اقتصاد خلاق بر استعدادها، دانش و ایده تکیه دارد

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر:

اقتصاد خلاق بر استعدادها، دانش و ایده تکیه دارد

چهارشنبه, فوریه 22, 2017 - 12:37 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر، نقش صنایع فرهنگی و خلاق را در تولید ملی، رونق اقتصادی و ثروت آفرینی ارزشمند دانست و گفت: اقتصاد خلاق بر توانایی، استعداد و دانش و ایده تکیه دارد.

 

به گزارش دیوان اقتصاد، غلامرضا خلیل‌ارجمندی، مدیر عامل صندوق اعتباری هنر در همایش ملی اقتصاد خلاق که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب برگزار شد؛ با اشاره به اهمیت موضوع اقتصاد فرهنگ و هنر در سیاست‌های دولت تدبیر و امید بیان کرد: علی جنتی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجلس یکی از مهمترین راهبردهای این وزارتخانه را توجه به اقتصاد فرهنگ عنوان کرد که در این خصوص با تاکید ویژه رییس جمهور مبنی بر عملیاتی شدن اقتصاد خلاق در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی کارگروه اقتصاد فرهنگ و هنر با همکاری 7 وزارتخانه و ریاست وزارت ارشاد به فعالیت پرداخت.

وی افزود: «ما سه موضوع جدی (نهادسازی- ابزارسازی و بازارسازی) را ارائه دادیم که نهادسازی را به دانشگاه آزاد تهران غرب پیشنهاد شد  تا آن را عملیاتی کند. نقش دانشگاه در اقتصاد خلاق مهم است و همایش ملی اقتصاد خلاق آغاز این حرکت علمی از دانشگاه است. خلاقیت این است که اگر محصولی می‌خواهد وارد بازار شود باید پشت آن ایده باشد.

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر با بیان اینکه سالیان سال است که در مورد صنعت و دانشگاه صحبت می‌کنیم، افزود: خلاقیت در 4 بخش علمی، مالی، فن آوری و نوآوری و هنری طبقه بندی می شود، البته طبیعی است که خلاقیت های دیگر وجود دارد اما آنها زیرمجموعه این خلاقیت‌ها هستند.

خلیل‌ارجمندی با بیان اینکه مبنای خلاقیت آموزش و فرهنگ و دانش است از جان هاوکینز اقتصاددان به عنوان پدر اقتصاد خلاق نامید که در حقیقت طبقه بندی صنایع اخلاق را وی انجام داده است.

مشاور اقتصادی وزیر فرهنگ افزود: اقتصاد خلاق تلفیق «اقتصاد، فرهنگ و فناوری» است که در آن فعالیت های دانش بنیان انجام می گیرد و می تواند باعث پیشرفت شود.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر ادامه داد:‌ قلب اقتصاد خلاق صنایع خلاق هستند و صنایع خلاق به صورت چرخه ای تعریف می شوند که با خلق، تولید و توزیع محصولات و خدماتی سروکار دارند و خلاقیت و مالکیت معنوی دو عنصر عمده تشکیل دهنده آنها هستند.

وی افزود: در کنفرانس تجارت صنایع خلاق مرتبط با میراث فرهنگی و صنایع خلاق هنری، صنایع خلاق رسانه و صنایع خلاق کاربردی طبقه بندی می‌شوند.

خلیل ارجمندی اظهار داشت:‌ کاربرد صنایع خلاق در فعالیت های روزمره وجود دارد و اهمیت صنایع خلاق بویژه صنایع بومی کشور در پتانسیل رشد قوی، اشتغال با کیفیت بالا، تحریک نوآوری در اقتصاد کلان، پتانسیل اجتماعی، ترویج توسعه روستایی و منطقه ای دیده می‌شود.

خلیل ارجمندی توجه شایسته به خلاقیت در مدرسه و استفاده از استعدادهای خلاق را ضروری دانست و قابلیت ارتقای کیفیت زندگی در مناطق روستایی، محدودیت های تکنولوژی خلاق، نیاز به کارآفرینی و عدم وابستگی به دولت، پتانسیل فعالیت در بازارهای جهانی، بازاریابی منسجم، نیاز به پیوند خلاقیت های نهفته با اقتصاد کلان از طریق نوآوری از دلایل توجه به صنایع خلاق در ایران عنوان کرد.

داداندیش، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب  نیز با بیان اینکه در حوزه موضوعات جدید همچون حوزه اقتصاد خلاق لازم است مراکز دانشگاهی و علمی وارد شوند و سهم خود را ایفا کنند گفت:‌ اولین همایش ملی اقتصاد خلاق را با همکاری صندوق اعتباری هنر و با همکاری مرکز خلاق اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی تهران غرب برگزار کردیم.

وی افزود: درراستای تفاهم نامه همکاری با صندوق اعتباری هنر و مذاکرات صورت گرفته، با توجه به نقش سازنده دانشگاه آزاد اسلامی در برنامه ریزی های فرهنگی و پتانسیل های موجود این دانشگاه به عنوان اولین مرکز تحقیقات اقتصاد خلاق به فعالیت پرداخت. برگزاری همایش اقتصاد خلاق با هدف به وجود آوردن ادبیات مشترک میان دانشگاهیان و برگزاری همایش ایده تا عمل در حوزه فرهنگی اجتماعی به منظور تشویق و ترغیب دانشجویان و استادان و حمایت از ایده و کسب و کارهای جدید در حوزه‌های فرهنگی اجتماعی در این خصوص برنامه ریزی گردید.

وی افزود: امیدوارم در سال آینده بتوانیم در همایش اقتصاد خلاق نشست‌های بین المللی داشته باشیم تا بتوانیم تجربه‌های خوبی در این زمینه کسب نماییم.

همایش ملی اقتصاد خلاق با حضور مرتضی براری معاون وزیر ارتباطات، غلامرضا خلیل ارجمندی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، زهرا سعیدی مبارکه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و عیسی کشاورز دانشگر صنایع خلاق در واحد تهران غرب و جمعی از دانشگاهیان برگزار و در آن به بحث درباره محورهایی همچون تبیین اقتصاد خلاق، کارآفرینی و اقتصاد خلاق،‌ جغرافیای اقتصاد خلاق، حقوق مالکیت معنوی و آموزش اقتصاد خلاق پرداخته شد.

شایان توجه است؛ صندوق اعتباری هنر و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب به عنوان دونهاد برتر از جامعه علمی، فرهنگی و هنری کشور، در راستای اهداف سند چشم انداز، اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان، سیاست های کلی جمهوری اسلامی سال گذشته  تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.