بازار روسیه، هدف صادرکنندگان ایرانی

بازار روسیه، هدف صادرکنندگان ایرانی

در نشست نمایندگان بخش خصوصی و دولتی در خصوص آخرین وضعیت همکاری‌های ایران و روسیه، بازار روسیه به عنوان بازار هدف صادرکنندگان ایران معرفی و اقدامات لازم برای ورود به این بازار بررسی شد.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، «مجتبی خسروتاج» قائم‌مقام وزیر در امور تجارت و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ضمن تاکید بر اهمیت بازار روسیه، گفت: باید با برنامه‌ریزی و شناخت دقیق، سازوکار ورود موفق به بازار روسیه را پیدا کنیم و خوشبختانه در حال حاضر زیر ساخت های حقوقی لازم فراهم شده است صندوق ضمانت صادرات دو کشور همکاری خوبی را دارند و همکاری‌های مشترک دو کشور در زمینه ساخت واگن در کشورمان آغاز شده است .
وی همکاری مشترک را محور تمام مذاکرات ایران با طرف خارجی دانست و افزود: مذاکرات مرتبط با انعقاد موافقتنامه تجارت ترجیحی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس و ارمنستان، با جدیت و دقت پیگیری می‌شود تا کاهش تعرفه‌ها، پس از سه سال به صورت آزمایشی، مقدمات تجارت آزاد با این کشورها را فراهم آوریم.
خسروتاج ظرفیت‌های تولیدی و لجستیک را از مسائل اصلی در تجارت خارجی عنوان کرد و اظهار داشت: توسعه نیازمند تقسیم وظایف، برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری است.
«بهروز الفت» مدیر کل دفتر اروپا و آمریکا نیز در این نشست به برنامه‌های میز روسیه به منظور تعامل هرچه بیشتر با بخش خصوصی اشاره کرد و شناسایی و معرفی ظرفیت‌های صادراتی ایران به روسیه را از بخش خصوصی خواستار شد.
در ادامه، «اکبرپور» دبیر میز روسیه، ضمن اشاره به افزایش 16 درصدی ارزش دلاری صادرات کشورمان در چهار ماهه 1396 نسبت به مدت مشابه در سال گذشته و اقدامات بعمل آمده برای توسعه همکاری‌های دو کشور گفت: دارو و تجهیزات پزشکی، محصولات کشاورزی و دامی، آبزیان، مواد غذایی، شوینده‌ها، رنگ و رزین، چسب، مواد پتروشیمی، مس، سیمان، کفش و لباس، محصولات چرم، محصولات دانش‌بنیان، مبلمان، کاشی و سرامیک و ... از اقلام دارای پتانسیل صادراتی ایران به روسیه محسوب می‌شوند.
وی همچنین از برنامه‌های آتی از جمله برگزاری پاویون کشورمان در نمایشگاه‌های بین‌المللی مواد غذایی و برگزاری کمیتۀ تجاری و صنعتی با کشور روسیه در آینده خبر داد.
سپس نمایندگان بخش خصوصی و دستگاه‌های دولتی به بحث و تبادل نظر در خصوص مشکلاتی چون نداشتن کنسرسیوم‌های صادراتی، مسائل گمرکی، مشکلات روابط بانکی، نرخ بالای کارمزد بانکی، تفاوت نرخ خرید و فروش ارز در بانک‌ها و صرافی‌ها، طولانی بودن فرایند ثبت دارو در روسیه، هزینه‌های حمل و نقل و غیره پرداختند.
در پایان مقرر شد در خصوص تشکیل کنسرسیوم‌های صادراتی در خصوص محصولات اولویت‌دار در بازار روسیه در قالب نشست‌های تخصصی تصمیم گیری شود همچنین مقرر شد سازمان های گمرک، استاندارد و بانک ها گزارش راهنمای تجارت با روسیه را جهت درج در سایت این سازمان اعلام نمایند و نیز تشکیل جلسۀ تخصصی با بانک‌ها، گمرک، استاندارد و وزارت راه و شهرسازی برای حل مشکلات تجار و بازرگانان در دستور کار میز روسیه قرارگیرد.
گفتنی است، دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران از طریق تلفن تماس 22664007 آماده شنیدن انتقادات و پیشنهادات تشکل‌ها و صادرکنندگان در خصوص روسیه و تلاش برای رفع مسایل و مشکلات فی مابین خواهد بود.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.