مدیر عامل آبفای کشور گفت: برای تعداد روستاهای باقیمانده که آبرسانی نشده اند با قیمت سالهای گذشته بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
آبرسانی به روستاهای باقیمانده ۲۰هزارمیلیاردتومان بودجه لازم دارند
آبرسانی به روستاهای باقیمانده ۲۰هزارمیلیاردتومان بودجه لازم دارند
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از صدا و سیما، حمیدرضا جانباز با اشاره به اینکه دولت در سالهای گذشته اقدامات گستردهای در زمینه تأمین آب شرب روستایی انجام داده است، گفت: برای آبرسانی حدود ۱۰ میلیون نفر روستایی در طول ۸ سال دولت یازدهم و دوازدهم هدف گذاری شد تا از آب سالم بهداشتی برخوردار شوند که خوشبختانه بخش عمدهای از این تعهد تا پایان دولت به اتمام میرسد.
وی افزود: این کار در سالهای گذشته از محل اعتبارات متمرکز ملی انجام نشده است بلکه با همکاری نمایندگان مجلس و دستور مقام معظم رهبری از صندوق توسعه ملی اعتبارات مناسبی به این بخش اختصاص یافته است. بخش عمدهای از اعتبارات آبرسانس روستایی را دولت تأمین میکند، اما نیاز داریم برخی از طرحها که در موافقتنامهها نیستند یا ما مقید به تخصیص هستیم توسط گروههای مختلف تأمین اعتبار شود و در اجرا و تأمین مصالح کمک کنند.
جانباز با اشاره به اینکه از سه سال گذشته اقدامات گستردهای در زمینه جمع آوری و کمک خیرین آب رسان در سطح کشور انجام داده ایم، ادامه داد: همچنین پارسال تفاهمنامهای با بسیج سازندگی امضا کردیم که بر اساس آن برای آبرسانی به روستاهایی که در موافقتنامه ملی دیده نشده بودند اقدام خوبی انجام شد به طور مثال در جنوب کرمان از کمک بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) استفاده کردیم.
به گفته این مقام مسئول امسال نیز در قالب بندهایی از قانون بودجه، قرار است قرارگاه امام حسن مجتبی به طرحهای آبرسانی در سطح کشور کمک کند و در حال برنامه ریزی با سازمان برنامه و بودجه هستیم تا بتوانیم از این اقدامات حداکثر استفاده کنیم.
مدیر عامل آبفای کشور با اشاره به اینکه ۳۷ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار در کشور وجود دارد، اظهار داشت: به حدود ۹۳.۵ درصد این روستاها بعد از انقلاب آبرسانی شد، اما تعدادی از این طرحهای آبرسانی منابع آبی خود را از دست دادند مانند استانهای خشک در نیمه شرقی کشور یا روستاهایی که شبکه آبرسانی آنها فرسوده شدند.
وی با اشاره به این که در گام نخست باید منابع تأمین آب پایدار را با تعریف مجتمعهای آبرسانی در دستور کار قرار دهیم، توضیح داد: برای تعداد روستاهای باقیمانده که آبرسانی نشده اند با قیمت سالهای گذشته بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که در استانهای سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان و بخشهایی از فارس، خوزستان و خراسان جنوبی قرار دارند البته روستاهای فاقد آب سالم شرب زیر ۲۰ خانوار نیز داریم.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد