معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی بر نقش کلیدی توسعه پول دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) در تقویت ابزارهای مدیریت اقتصادی کشور و ایجاد ثبات در نظام مالی تاکید کرد.
معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی بر نقش کلیدی توسعه پول دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) در تقویت ابزارهای مدیریت اقتصادی کشور و ایجاد ثبات در نظام مالی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار دیوان اقتصاد؛ محمد شیریجیان در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام های پرداخت اظهار داشت : «پول دیجیتال ابزاری مهم برای کنترل سرعت گردش نقدینگی و تاثیرگذاری بر قیمتها است. بانک مرکزی با نظارت بر این ابزار میتواند به شکل کارآمدی بر وضعیت اقتصادی نظارت و سیاستگذاری کند.»
وی افزود: پول دیجیتال به عنوان یک ابزار سیاستگذاری میتواند بر روی نقدینگی و مدیریت عرضه و تقاضای پول اثرگذار باشد و به دولتها کمک کند تا از این طریق به اهداف انبساطی یا انقباضی در سیاستهای پولی دست یابند. وی افزود: «پول دیجیتال، بستر لازم برای حکمرانی اقتصادی کشور با استفاده از ریال را فراهم میکند و نظارت بر تراکنشهای مالی، موجب تقویت حاکمیت پول ملی میشود.»
معاون بانک مرکزی در ادامه، اثرات پول دیجیتال بر حکمرانی کشور را بسیار حیاتی دانست و گفت: «برای تحقق حکمرانی بر ریال، ضروری است که تمامی تراکنشها و جریانهای مالی به دقت رصد و مدیریت شوند.» همچنین، شیریجیان تاکید کرد که استفاده از پول دیجیتال میتواند به بهبود و توسعه قراردادهای هوشمند در اقتصاد کمک کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به چالشها و ضرورتهای نهادی در راستای توسعه پولهای دیجیتال پرداخت و تصریح کرد: «این تغییرات نه تنها به لحاظ فنی بلکه از نظر سیاستهای اقتصادی و تاثیر آن بر نظام بانکی و پرداختها باید با دقت بررسی شود.»
شیریجیان همچنین درباره تاثیرات مثبت پول دیجیتال در کاهش فشار بر شبکه پرداخت کشور و افزایش کارآیی ابزارهای سیاستگذاری پولی صحبت کرد و افزود: «پول دیجیتال میتواند به صورت برون خط نیز استفاده شود و این مزیت به نسبت پولهای رایج، کمک شایانی به کاهش فشار بر زیرساختهای پرداخت خواهد کرد.»
شیریجیان در پایان افزود: توسعه پول دیجیتال میتواند همزمان باعث ارتقای کیفیت سیاستهای پولی و نظارت دقیقتر بانک مرکزی بر روندهای اقتصادی کشور شود
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد