دسترسی قرقیزستان به آب‌های آزاد از طریق ایران

دسترسی قرقیزستان به آب‌های آزاد از طریق ایران

معاون اول وزیر خارجه قرقیزستان از اعلام آمادگی کشورش برای همکاری با ایران دربخش های انرژی، معدن، گردشگری و حمل و نقل خبر داد.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایرنا ، «نوران نیاز علی یف» در دیدار با «محمد اسلامی» وزیر راه و شهرسازی کشورمان، افزود: همکاری و تعامل با ایران، از سیاست‌های خارجی قرقیزستان است.

نیاز علی یف تاکید کرد: در روابط دو جانبه قرقیزستان با ایران، مشکل و مساله حل نشده‌ای وجود ندارد.

معاون اول وزیر خارجه قرقیزستان با یادآوری اینکه رییس‌جمهوری ایران پس از انتخابات دور دوم ریاست جمهوری، نخستین سفر خارجی خود را به قرقیزستان داشت، این اقدام را گواهی بر روابط نزدیک دو کشور دانست و گفت: ایران کشوری با سابقه فرهنگی و تاریخی غنی است و وظیفه ما توسعه روابط تجاری و اقتصادی دو کشور است.

وی به موقعیت ویژه جغرافیایی ایران در منطقه اشاره کرد و گفت: تجارت با ایران و سایر کشور‌ها از طریق ترانزیت در خاک ایران انجام می‌شود، از این رو خواهان گسترش روابط و تحکیم تعاملات با ایران هستیم.

وی پیشنهاد ایران برای استفاده از بندرعباس را فرصتی مغتنم دانست و گفت: علاوه بر بندر عباس، بندر چابهار نیز از جمله بنادری است که دسترسی به آب‌های آزاد را فراهم می‌کند که امید است در این زمینه نیز به توافق برسیم.

معاون اول وزیر خارجه قرقیزستان با بیان اینکه دسترسی به آب‌های آزاد برای قرقیزستان از طریق ایران با کمترین هزینه میسر است، از آمادگی کشورش برای برگزاری دور دوم کمیسیون مشترک خبر داد.

نیاز علی‌یف، ایجاد شرکت‌های مشترک اقتصادی و تجاری ایران و قرقیزستان را در سطوح متوسط و خرد در شرایط فعلی کارآمد دانست و افزود: ایران در زمینه کشاورزی و فرآوری محصولات کشاورزی فرصت خوبی برای همکاری با قرقیزستان به شمار می‌رود و قرقیزستان نیز امکانات مناسبی برای همکاری در بخش‌های انرژی، معدن، گردشگری و حمل و نقل با ایران دارد.

وی در ادامه از موفقت خود برای گسترش روابط تجاری با ایران خبر داد و گفت: از طرف ایرانی دعوت می‌کنیم تا در همه نمایشگاه‌های بزرگ اقتصادی و تجاری که در قرقیزستان برگزار می‌شود، حضور جدی و فعال داشته باشد.

معاون اول وزیر خارجه قرقیزستان بر فعال بودن اتاق‌های بازرگانی دو کشور تاکید کرد.

نیاز علی یف در بخش دیگری سخنان خود، از وزیر راه و شهرسازی کشور خواست تا شرایط افزایش روادید رانندگان ماشین‌های سنگین قرقیزستان که از مسیر ایران عبور می‌کنند، از شش ماه به 30 روز با رایزنی این مقام ایرانی و وزارت خارجه ایران فراهم شود.

وی در پایان گفت: ایران با سابقه طولانی خوب از همه مشکلاتی که بر سر راهش ایجاد شده است، عبور می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی نیز در این دیدار، از تشکیل کمیسیون مشترک ایران و قرقیزستان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: قرقیزستان می‌تواند از ظرفیت‌ همه بنادر ایران در چارچوب‌های مشخص، استفاده کند.

«محمد اسلامی» با بیان اینکه ایران و قزقیزستان فعالیت‌های متنوعی در زمینه تجاری و اقتصادی با یکدیگر داشته‌اند که باید گسترش یابد، بر تشکیل کمیسیون مشترک دو کشور تاکید کرد.

وی با بیان اینکه ایران و قرقیزستان در مسایل گوناگونی با یکدیگر به توافق رسیده اند، افزود:برخی از آن‌ها به امضای سند رسیده است که در کمیسیون مشترک دو کشور به بحث و تبادل نظر گذاشته خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی با یادآوری اینکه ایران و قرقیزستان تاکنون 20 سند به امضا کرده‌اند، افزود: زمینه‌های فراوانی برای همکاری دو کشور وجود دارد و شرایط فعلی جمهوری اسلامی ایران فرصتی مناسب برای گسترش همکاری‌های دو کشور است.

اسلامی تصریح کرد: ایران آمادگی دارد تا در زمینه بنادر با قرقیزستان فعالیت داشته باشد.

عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه به زودی از سوی ایران تاریخی برای تشکیل کمیسیون مشترک دو کشور ایران و قرقیزستان اعلام می‌شود، گفت: قبل از برگزاری کمیسیون مشترک، تجار و بازرگانان دو کشور با هم مذاکراتی داشته باشند تا سرفصل‌های همکاری دو طرف در مذاکرات مشخص شود.

وی ادامه داد: انتظار می‌رود، در زمان تشکیل کمیسیون مشترک، با مذاکرات تجار دو کشور، شاهد امضای قرارداد‌هایی در زمینه‌های مختلف باشیم.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان با تاکید بر اینکه عامل تحرک فعالیت‌ها در ایران، بخش خصوصی است، اعلام کرد: پیش تر توافقاتی بین دو کشور انجام شده است که بخشی از آن‌ها عملیاتی نشدند. به همین دلیل، نیاز است تا هیات‌های دو کشور قبل از تشکیل کمیسیون مشترک سرفصل‌های همکاری را که می‌تواند به عقد قرارداد منجر شود، در دیدار‌های مختلف نهایی کنند.

اسلامی اظهار داشت: شرکت‌های قدرتمندی در ایران وجود دارد که تجارب فراوانی دارند. در حال حاضر شرکت‌های عمرانی که می‌توانند زیرساخت‌هایی همچون راه، راه آهن و... بسازند یا شرکت‌هایی که تولید انبوه مسکن داشته باشند و یا شرکت‌هایی که در زمینه فعالیت‌های فنی و مهندسی در قرقیزستان فعالیت داشته باشند، برای همکاری با آن کشور آمادگی کامل دارند.

وی با یادآوری اینکه قدرت‌های استکباری در تلاش برای تضعیف کشور‌های منطقه از جمله ایران هستند، گفت: با وجود تحریم‌ها و رایزنی‌های استکبار، ایران رشد کرده است.

وی گفت: اراده رهبران دو کشور دوست و همسایه ایران و قرقیزستان، توسعه تبادلات و تجارت بوده که این‌ها در سایه تعامل بین دو کشور تداوم می‌یابد و در اراده رهبران دو کشور است.

وزیر راه و شهرسازی با اعلام آمادگی ایران برای گسترش تجارت با قرقیزستان، اعلام کرد: جمهوری قرقیزستان می‌تواند از ظرفیت‌های تمامی بنادر ایران در چارچوب‌های مشخص شده، استفاده کند. هیات‌های کارشناسی قرقیزستان می‌توانند در این زمینه با سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران گفتگو کنند و در اجلاس پیش رو، در مورد زمینه‌های همکاری تصمیم‌گیری شود.

اسلامی در بخشی از گفت‌وگوی خود، خواستار ایجاد تسهیلاتی برای تردد جاده‌ای ایرانیان از مرز قرقیزستان شد و گفت: بخشی از کامیون داران ما به مدت 40 روز در مرز کشور قرقیزستان با مشکلاتی مواجه بودند که انتظار داریم تا این قبیل از مشکلات با سرعت حل و فصل شود.

وی رفت و آمد هیات‌های ایرانی و قرقیزستانی را برای درک و شناخت ظرفیت‌های طرفین به منظور همکاری‌های آتی و گسترش آن موثر دانست و افزود: رفت و آمد‌های دو طرف موجب تحکیم روابط و دوستی‌های دوجانبه می‌شود.

وی ادامه داد: ما برای کشور قرقیزستان احترام فراوانی قائل هستیم و معتقدیم که ظرفیت روابط تجاری دو کشور فراتر از چند میلیون دلار است.

اسلامی بحث اوراسیا را مهم دانست و گفت: بحث اوراسیا، شتاب دهنده است و ما می‌توانیم در قالب ظرفیت اوراسیا به تعاملات سرعت بدهیم.

وزیر راه و شهرسازی همچنین درباره بررسی درخواست معاون اول وزیر خارجه قرقیزستان درباره صدور روادید به مدت شش ماه برای رانندگان ماشین‌های سنگین که از ایران عبور می‌کنند، قول همکاری و مساعدت داد.

اسلامی با اعلام اینکه بنادر ایران، ظرفیت‌های تخلیه و بارگیری 250 میلیون تن کالا در سال را دارد خواستار همکاری دو کشور در زمینه بنادر شد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.