سرپرست معاونت اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت گفت: واردکنندگان خودرو که فاقد گواهی معتبر از شرکت مادر هستند فقط تا پایان دوره گواهی قبلی خود اجازه واردات دارند.
واردکنندگان فاقد مجوز شرکت مادر فقط تا پایان دوره گواهی برای واردات خودرو مهلت دارند
واردکنندگان فاقد مجوز شرکت مادر فقط تا پایان دوره گواهی برای واردات خودرو مهلت دارند
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل ازفارس، یداله صادقی در مورد ادعای برخی شرکتهای واردکننده خودرو مبنی بر دریافت نمایندگی از شرکت مادر با وجود عدم ثبت نام شرکت در سایت خودروساز مادر، اظهار داشت: نمایندگی برخی شرکتها تمدید نشده و گواهی جدید از سوی شرکت مادر صادر نشده است.
وی در عین حال افزود: گواهی نامه های قبلی برخی از این شرکتها دارای اعتبار بوده و بر این اساس ثبت سفارش انجام شده که تا زمان منقضی شدن این حق برای آنها وجود دارد که واردات انجام دهند زیرا کالای آنها در مسیر واردات به کشور است.
صادقی در پاسخ به سوال دیگر فارس که پرسید برندهایی مانند تویوتا، بی ام و ، آلفارومئو و پورشه نتوانسته اند مجوز شرکت مادر را دریافت کنند و بر روی سایت رسمی این شرکتها به نمایندگی ایرانی اشاره نشده است، چطور وزارت صنعت فعالیت این شرکتها را قانونی می داند؟ گفت:برخی از این برندها که اشاره کردید نتوانسته اند مجوز نمایندگی از شرکت مادر را دریافت کنند اما در نهایت سایت شرکت مادر برای ما ملاک نیست و ما مدارکی را از واردکنندگان مطالبه می کنیم که باید به تأیید اتاق بازرگانی و نمایندگی مادر در کشور مبدأ برسد.
صادقی تصریح کرد: این مدارک باید ممهور به یکسری مهر خاص باشد که اگر طبق دستورالعمل مصوب باشد، گواهی برای آنها صادر می شود.
به گفته وی، اگر واردکننده ای موفق به ارایه این مدارک شود میتواند بر روی سایت ثبت سفارش نسبت به ثبت سفارش واردات اقدام کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بازار خودروهای خارجی با ثبات است، گفت: هیچ التهابی در این بازار وجود ندارد.
سرپرست معاونت اقتصادی وزارت صنعت با تأکید بر اینکه وزارت صنعت هیچ امتیازی برای شرکت خاصی قایل نشده است، گفت: بیش از ۴۰ نشان تجاری در زمینه خودرو در کشور داریم که اصل و معتبر هستند.
وی در ادامه در خصوص تأمین مالی شرکتهای تولیدکننده و واردکننده نیز گفت: اخیرا دولت به سیستم بانکی تکلیف کرده که با ۱۰ درصد پیش پرداخت نسبت به گشایش اعتبار برای این شرکتها اقدام کنند.
صادقی همچنین با اشاره به صدور نماد اعتماد از سوی وزارت صنعت برای ۲۲ هزار شرکت یا فرد فعال در زمینه فروش کالا در فضای مجازی، گفت: تعدادی از فعالان در این بخش در واقع غیرمجاز هستند که با هماهنگی نیروی انتظامی و سایر نهادها آنها را به سمت دریافت نماد اعتماد و پروانه کسب سوق خواهیم داد.
صادقی در ادامه در مورد وضعیت شرکت افراموتور (واردکننده خودروهای ولوو) نیز با بیان اینکه هر شرکتی ممکن است در زمینه اخذ مجوزهایش نظراتی داشته باشد، گفت: افرا یک شرکت واسطه است که به شکل واسطهای نمایندگی گرفته است.
وی افزود: شرکت اصلی روز گذشته به ما نامه زد و اعلام کرد که شرکت ایرانی به هیچ وجه از طریق واسطه یا مستقیم ارتباطی با ما ندارد و از دولت ایران خواسته که نسبت به حذف نام افرا از سایت ثبت سفارش اقدام کند.
صادقی ادامه داد: مجوز شرکت افرا موتور قبلا یک نوبت به دلیل تخلفاتش تعلیق شده بود اما بعد از برطرف شدن مشکل دوباره برقرار شد ولی حالا شرکت مادر به ما اعلام کرده قصد داریم شرکت دیگری را به عنوان نماینده در ایران داشته باشیم.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد