رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: در ۱۴ استان دارای نفت و گاز تصمیم گرفتیم تا دو درصد سهم آلایندگی به سه درصد افزایش یابد و امروز این موضوع به شکل قانون درآمده است.
۱۴ استان دارای نفت و گاز ۳ درصد حق آلایندگی می گیرند
۱۴ استان دارای نفت و گاز ۳ درصد حق آلایندگی می گیرند
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از مهر، فریدون حسنوند شامگاه گذشته در نشست تخصصی اعضای کمیسیون انرژی با مسئولان پالایشگاه آبادان گفت: چند سال پیش که نماینده مجمع نمایندگان خوزستان بودم در جلسه ای با حضور رئیس جمهور وقت، بحث شهر آبادان به میان آمد و بنده گفتم به محل احداث پالایشگاه آبادان آن هم درست در نقطه صفر مرزی دقت کنید این نقطه انتخابی که به طور قطع با کار کارشناسی انجام شده قابل توجه است به هر حال به جز نفتی که در این منطقه تامین می شود و نزدیکی و دسترسی آسان به آبهای آزاد و سایر موارد، در تقسیم بندی بلوک شرق و غرب آن زمان بایستی یک نماد از اقتدار و امنیت نشان داده می شد که آن نماد پالایشگاه آبادان بود.
وی با بیان اینکه تصمیم کارشناسی در هر مقطع و هر نظام و حکومتی قابل احترام است، افزود: آن روز تصمیم بر این بود که اقتصاد کشور در سایه اقتدار و امنیت در آبادان به سایر استانها توزیع شود، امنیت، اقتدار و اقتصاد از دل پالایشگاه آبادان بیرون آمد و این نه تنها برای شهر آبادان که برای کل کشور بود.
حسنوند اظهار کرد: اگر بخواهیم آبادان پیش از انقلاب را به لحاظ ساختاری بررسی کنیم آنکه در کنار صدا و سیمای خوزستان یک صدا و سیمای مستقل داشت، آن زمان که اهواز فرودگاه بین الملی نداشت هم ردیف فرودگاه بین المللی تهران فرودگاه بین المللی آبادان قرار داشت، در حوزه گمرک اداره کل گمرک و در حوزه شیلات نیز اداره کل شیلات در آبادان فعالیت داشت، بسیاری از ارکان دولت را در یک ساختار با وزن بالا در آبادان مستقر کرده بودند، قرار بود تا امنیت از لب مرز برای کشور به وجود آید، امروز می رویم و در تهران قرارگاه می زنیم تا منافقین خمپاره در وزارت اطلاعات و برخی دیگر از سازمانهای دولتی ما نگذارند و این یعنی ضعف و بایستی برخی از ضعف ها را بپذیریم.
وی تصریح کرد: امروز ما بایستی از آن تجربه استفاده کنیم، آیا شرایط جغرافیایی آبادان و تهدیدهای بیخ گوش نظام ما تغییر پیدا کرده؟ اگر دیروز بلوک شرق بود امروز آمریکا، انگلیس، اسرائیل و فتنه گران حوزه خلیج فارس بیخ گوش ما و به عنوان تهدیدات امنیتی هستند. اگر آبادان و خرمشهر نبودند و با دست خالی دفاع نمی کردند امروز نامی از ایران و ایرانی و اسلام نبود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: امروز محصول سه عنصر امنیت، اقتدار و اقتصاد، ایجاد فرصت های شغلی و انگیزه دادن به مردم و رضایتمندی آنان از نظام و پشتوانه بیشتر و ماندگاری نظام جمهوری اسلامی برای سالهای متمادی خواهد بود و ما نیز به دنبال اینها هستیم.
حسنوند افزود: آنچه امروز در زمینه های فنی، حقوقی، مالی و سایر موارد درباره شان بحث شد بایستی خروجی داشته باشد و خروجی آن نیز این است که بگوییم ما قدردان مردمی هستیم که با دست خالی در مقابل دشمن ایستادند تا فریاد امام مبنی بر شکست حصر آبادان صادر شد.
وی اظهار کرد: همه ما بر یک کشتی سواریم و زبان، سلیقه، قومیت و غیره همه اش یکی است، همه ما یک هدف داریم و آن هم سربلندی نظام جمهوری اسلامی است.
حسنوند در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تامین امنیت هزینه دارد، تصریح کرد: هزینه تامین امنیت تنها آن نیست که برویم در سوریه و عراق و از حرم دفاع کنیم البته این لازم است و به طور حتم هم چنین است که مرز ما از آبادان و خرمشهر تا کرمانشاه و ایلام و تا سمت حلب و سوریه و سایر جاها به پیش رود، اما برای سرمایه گذاری در تامین امنیت داخلی به طور حتم بایستی هزینه بالایی صرف شود که برای تامین آن بایستی از هر وسیله ای بهره برد.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه کمیسیون انرژی نیز وظایفی بر عهده دارد، گفت: در قانون برنامه توسعه ما تکالیفی را برای دولت مشخص کردیم که اگر این تکالیف رفع کننده مشکلات در حوزه سرمایه گذاری نخواهد شد ما این موضوع را به شکل خاص دنبال می کنیم.
حسنوند، کمیسیون انرژی را کمیسیونی تخصصی خواند و افزود: رئیس این کمیسیون عضو هیئت عالی نظارت بر منابع هیدروکربنی کشور است و با قرار گرفتن دو رئیس کمیسیون بودجه و انرژی در کنار یکدیگر اگر در موضوع قانون گذاری و نظارت اشکالات و موانعی وجود دارد و در اجرا نیز نمی توان کاری از پیش برد، قانون را اصلاح می کنیم.
وی با بیان اینکه چند ماه دیگر بودجه ۹۷ را می بندیم از مسئولان پالایشگاه آبادان خواست تا موارد خود برای لحاظ در این بودجه اعلام کنند. نمایندگان مجلس خود را تافته جدا بافته از ملت نمی دانند، هر آنچه را که فکر می کنید از کف خیابانها گفته می شود و می تواند مشکلی را از مردم بکاهد به طور حتم نمایندگان با یک نگاه تخصصی، کارشناسی و حقوقی آن را مصوب می کنند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: در ۱۴ استان دارای نفت و گاز از جمله بوشهر، کرمانشاه، ایلام، کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری، خراسان و غیره از همان روز اول در کمیسیون انرژی تصمیم گرفتیم تا دو درصد سهم آلایندگی به سه درصد افزایش یابد و امروز این موضوع به شکل قانون درآمده است.
حسنوند افزود: سه درصد پیمانها نیز که به اشتباه رسانه ها می گفتند مصوب نشده، بایستی بگویم که تصویب شده ضمن آنکه برخی ها تصور می کردند سه درصد درآمدها نیز از بین رفته بایستی بدانند که دو درصد به سه درصد تبدیل شد.
وی اظهار کرد: سه درصد پیمانها وقتی شورای نگهبان اشکال گرفت به شورای اقتصاد رفت و در آنجا پس از بحث و تبادل نظر و انجام کار کارشناسی تصویب شد تا از هر پیمان سه درصد در حوزه اجتماعی هزینه شود.
وی با اشاره به ارائه پیشنهاد کمیسیون انرژی در حوزه استخدام که پس از آن در کمیسیون تلفیق و سپس صحن علنی مجلس رفت، تصریح کرد: نگاه ما به توانمندی های منطقه ای آن است که در حوزه پیمانکاری به عنوان حلقه اصلی توسعه کشور، در مناطق مختلف کشور یک هم ترازی و عدالت منطقی در موضوع اشتغال به وجود آید.
وی تصریح کرد: ما هنوز در تهدید و تحریم به سر می بریم اگر امروز به فاز ۲ و چهار پالایشگاه آبادان و شروع به ساخت پالایشگاه خوزستان کمک نکنیم به طور قطع خطراتی در پیش روی ما خواهد بود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: اگر تهدیدها و تحریم ها به سمتی رود که واردات نباشد و دو اتفاق عمدی و یا غیر عمدی در پالایشگاههای کشور رخ دهد آن وقت است که ضرورت اجرای فاز ۲ و ۴ در پالایشگاه آبادان و پالایشگاه خوزستان را خواهیم فهمید.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد