ورود بانک قوامین به حوزه فین‌تک

به زودی صورت می گیرد ؛

ورود بانک قوامین به حوزه فین‌تک

شنبه, فوریه 11, 2017 - 09:06 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

معاون فناوری اطلاعات بانک قوامین بابیان این‌که ورود به مباحث نوآوری و فین تک‌ها به‌زودی در این بانک نهایی می‌شود، گفت: در حال بازبینی زیرساخت‌ها در حوزه فناوری اطلاعات هستیم که منجر به گسترش زنجیره خدمات بانکداری الکترونیک در این بانک می‌شود.

به گزارش دیوان اقتصاد،بهزاد صفری در گفتگو با ایبِنا اظهارداشت: بانک قوامین با توجه به قرابتی که با نیروهای مسلح به‌خصوص ناجا دارد رسالت اصلی‌اش خدمت‌رسانی به کارکنان نیروی انتظامی و آحاد مردم است؛ ازاین‌رو به دلیل محدودیت‌های محیطی و صنعتی تاکنون نتوانسته است درحد انتظار در حوزه فناوری اطلاعات پیش روی کند.
معاون فناوری اطلاعات بانک قوامین تصریح کرد: بانک قوامین در حوزه بانکداری الکترونیک سرمایه‌گذاری‌های سنگینی انجام داده و به‌منظور تأمین زنجیره این بخش شرکت‌های نرم‌افزاری مثل تدبیر تراکنش و پرداخت الکترونیک سازان کارت را خریداری کرده و به‌زودی باقدرت به این بازار با رویکرد بازار گرا ورود می‌کند.
وی با اشاره به ورود این بانک به مباحث نوآوری و فین تک‌ها به‌صورت جسته‌ و گریخته در سال جاری خاطرنشان کرد: از ماه‌های آینده و ابتدای سال آتی به‌صورت متمرکز به این حوزه ورود می‌کند ازاین‌رو طرح مذکور برای ورد به این بخش به شرکت‌های زیرمجموعه بانک ابلاغ‌ شده است.
معاون فناوری اطلاعات بانک قوامین خاطرنشان کرد: اکنون در تمام دنیا تمام کارشناسان این بخش آینده صنعت بانکی را در گسترش فین تک‌ها و استارت آپ ها می‌دانند؛ درحالی‌که در کشور هنوز نهادی به‌عنوان رگولاتور و نهاد ناظر در این بخش تعیین نشده است.
صفری ادامه داد: البته مسئولان بانک مرکزی به‌تازگی قول‌های مساعدی در خصوص حمایت از فعالیت فین تک‌ها در کشور داده‌اند و در حوزه سیاست‌گذاری نیز سیاست‌های درستی در این بخش در دستور کار قرارگرفته است.
وی بابیان این‌که اقدامات عملی برای حمایت از فین تک و استارت آپ ها نیز آغازشده است، یادآور شد: اگر موج فعالیت فین تک‌ها که در کشور راه‌اندازی و درحال‌توسعه است هدایت نشود در این بخش به بازدهی پیش‌بینی‌شده دست نخواهیم یافت.
صفری با اشاره به این‌که بانک قوامین در حوزه کربنکینگ جزو معدود بانک‌هایی است که توانسته است یک کُر (Cor) خارجی را مطابق با بانکداری اسلامی پیاده‌سازی کند، گفت: با توجه به تجارب مفیدی که این بانک در این بخش کسب کرده است به دنبال گسترش فعالیت خود و انتقال این تجربیات به شبکه بانکی است.
وی با بیان این‌که در حال حاضر شبکه بانکی کشور از نبود یک سیستم بانکداری متمرکز رنج می‌برد، اظهار داشت: به‌منظور رفع این خلأ هر یک از بانک‌ها جداگانه به دنبال یک‌راه حل هستند و تجربیات این بانک می‌تواند در این بخش مفید واقع شود.
معاون فناوری اطلاعات بانک قوامین درباره وجه تمایز این کر بنکینگ نسبت به دیگر کُرهای مورد استفاده در شبکه بانکی کشور اذعان داشت: اولین نکته این است که یک کُر خارجی بر اساس استاندارهای کشور در بانکداری اسلامی بومی‌سازی شده و مورد بهره برداری قرارگرفته است.
صفری افزود: وجه تمایز بعدی عدم وابستگی به سخت‌افزارهای بسیار زیاد با استفاده از این کُر است، زیرا اغلب کُرهای موجود در کشور عمده مشکلات را با توسعه سخت‌افزارها حل می‌کنند و اما درکُر بنکینگی که در بانک قوامین عملیاتی شده است وابستگی زیادی به سخت‌افزارها ندارد ازاین‌رو هزینه‌های این بخش را کاهش داده است.
وی با اشاره به این‌که این کُر به لحاظ ساختاری نیز تمام عقود اسلامی را پوشش می‌دهد، گفت: این کُر بنکینگ تمام محصولات حوزه اسلامی بخش سپرده‌ها و تسهیلات را پشتیبانی می‌کند و توانسته است مطابق با بوم اسلامی در کشور پیاده‌سازی شده و به بهره‌برداری برسد.
صفری ادامه داد: در بخش دفتر کل نیز این کُربنکینگ دو راهکار بانکداری عمومی و اسلامی را دارد که در بخش تسهیلات یکسری تسهیلات عمومی صنعت بانکی در تمام دنیا و بخشی دیگر نیز مختص عقود اسلامی است از قبیل مرابحه، خرید دین، عقود مشارکتی و مبادله‌ای را این کُر پشتیبانی می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: زنجیره تأمین بانکداری الکترونیک در بانک قوامین در بخش پرداخت بر عهده شرکت سایان کارت است و در بخش نرم‌افزاری و فناوری اطلاعات شرکت تدبیر تراکنش مأموریت تأمین مباحث نرم‌افزاری در این بانک را بر عهده دارد.
معاون فناوری اطلاعات بانک قوامین گفت: با توجه به اینکه زیرساخت‌های این بانک مطابق با زیرساخت‌های بین‌المللی است و به دلیل استفاده از یک کُر استاندارد بین‌المللی که در کشور بومی‌سازی شده است به‌منظور ارتباطات بین‌المللی در حال‌ مذاکره با طرف‌های خارجی هستیم و در آینده روابط بین‌المللی این بانک به روال سابق باز خواهد گشت.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.