسد.
بازار فیزیکی بورس انرژی ایران، بهار امسال را با ثبت رکورد هفت هزار و 71 میلیارد ریال به پایان رسانید.
مدیرعامل بورس انرژی پیش از این گفته بود: 150 شرکت خارجی در بورس انرژی ایران کد معاملاتی دارند که برخی جزو پنج شرکت برتر بین المللی در حوزه صنعت نفت به شمار می روند.
وی همچنین از افزایش دو برابری شمار صدور کدهای معاملاتی خارجی پس از اجرای برجام خبر داده و افزوده بود: وزیر نفت با عرضه نفت خام صادراتی از طریق تالار صادراتی بورس انرژی موافقت کرده که سازوکار این عرضه در حال آماده سازی است.
به گفته وی، فرآورده های بورس انرژی به 13 کشور ارسال می شود.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد