رئیس انجمن بلاک چین ایران با انتقاد از اعلام آمار اغراق آمیز درباره میزان مصرف برق استخراج بیت کوین در کشور، گفت: فعالان این صنعت تنها کمی کمتر از یک درصد برق مصرف می کنند.
سهم کمتر از یک درصدی استخراج بیت کوین از مصرف برق
سهم کمتر از یک درصدی استخراج بیت کوین از مصرف برق
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایلنا،محمد شرقی در نشست خبری افزود: صنعت استخراج ارز دیجیتال، برقی که مصرف می کند در حدی نیست که موجب خاموشی سایر بخش ها شود.
وی در عین حال از همکاری فعالان این صنعت با بخش برق خبر داد و خاطرنشان ساخت: فعالان این صنعت در زمان پیک مصرف دستگاه های خود را خاموش می کنند.
محمد شرقی مدیرعامل این شرکت درباره مصرف برق استخراج رمز ارزها در کشور اظهار داشت: بالاترین پردازش برای شبکه حدودا 66 میلیون تراهش بر ثانیه بوده است اگر فرض کنیم تمامی این دستگاهها antminer s9 باشد در این مدل تراهش 99 وات بر ساعت مصرف کند میتواند این طور تصور کرد که حدود چهار میلیون و هفت هزار دستگاه در شبکه فعال است حال اگر میانگین مصرف هر دستگاه یک و نیم کیلووات باشد کل مصرف شبکه در شرایط فعلی حدود هفت هزار مگاوات خواهد بود.
وی با بیان اینکه اتلاف شبکه برق کشور 10 تا 16 درصد اعلام شده افزود: این یعنی کل مصرف برق بیت کوین در دنیا کمتر از اتلاف صنعت برق کشور است.
شرقی تصریح کرد: طبق آمار گزارش شده توانیز پیک مصرف برق بین 52 تا 55 هزار مگاوات بوده بر اساس این ارقام میتوان نتیجه گرفت کل مصرف شبکه بیت کوین تنها 12 درصد مصرف پیک کشور است. بهع بارت دیگر اگر کل عملیات استخراج بیت کوین در جهان تنها در ایران متمرکز شود و فقط از برق کشور ما استفاده کنند میزان مصرف آنها از کل برق تولید شده در کشور در ساعات پیک 12 درصد خواهد بود. لازم به ذکر است ضریب بار در کشور تنها 63 درصد است به این مع نا که اختلاف ساعاتپیک و غیر پیک به 23 هزار مگاوات ظرفیت بلااستفاده میرسد.
وی با بیان اینکه آمار دقیقی از میزان عملیات ماینینگ کشور وجود ندارد خاطرنشان کرد: طبق پژوهشهای انجام شده توسط سازمانهای تحقیقاتی سه کشور برتر دنیا چین، گرجستان و آمریکا هستند که این رقم تنها برای کشور چین بیش از 60 درصد اعلام شده است حال اگر خوشبینانهترین حالت را در نظر بگیریم که 10 درصد استخراج بیت کوین جهان در ایران انجام شود مقدار مصرف دستگاهها تنها یک درصد از ساعات پیک مصرف خواهد بود.
مدیرعامل بلاکچین افزود: گفته میشود 148 هزار دستگاه در ایران اقدام به استخراج رمزارزها میکنند اگر این آمار درست باشد بدان معنا است که این صنعت تنها پنج درصد از برق کشور را در ساعات پیک به خود اختصاص میدهد در اغراقآمیزترین حالات سهم دستگاههای استخراج بیت کوین از خاموشی صنایع کشور و مصارف خانگی تنها یک درصد خواهد بود.
وی تاکید کرد: مقصر دانستن صنعت ماینیگ به دلیل ا ستفاده از برق ساده به نظر میرسد اما با کمی محاسبه میتوان به نتیجههای نزدیک به واقعیت رسید.
وی با بیان اینکه مشکلات برق کشور مربوط به امسال نیست و از سالهای گذشته همواره با عدم تامین برق کافی دست و پنجه نرم کرده ایم یادآور شد: مقصر هفت درصد کمبود برق کشور در حالی اعلام میشود که رشد چهار تا پنج درصدی افزایش مصرف در سالهای گذشته به موضوع قابل مشاهده است اگر هفت درصد کمبود برق کشور به دلیل استخراج رمزارزها بود در نتیجه باید نزدیک به دو میلیون دستگاه در ایران وجود داشته باشد و 71 درصد ماین دنیا در ایران انجام میشود.
شرقی گفت: سادهترین و سریعترین کار جهت جبران کمبود برق کشور همیشه بهترین راه نیست تجربه نشان داده اقدامات سلبی نه تنها باعث بهبود اوضاع نشده بلکه وضع را آشفتهتر میکند و سرپوشی برای عدم ساماندهی و قانونگذاری شفاف در این حوزه است.
وی با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون که ماینینگ به رسمیت شناخته شده تاکنون قانون مدونی در این خصوص نداشتهایم اظهار داشت: طبق ماده 2 قانون تجارت الکترونیکی و آی تی محور انجام این کار بلامانع است و کسانی که ادعا دارند غیرقانونی است باید دلایل آن را تشریح کنند.
وی با بیان اینکه هر روز شاهد پلمپ مراکز ماینینگ و از کار انداختن دستگاهها هستیم افزود: برخوردها در این زمینه سلیقهای است هر چند اگر تخلفی صورت گرفته باید برخورد شود.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد