احتمال افزایش ۲۰ میلیون تومانی وام بافت فرسوده

احتمال افزایش ۲۰ میلیون تومانی وام بافت فرسوده

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: به پیشنهاد ما افزایش ۲۰ میلیون تومانی سقف تسهیلات نوسازی بافت‌های ناکارآمد در دستور کار سازمان برنامه و بانک مسکن قرار دارد که اگر دولت بتواند یارانه این رقم را بپردازد با سود ۹ درصد و اگر نتواند ۱۸ درصد خواهد بود.

به گزارش دیوان اقتصاد,سید محمد پژمان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر مبلغ وام بافت فرسوده که مجوز بانک مرکزی را دارد در کلانشهرها ۵۰ میلیون تومان و در بقیه شهرها ۴۰ میلیون تومان با نرخ سود ۹ درصد یارانه‌ای است. توافقی با بانک مسکن صورت داده‌ایم تا در کلانشهرها ۷۰ میلیون تومان و در بقیه شهرها ۶۰ میلیون تومان پرداخت کنند. اما چون از طرف دولت منابع یارانه‌ای جدیدی برای این منظور اختصاص نیافته است افزایش ۲۰ میلیون تومان با نرخ ۱۸ درصد مصوب شورای پول و اعتبار خواهد بود.

وی افزود: هم‌چنین انبوه‌سازانی که قصد دارند در بافت فرسوده سرمایه‌گذاری کنند اگر به شکل سنتی‌سازی این کار را انجام دهند ۱۰۰ میلیون تومان و اگر صنعتی بسازند ۱۱۰ میلیون تومان تسهیلات به آنها پرداخت می‌شود. از این رقم ۵۰ میلیون تومان وام یارانه‌ای ۹ درصد و مابقی با نرخ ۱۸ درصد خواهد بود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ادامه داد: موضوع افزایش سقف تسهیلات نوسازی و بهسازی در حوزه بازآفرینی شهری در جریان بحث و تبادل نظر قرار دارد. با توجه به افزایش تورم، رقم تسهیلات ساخت واحدهای مسکونی در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد باید افزایش پیدا کند؛ کما این‌که در حوزه مسکن مهر و مسکن روستایی، افزایش تسهیلات اتفاق افتاده اما در بازآفرینی هنوز محقق نشده است.

به گفته پژمان، مجموعه دوستان در بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه، مخالفتی با افزایش سقف وام ندارند ولی این تناقض که بالا بردن رقم تسهیلات به افزایش اقساط ماهیانه منجر می‌شود و عمده استفاده کنندگان از دهک‌های پایین جامعه هستند، مانع تصمیم‌گیری شده است.

وی با بیان این‌که خوشبختانه همکاری شهرداری‌ها با حوزه بازآفرینی رو به بهبود است گفت: امیدواریم با هماهنگی دستگاه‌های مرتبط بتوانیم موانع موجود در بخش بازآفرینی را برداریم. تمامی آیتم‌هایی که به بهسازی بافت‌ها برمی‌گردد در دستور کار قرار دارد که بتوانیم هزینه‌ها را کاهش بدهیم. یکی از دلایلی که مشوق‌های ما کارساز نیست و استقبال پایین است به این مساله مربوط می‌شود که هزینه تمام شده در بافت‌ها از وضعیت عادی سایر نقاط شهر بیشتر می‌شود. به همین منظور چند توافق را با دستگاه‌های مربوطه انجام داده‌ایم که در حال طی مراحل قانونی برای انجام است.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.