وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: راه نجات کشور توسعه و موتور پیشران آن، گردشگری است.
علاقه وافر گردشگران ارمنستانی برای سفر به کیش
علاقه وافر گردشگران ارمنستانی برای سفر به کیش
به گزارش دیوان اقتصاد، سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نشست با جوامع و فعالین گردشگری و اقتصادی کیش با اشاره به دیدار هفته گذشته خود با آرارات میرزویان وزیرخارجه و ژانا آندراسیان، وزیرآموزش، علوم، فرهنگ و ورزش ارمنستان گفت: در این دیدارها از جزیره کیش سخن به میان آمد و با توجه به شناخت خوبی که ارمنی ها از جزیره کیش دارند؛ از علاقه وافر خود برای سفر به نگین خلیج فارس خبر دادند.
صالحی امیری افزود: ارمنی ها بواسطه عدم دسترسی به دریا، علاقه زیادی به دریای جنوب دارند و در این میان جذابیت های جزیره کیش و شناخت آنان از این جزیره ، زمینه را برای آغاز و گسترش همکاری های گردشگری فراهم کرده است.
وی با اشاره به جذابیت های بالای گردشگری کشورمان بر اساس مطالعات سازمانهای بینالمللی گفت: ایران با یک میلیون اثر میراثی در کشور، 28 اثر ملموس ثبت جهانی، 26 اثر ناملموس ثبت جهانی و40 هزار اثر ثبت ملی، جزوه پنج کشور اول جهان است اما بواسطه این که 50 اثر در نوبت ارسال و ثبت داریم؛ درواقع در زمره سه کشور اول از نظر جذابیت قرار داریم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: با توجه به این که ۲۰ نوع جاذبه گردشگری مطرح جهان در ایران وجود دارد؛ یک رسالت در دولت، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و ارکان نظام تعریف کردیم و آن حمایت از خانواده بزرگ گردشگری و در راس آن سرمایهگذاران است.
صالحی امیری با اشاره به نقش زیرساخت ها در گردشگری و هدف گذاری برای جذب 15 میلیون گردشگر گفت: تمامی نیازهای کشور برای میزبانی از این تعداد گردشگر در زمینه امکانات های هوایی، زمینی، دریایی، ریلی و هتل ها و زیر ساخت های بهداشتی بررسی شده و درصدد تحقق آن هستیم.
وی ارائه تسهیلات بانکی را لازمه و تسهیل کننده مسیر توسعه گردشگری و بهبود زیرساختهای عنوان کرد و گفت: با ایجاد شرایط اقتصادی مساعد، میتوان به افزایش سرمایهگذاریها در این حوزه دست یافت.
صالحی امیری با بیان این که راه نجات کشور توسعه است و موتور پیشران این مهم، گردشگری و در اولویت سرمایه گذار است؛ افزود: رسالت دولت صرفا حمایت و سیاستگذاری و پرهیز از مداخله و بنگاه داری است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان این که، مهمترین دیپلماسی فعال جذب گردشگر خارجی از کشورهای عضو نوروز است؛گفت: باید با جذب گردشگر از کشورهایی نظیرگرجستان، ارمنستان، ازبکستان و آذربایجان میتوانیم روند جذب گردشگر را تقویت کنیم.
وی با اشاره به اینکه در هدف دوم نگاه ما به کشورهای حوزه خلیجفارس است تا سهم خود در گردشگری خارجی را افزایش دهیم؛ افزود: کشورهای چین، هند، مالزی و بنگلادش نیز برای جذب گردشگر ظرفیتهای مناسبی هستند و بهزودی برنامههای گردشگری بین ایران و این کشورها اجرا میشود.
صالحی امیری با تاکید بر جذب گردشگران خارجی و ارائه آمار ورود سالیانه سه میلیون گردشگر عراقی به ایران گفت: گردشگرانی از عربستان، بحرین و کویت نیز سالیانه جهت انجام سفرهای زیارتی و سیاحتی به شهرهایی مانند مشهد و کیش سفر میکنند.
گفتنی است اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، اجرای کامل قانون چگونگی اداره مناطق آزاد، صدور مجوز برای ایجاد هتل های ترکیبی با کاربری اقامتی و تجاری، برقراری تورهای گردشگری اقساطی به کیش از سوی سازمان های دولتی، ایجاد مثلت گردشگری برای گردشگران خارجی بین کیش، شیراز و کرمان و نقش مناطق آزاد از جمله جزیره کیش درجلوگیری از خروج ارز از جمله مباحث مطرح شده در نشست با جوامع و فعالین گردشگری و اقتصادی کیش بود.
همچنین ارائه تسهیلات و تسهیل گری برای اجرای رویدادهای گردشگری، لزوم توجه به توسعه پایدار و توجه به نقش نظارت در تمامی عرصه ها، تغییرکاربری مراکز پذیرایی از خدماتی به گردشگری، کمبود نیروی انسانی درمراکز پذیرایی، افزایش قیمت ارز و توجه به بومگردی کیش از دیگر موضوعات مطرح شده فعالان گردشگری کیش در این نشست بود.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد